Lightweight Di2 Junctionhalter

Παρότι οι ηλεκτρονικές αλλαγές ταχυτήτων είναι μια απ' τις σημαντικότερες εξελίξεις που έχει να επιδείξει η ποδηλατική αγορά τις τελευταίες δεκαετίες, πρακτικά η τοποθέτηση τους στο ποδήλατο συνεχίζει να χρήζει βελτίωσης. Μια λεπτομέρεια που κάνει ακόμη και την πιο προσεκτική εγκατάσταση να δείχνει μόνο 99,99% άψογη είναι το λαστιχάκι που χρησιμοποιείται για να κρατά το εξωτερικό junction box κάτω από το λαιμό του τιμονιού. Λαστιχάκι εν έτει 2015;;; Σίριουσλι;;;

Η γερμανική Lightweight προσφέρει μάλλον την καλύτερη πρόταση από τις διάφορες βάσεις junction box που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά, οι οποίες είναι ως επί το πλείστον προϊόντα 3D-εκτύπωσης και αμειγώς πλαστικές. Με συνολικό βάρος 7gr το Lightweight Di2 Junctionhalter (€17) είναι μόλις 3-4gr βαρύτερο από έναν συμβατικό αποστάτη λαιμού (headset spacer) τον οποίο και αντικαθιστά. Το κυρίως στέλεχος του αποτελείται από υψηλής ποιότητας πλαστικό ενισχυμένο με έναν εσωτερικό αποστάτη λαιμού από αλουμίνιο.

Ο εσωτερικός αλουμινένιος αποστάτης είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του Di2 Junctionhalter απέναντι στον ανταγωνισμό, αφού εξασφαλίζει ότι τα ποτήρια του πιρουνιού δε θα χρειαστούν πάλι "μάζεμα" μετά από μερικές βόλτες που το πλαστικό θα έχει συμπιεστεί. Ας μην ξεχνάμε ότι στην περιοχή κούτελο-ποτήρια ασκούνται μεγάλες δυνάμεις, και μια ροδέλα από απλό πλαστικό δεν είναι η καλύτερη επιλογή για αποστάτης λαιμού.

Στα χιλιόμετρα που έκανα με το Di2 Junctionhalter τοποθετημένο στο ποδήλατο μου, τα ποτήρια δε χρειάστηκαν ξανά ρύθμιση, ενώ όσες φορές κούμπωσα/ξεκούμπωσα τον φορτιστή στo junction box, το εξάρτημα παρέμεινε σταθερό. Η αφαίρεση του junction box από τη βάση -αν για κάποιο λόγο χρειαστεί- δεν αποτελεί πρόβλημα, ενώ συγκρατείται πολύ καλά στη θέση του ώστε να μη βγει καταλάθος. Ο μόνος λόγος για να μην τοποθετηθεί το Lightweight Di2 Junctionhalter σε οποιοδήποτε ποδήλατο δρόμου με Di2 είναι αν δεν υπάρχει ήδη αποστάτης λαιμού ή αν το ποδήλατο έχει πολύ χαμηλό λαιμό (π.χ. -17°).

Τι μου αρέσει στο Di2 JunctionhalterΤι δεν μου αρέσει στο Di2 Junctionhalter
Έξυπνη, καθαρή λύση Όπως όλα τα παρόμοια προϊόντα, μπορεί να τοποθετηθεί μόνο σε ποδήλατα που ήδη χρησιμοποιούν αποστάτη λαιμού (headset spacer) 5mm ή μεγαλύτερο.
Ποιοτική κατασκευή Σχεδιασμένο για λαιμούς με κλίση -6°, δεν ταιριάζει σε πολύ χαμηλότερα στησίματα
Σχεδίαση - εμφάνιση  
Αμελητέο βάρος  

Βαθμολογία:9/10 σαμπρελάκια


Περισσότερες πληροφορίες: Lightweight

Αντιπρόσωπος: grammariosbikes