Lezyne Mini GPS

Πέρυσι η Lezyne ανακοίνωσε επίσημα τη διάθεση της πρώτης της σειράς ποδηλατικών GPS, απαρτιζόμενης από τρία μοντέλα. Πριν λίγους μήνες παρέλαβα το "δημοσιογραφικό" βαλιτσάκι που περιελάμβανε ένα Mini GPS, ένα Power GPS και ένα Super GPS μαζί με βάσεις για την τοποθέτηση τους. Ξεκίνησα τις δοκιμές μου με το μικρότερο της σειράς, Mini GPS (€145,00), το οποίο αποτελεί το εισαγωγικό μοντέλο της εταιρίας.

Lezyne Mini GPS road test

Η επιφάνεια του Mini GPS δεν είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτήν ενός νομίσματος €2. Έτσι, παρά την αλουμινένια κάσα του, καταφέρνει να ζυγίζει μόλις 29 γραμμάρια χωρίς βάση. Ενδεικτικά, η εικονιζόμενη outfront βάση (πωλείται ξεχωριστά ως αξεσουάρ) ζυγίζει 22 γραμμάρια και αποτελείται μόνο από πλαστικό. Αντίστοιχα, η μονόχρωμη οθόνη του είναι μικροσκοπική με διαστάσεις 20.9mm X 24.4mm και μπορεί ν' απεικονίσει από 2 έως 4 πεδιά δεδομένων. Για το μέγεθος της είναι αρκετά ευκρινής, αλλά όσο ανεβαίνει η ταχύτητα και ο αριθμός πεδίων, τα μικρά ψηφία γίνονται δυσκολότερα στην ανάγνωση. Η βάση που περιλαμβάνεται στο πακέτο θυμίζει αυτές των Bryton και Garmin, τοποθετείται με λαστιχάκια στο λαιμό ή στο τιμόνι και απαιτεί να περιστρέψετε το κοντέρ ενώ ταυτόχρονα το πιέζετε προς τα κάτω, προκειμένου να το απελευθερώσετε.

Lezyne Mini GPS road test

Οι ενδείξεις που υποστηρίζει το Lezyne Mini GPS είναι οι ακόλουθες: Καθαρή διάρκεια διαδρομής, συνολική διάρκεια δραστηριότητας, απόσταση διαδρομής, συνολική απόσταση, απόσταση β' (trip 2), οδόμετρο, τρέχουσα ταχύτητα, μέση ταχύτητα, μέγιστη ταχύτητα, υψομετρικά ανάβασης, υψομετρικά κατάβασης, τρέχον υψόμετρο, γύροι (laps), θερμοκρασία, ρολόι, ισχύς σήματος GPS, επίπεδο μπαταρίας. Η οθόνη μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να προβάλλει ταυτόχρονα 2, 3 ή 4 πεδία εκ των οποίων μόνο το τελευταίο μπορεί να αλλάξει (χειροκίνητα ή με auto scroll). Η απόκριση των ενδείξεων σε αλλαγές είναι ταχύτατη και μαρτυρά γρήγορο επεξεργαστή ή πολύ ελαφρύ firmware.

Lezyne Mini GPS road test

Καθώς το Mini GPS δεν υποστηρίζει τα γνωστά πρωτόκολλα ασύρματης επικοινωνίας ANT+, Bluetooth ή WiFi, τα δεδομένα κάθε διαδρομής μπορούν να φορτωθούν στο Strava ή στο GPS Root (τη διαδικτυακή πλατφόρμα της Lezyne) μέσω καλωδίου micro-USB, το οποίο παρέχεται στη συσκευασία για τη φόρτιση του λιλιπούτειου κοντέρ. Θα ασχοληθώ με το GPS Root στο άρθρο του Super GPS, μιας και το Mini GPS καταγράφει περιορισμένες πληροφορίες.

Lezyne Mini GPS road test

Τι είναι τελικά το Lezyne Mini GPS και σε ποιον απευθύνεται; Για έναν αθλητή, θα είναι ίσως η πιο αποτυχημένη αγορά. Περιορισμένες λειτουργίες και αυτονομία έως 10 ώρες σημαίνουν φόρτιση κάθε Παρασκευή για να βγει οριακά το ΣΚ και στροφές-παλμοί-watt στην τύχη. Για τον αστικό ποδηλάτη όμως, που θέλει να καταγράφει τις διαδρομές του και να τις ανεβάζει στο Strava χωρίς να αδειάζει τη μπαταρία του smartphone του, το Mini GPS είναι ένα κοσμηματάκι με βραβευμένη αισθητική που θυμίζει iPhone 4 και που σίγουρα θα τον/την ικανοποιήσει.

design and innovation awards 2016

Τι μου αρέσει στο Lezyne Mini GPSΤι δεν μου αρέσει στο Lezyne Mini GPS
Υψηλή ποιότητα κατασκευής Κατάλληλο μόνο για τον αρχάριο ή/και city ποδηλάτη ο οποίος δεν ενδιαφέρεται για μέτρηση στροφών, καρδιακών παλμών, ισχύος
Σχεδίαση - εμφάνιση Αυτονομία
Μικροσκοπικό και ελαφρύ  
Γρήγορη απόκριση των ενδείξεων  
Μνήμη  

Βαθμολογία:6/10 σαμπρελάκια


Περισσότερες πληροφορίες: Lezyne

Αντιπρόσωπος: Ksports