Νεόφυτος Σακελλαρίδης Μάγκουρας

Ονοματεπώνυμο:

Νεόφυτος Σακελλαρίδης Μάγκουρας

Σωματείο:

Π.Ε.Σ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-Ν. ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ

Πότε ξεκίνησες την ποδηλασία και τι ήταν αυτό που σε παρακίνησε;

Έβγαλα τις ...βοηθητικές μου ρόδες 4 χρονών και έκτοτε δεν έχω σταματήσει. Και από τη στιγμή που είδα Pantani ήθελα να ανεβαίνω ό,τι βουνό τύχει μπροστά μου. Τα καλοκαίρια έπαιρνα το παχύσαρκο chromo κουρσάκι μου και forza! Μετά είπα να ξεκινήσω να τρέχω αγώνες, γιατί το ποδήλατο είναι πάντα καλύτερο με παρέα. Έτσι από το Σεπτέμβρη του 2005 είμαι στην Φιλαδέλφεια και προπονούμαι. Επίσης καταλυτικό γεγονός είναι που μου έτυχε για προπονητή να έχω τον Βασίλη Γιαννιώση. Κυρίως γιατί μου έμαθε πολλά πράγματα και θάματα με αποτέλεσμα να λατρέψω το άθλημα.

Είναι τελικά η ποδηλασία ολόκληρη - ή σχεδόν ολόκληρη - η ζωή σου;

Είναι σίγουρα ένα τεράστιο κομμάτι της. Αλλά όχι όλη. Η οικογένεια μου, οι φίλοι μου και η σχόλη μου καταλαμβάνουν την υπόλοιπη.

Ποια από τις πολύ μεγάλες διακρίσεις που έχεις κατακτήσει όλα αυτά τα χρόνια, έχεις ξεχωρίσει και γιατί;

Πανελλήνιο χρονόμετρο 2008 στην Καλαμπάκα. Όλα πήγαν πολύ σωστά. Επίσης η πρώτη μου ανάβαση, που ήταν το πρώτο πράγμα που είχα κερδίσει ποτέ.

Τι θα επιθυμούσες να αλλάξει στην ελληνική ποδηλασία;

Πρώτον: Η νοοτροπία του «αν θες να κάνεις κάτι, καν' το μόνος σου» και δεύτερον σεβασμός στους ποδηλάτες στους δρόμους αγωνιζόμενοι ή όχι. Έτσι, θα μπορούν να πληθύνουν οι ποδηλάτες κάθε είδους

Πέραν των γνωστών στερήσεων που αντιμετωπίζουν όλοι όσοι ασχολούνται με τον πρωταθλητισμό γενικότερα, εσύ θεωρείς ότι έχασες "κάτι", ακολουθώντας τον δρόμο που επέλεξες να διανύσεις;

Ήξερα ανέκαθεν τι με περίμενε. Ναι, πάντα θα φεύγω πρώτος από την παρέα αλλά είναι για το καλύτερο και είναι επιλογή μου. Από κει και πέρα είναι θέμα ισορροπιών, δεν μπορείς να τα είχες όλα, αλλά μπορείς να έχεις πολλά.

Το όνειρό σου ως αθλητής πλέον, μέχρι πιο σημείο φτάνει;

Σε μια άσπρη φανέλα, πολύχρωμη στη μέση...

Τι ποδήλατο καβαλάς;

Έχω 8-9 συνολικά, από δρόμου μέχρι και μεταφορικά, αλλά τα αγαπημένα μου είναι τα νέα Isaac μου, το Ultrasonic και Joule Aerotic Pro. Όμορφα και με χάρες.

Εκτός της ποδηλασία στην προσωπική σου ζωή με τι ασχολείσαι;

Ζω στο κέντρο της Αθήνας με την οικογένεια μου και φοιτητής στη Νομική σχολή Αθηνών, όπου σπριντάρω τα βιβλία μου. Εκτός από αυτά περνάω την ελεύθερη μου ώρα χαλαρώνοντας με φίλους, ακούγοντας μουσική και εξερευνώντας τα ωραία μέρη της Αθήνας.