bridie o donnell

Η Αυστραλή Bridie O'Donnell κατέρριψε το γυναικείο ρεκόρ ώρας UCI στην Αδελαΐδα την Παρασκευή, καταφέρνοντας την απόσταση των 46.882km στο Adelaide Super-Drome, κατόρθωμα το οποίο έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ της Αμερικανίδας Molly Shaffer Van Houweling κατά 609m. Η πρώτην Πρωταθλήτρια Αυστραλίας στην Ατομική Χρονομέτρηση τήρησε το ρυθμό της άψογα και στα μισά της προσπάθειας στη ήταν ακριβώς στο στόχο των 93 γύρων της μήκους 250m πίστας. Οι χρόνοι της Bridie για κάθε γύρο άρχισαν να μεγαλώνουν στο τελευταίο τέταρτο της ώρας όταν άρχισε να δείχνει σημάδια κόπωσης. Συνεχίζοντας όμως δυνατά, μπόρεσε να θέσει ένα νέο ρεκόρ με σημαντική μάλιστα διαφορά.

Η Endura συνεργάζεται με τη Bridie τους τελευταίους μήνες για την εξέλιξη μιας αεροδυναμικής στολής που θα χρησιμοποιούσε στην προσπάθεια της να καταρρίψει το ρεκόρ, χρησιμοποιόντας μια εξέλιξη της στολής που χρησιμοποίησε ο Alex Dowsett της Movistar στη δική του προσπάθεια τον περασμένο Μάιο. Η στολή της Bridie ενσωματώνει νέα, καινοτόμα χαρακτηριστικά που αναπτύχθηκαν σε συνεργασία με τους ειδικούς της αεροδυναμικής από τη Drag2Zero με εκτεταμένες δοκιμές στις εγκαταστάσεις τους (Mercedes AMG Petronas Formula One αεροδυναμικό τούνελ στο Brackley της Αγγλίας) και κατασκευή στα κεντρικά της Endura (Livingston, Σκωτία).

Μιλώντας στη UCI, η Bridie είπε: "Τίποτα από αυτά δε θα ήταν εφικτό χωρίς το κοινό και την ομάδα που με υποστήριξαν κατά τη διάρκεια του προγράμματος. Δε το πιστεύω ότι έσπασα ένα Παγκόσμιο Ρεκόρ… Προσπάθησα να μη σκέφτομαι τα συναισθήματα μου. Χθες ήμουν πολύ αγχωμένη. Σήμερα όλοι με καθησύχαζαν λέγοντας μου ότι αυτό που είναι σημαντικό είναι ο ρυθμός. Προσπάθησα να επικεντρωθώ σε αυτόν και να μη μου αποσπάσει την προσοχή κάτι άλλο".