ηλεκτρικό ποδήλατο

Τα ηλεκτρικά υποβοηθούμενα ποδήλατα προσφέρουν τα ίδια οφέλη με τα παραδοσιακά όπως η εξοικονόμηση κόστους, η βελτίωση της υγείας, η σύνδεση με την φύση κτλ. Το πραγματικό πλεονέκτημα των ποδηλάτων αυτών (γνωστά και ως pedelecs, ebikes, ή electric bikes) είναι η αποτελεσματικότητα στην ανάβαση λόφων και αντιμετώπιση του ανέμου σε σχέση με τα συμβατικά, μη-υποβοηθούμενα ποδήλατα. Εάν αισθάνεστε πόνο στα γόνατα ή άσθμα λόγω της άσκησης, το ηλεκτρικό ποδήλατο μπορεί να δώσει άλλο χαρακτήρα στη ποδηλασία. Μπορείτε να έρθετε αντιμέτωποι με πιο δύσκολα μονοπάτια χωρίς να ιδρώσετε και να κουραστείτε στον ίδιο βαθμό που θα κουραζόσασταν με το παραδοσιακό ποδήλατο.

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα εταιρειών όπως η Biboo έλυσαν πολλά από τα προβλήματα και τις προκλήσεις που είχαν οι ποδηλάτες με τα παραδοσιακά ποδήλατα, αλλά έχει σίγουρα και τα μειονεκτήματα του. Μπορεί να είναι ακριβό, πολύπλοκο και βαρύ κάτι που είναι επίπονο για την πλάτη στην περίπτωση που η μπαταρία εξαντληθεί στη μέση του δρόμου.

ηλεκτρικό ποδήλατο

Από την πρώτη κιόλας εμφάνιση του ηλεκτρικού ποδηλάτου, θα έλεγε κανείς ότι τα στυλ και τα χαρακτηριστικά έχουν πολλαπλασιαστεί μέσα στα χρόνια. Υπάρχουν ebikes για όλα τα γούστα από τα πιο πολύπλοκα μέχρι και τα πιο απλά, τα οποία είναι ελαφρύτερα, και πιο εύκολα στη χρήση. Αν ποτέ θα θέλατε να αποκτήσετε ένα από εκείνα τα αναδιπλωμένα ποδήλατα, καλύτερα να προτιμήσετε ένα ηλεκτρικό ποδήλατο που θα σας κάνει την ζωή πολύ πιο εύκολη.

Αν είστε από τους οπαδούς του mountain bike αλλά μόλις και μετά βίας καταφέρνετε ν' ανεβείτε ένα δύσκολο μονοπάτι, το να χρησιμοποιήσετε ένα ηλεκτρικό ποδήλατο βουνού μπορεί να φαντάζει απειλή. Όμως το electric bike θεωρείται από πολλούς μια τεχνολογική πρόοδος για την ποδηλασία, επομένως το να συμβαδίζεις με την εποχή είναι κάτι που το εφαρμόζουμε και στην καθημερινότητά μας.

ηλεκτρικό ποδήλατο

Και τέλος, μιλώντας για το κόστος τους μπορούμε να πούμε ότι η αγορά και χρήση ενός ηλεκτρικού ποδηλάτου είναι κατά πολύ φθηνότερη συγκριτικά με ένα αυτοκίνητο πόλης. Επίσης, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι τα ηλεκτρικά ποδήλατα επιβαρύνουν πολύ λιγότερο το περιβάλλον σε σχέση με τ' αυτοκίνητα.