Ξεκινήσαμε μια μικρή παρέα στη Δίρφη για MTB. Ο Απόστολος, ο Τάκης, η Κατερίνα και εγώ. Την ιδέα έριξε ο Τάκης το Σάββατο βράδυ... Με ένα χάρτη Google ξεκινήσαμε από την Άνω Στενή και ανηφορίσαμε άσφαλτο για περίπου 1.5χλμ όπου και στρίψαμε δεξιά σ' ένα τσιμεντόδρομο, που πολύ σύντομα έγινε χωματάκι... Κόντρα ανηφόρα για 5χλμ με μέση κλίση περίπου τα 14%. (είδαμε και αρκετά 100μετρα κομμάτια κλίσης 20%!). Απίθανο, πραγματικά απίθανο τοπίο... Καστανιές, έλατα, ρυάκια και ατελείωτα χαλιά από πλατανόφυλλα!

Στο περίπου 7ο χλμ βγήκαμε στην άσφαλτο (γκρρρρ!) και ανηφορίσαμε για περίπου 4χλμ όπου και μπήκαμε σ' ένα μοναδικής ομορφιάς μονοπάτι που είχε ανοιχτεί από τον Τάκη και τον φίλο του τον Steven μόλις την προηγούμενη ημέρα! Δεν ήταν τεχνικό αλλά η ομορφιά του, απερίγραπτη... Όταν συναντήσαμε έναν άλλο δασικό δρόμο ανηφορίσαμε (και πάλι) για περίπου 4χλμ ακόμη, όπου και βγήκαμε στο διάσελο μεταξύ της κορυφής της Δίρφυς και του Ξηροβουνίου στα 1050μ. Συναντήσαμε ένα γκρουπ από ορειβάτες - περιπατητές, ντυμένους με μπουφάν και κασκόλ....εμείς με κοντομάνικα jerseys και κοντά σορτσάκια, λόγω της υπέροχης ημέρας και της ανηφόρας!!! Φορέσαμε όλοι μας τα αντιανεμικά και μπήκαμε σ' ένα πολύ ωραίο μονοπάτι με μερικά μικρά τεχνικά περάσματα (το πρώτο κομμάτι του Σ2). Όταν βγήκαμε στην άσφαλτο κατηφορίσαμε για περίπου 3χλμ και στρίψαμε δεξιά σε έναν στενό και πολύ γρήγορο δασικό δρόμο με συνεχόμενες φουρκέτες και υπέροχη φύση. Μετά από περίπου 8χλμ κατάβασης φτάσαμε στην πίσω στην Άνω Στενή.

Η διαδρομή ήταν συνολικά 27 χλμ με σύνολο 1.100 μέτρα θετικής υψομετρικής διαφοράς. Στην επόμενη μας βόλτα εκεί, σκοπεύουμε να την επεκτείνουμε κατά περίπου 12χλμ...

Μετά το τέλος της βόλτας μας ακολούθησε το κλασσικό γεύμα με πρωτεινούλες: Παϊδάκια, λουκάνικα, κοντοσούβλι, μπισκοτογλυκά για τη σωστή και ολοκληρωμένη αποκατάσταση του μυικού μας συστήματος (πάνω απ' όλα!).