Μικροπράγματα για πετάλι στη ζέστη

Η ζέστη και ο δυνατός ήλιος συχνά καθιστούν την καλοκαιρινή ποδηλασία εξίσου δύσκολη με τη χειμερινή περίοδο. Όμως, υπάρχουν κάποια μικροπράγματα που μπορούν να κάνουν τα θερινά σας χιλιόμετρα αισθητά πιο ευχάριστα και ασφαλή. Μικρές, δοκιμασμένες λύσεις που μας συντροφεύουν εδώ και καιρό στην άσφαλτο ή στο βουνό, όσο οι περισσότεροι λιάζονται στην παραλία.


Morgan Blue Ice Gel (€13,00)

Διάφανο gel σε συσκευασία των 200ml, το οποίο προορίζεται για εφαρμογή στα πόδια, πριν από την άσκηση. Δρα άμεσα δίνοντας μια αίσθηση δροσιάς και αναζωογόνησης. Βάσει της εμπειρίας μας, αντέχει στον ιδρώτα για τουλάχιστον 1:30 ώρα, αν και όσο περνά η ώρα η επίδραση του σιγά-σιγά εξασθενεί. Δεν είναι λιπαρό, και έχει μια "φαρμακευτική" οσμή που θυμίζει απολυμαντικό τζελ. Η Morgan Blue υποστηρίζει ότι η σύσταση του Ice Gel μαζί με την ψυκτική του δράση, διεγείρει τη ροή του αίματος. Αυτό που γνωρίζουμε σίγουρα, είναι ότι η ψυκτική δράση του είναι έντονα αισθητή.

Το έχουμε δοκιμάσει και σε άλλα σημεία του σώματος, όπως στα χέρια ή την πλάτη. Δυστυχώς το Ice Gel δεν προσφέρει καμία ηλιακή προστασία, έτσι δεν είναι φρόνιμο να χρησιμοποιείται σε εκτεθειμένες περιοχές του δέρματος. Σε απογευματινές προπονήσεις όμως, όπου ξεκινάμε με σχετικά υψηλή θερμοκρασία, και σιγά-σιγά το θερμόμετρο πέφτει, το αποτέλεσμα είναι αρκετά ευχάριστο. Συνδυάστε το με ένα ζευγάρι δροσερές ποδηλατικές κάλτσες!

Το βρίσκετε στο δίκτυο πωλήσεων της Ksports.

Morgan Blue Ice Gel

LA ROCHE POSAY Anthelios XL Ultra-light Fluid

La Roche Posay Anthelios XL Ultra-light Fluid (€19,30)

Η άοσμη λεπτόρρευστη αντηλιακή κρέμα προσώπου στη συσκευασία των 50ml μπορεί να σας βγάλει ολόκληρο το καλοκαίρι. Προσφέρει υψηλή αντηλιακή προστασία (SPF50+), ενώ συνδυάζει χαρακτηριστικά που είναι ιδανικά για ποδηλάτες:

  • Ιδιαίτερα ανάλαφρη υφή.
  • Ανθεκτική σε ιδρώτα/νερό.
  • Άμεση απορρόφηση που δεν αφήνει "ελαιώδη" αίσθηση.
  • Κρατά αρκετή ώρα ώστε να προστατεύει καθ' όλη τη διάρκεια της προπόνησης.

Τα ηλιοσκαμμένα πρόσωπα των αθλητών στο Pro Tour μπορεί να δείχνουν "αντρίκια" στις φωτογραφίες, αλλά ο ήλιος δεν κάνει αστεία: προσέχουμε για να έχουμε! Μπορείτε να προμηθευτείτε το Anthelios XL Ultra-light Fluid στα περισσότερα φαρμακεία.


Endura Equipe Lightweight καλύμματα χεριών (€29,99)

Η κατασκευή τους από ιταλική power stretch lycra (45% nylon, 35% polyester, 20% elastane) προσφέρει ηλιακή προστασία με δείκτη SPF 50+ ενώ η τεχνολογία Coldblack για όποιον τα προτιμήσει σε μαύρο χρώμα, μειώνει σημαντικά τη συσσώρευση θερμότητας συγκριτικά με άλλα μαύρα μανίκια.

Η ποιότητα κατασκευής τους είναι υψηλή και έχουν εξαιρετική εφαρμογή. Τα δοκιμάσαμε σε ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές προπονήσεις, όπου διαπιστώσαμε ότι φοριούνται έως τους ~31°C παρέχοντας ηλιακή προστασία πιο αξιόπιστη από μια αντηλιακή κρέμα με ίδιο δείκτη, αφού ο ιδρώτας και το νερό δεν τα επηρεάζουν.

Μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο της δοκιμής τους αλλά και περισσότερες πληροφορίες για το Coldblack, εδώ.

Endura Equipe Lightweight καλύμματα χεριών

DeFeet ArmSkins ICE

DeFeet ArmSkins ICE (€70,00)

Τα μονοκόμματα πλεκτά μανίκια της DeFeet για υψηλές θερμοκρασίες είναι και το ακριβότερο αξεσουάρ θερμού καιρού που σας προτείνουμε: αποτελούνται από ειδικό νήμα Tuff-N-Lite COOL εξαιρετικά χαμηλού βάρους και υψηλής αντοχής σε τριβή & κοψίματα.

Η DeFeet δεν προτείνει τη χρήση των ρούχων ICE σε θερμοκρασίες κάτω των 27°C ή σε ημέρες με πιθανότητες καταιγίδας. Το "μαγικό" ύφασμα λειτουργεί ως μέσο αποβολής της θερμοκρασίας του σώματος, όπως π.χ. οι ψύκτρες ("coolers") που χρησιμοποιούνται στις CPU των υπολογιστών. Ως ανώτατο όριο θερμοκρασίας που λειτουργεί το Tuff-N-Lite COOL η DeFeet ορίζει τους 43°C -οι δικές μας δοκιμές όμως λένε ότι για αυξημένο δροσισμό σε θερμοκρασίες 35°C+, βρέξτε τα με νερό για ισχυρότερη δράση. Ακόμη και αν τα μουλιάσετε τελείως, σε ~25min θα είναι ολόστεγνα -όμως στα ανηφορικά κομμάτια η διαφορά αυτή είναι έντονα αισθητή.

Μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο της δοκιμής τους εδώ.