Φέρτε το Garmin Edge 800 στα μέτρα σας!

Το Edge 800 της Garmin είναι ξεκάθαρα το πιο εξελιγμένο ποδηλατικό GPS στην αγορά, αυτή τη στιγμή. Αν είστε κάτοχος του, λογικά γνωρίζετε ήδη τις δυνατότητες του όσον αφορά τη σύνδεση με τον υπόλοιπο προπονητικό σας εξοπλισμό (αισθητήρας παλμών, στροφών, ταχύτητας, δυναμόμετρο, ζυγαριά) μέσω της ασύρματης δικτύωσης ΑΝΤ+, αλλά και την πληθώρα προπονητικών δεδομένων που παρακολουθεί και αποθηκεύει προς ανάλυση. Ίσως όμως να μη γνωρίζετε ακόμη ότι μπορείτε να το φέρετε απολύτως στα μέτρα σας, και δεν εννοώ να περάσετε το φύλο, την ηλικία και το βάρος σας στο σύστημα, ούτε ποιο ποδήλατο καβαλάτε...

  • Σελίδες προπόνησης (Training Pages): Μπορείτε να ρυθμίσετε το Edge 800 να σας δείχνει τις ενδείξεις που θέλετε εσείς στην οθόνη του, και φυσικά να έχετε έως πέντε (5) διαφορετικές οθόνες. Μπείτε στο Μενού, και επιλέξτε τις Ρυθμίσεις (εικονίδιο με μικρό γαλλικό κλειδί κάτω δεξιά). Μπείτε στα Bike Settings (πρώτη επιλογή), επιλέξτε Training Pages (πρώτη επιλογή), και στη συνέχεια Timer Pages (πρώτη επιλογή). Κάθε επιλογή που βλέπετε είναι και μία σελίδα. Μπαίνοντας στην κάθε μία σελίδα μπορείτε να επιλέξετε πόσα πεδία θα προβάλλονται σε αυτή, και αφού ορίσετε τον αριθμό τους, αγγίζοντας το κάθε πεδίο μπορείτε να διαλέξετε ποια λειτουργία (π.χ. τρέχουσα ταχύτητα, παλμοί, στροφές πεταλιού κ.ο.κ.) θα προβάλλεται σε αυτό. Μόλις τελειώσετε, σώζετε και βγαίνετε από εκεί. Επαναλάβετε μέχρι να έχετε ρυθμίσει όλες τις οθόνες που επιθυμείτε.
  • Φόντο (Background): Το ότι μπορείτε να ορίσετε διαφορετικό φόντο στο Edge 800 από το προεπιλεγμένο, μάλλον το γνωρίζετε ήδη (Μενού > Ρυθμίσεις > System > Display > Background). Όταν συνδέετε το Edge 800 με τον υπολογιστή σας για να μεταφέρετε τα προπονητικά σας δεδομένα, αυτό εμφανίζεται στις μονάδες αποθήκευσης του υπολογιστή σας, όπως ακριβώς θα συνέβαινε και με ένα USB flash drive. Αν μέσω του υπολογιστή σας ανοίξετε το drive που εμφανίζεται, θα δείτε έναν φάκελο που ονομάζεται "Garmin" και κάτω από αυτόν έναν φάκελο "Background". Εκεί, σε μορφή JPG και διαστάσεις 160 pixels X 240 pixels (πλάτος Χ ύψος) βρίσκονται τα αρχεία του φόντου για το σύστημα. Φτιάξτε τα δικά σας, και αντιγράψτε τα εκεί. Την επόμενη φορά που θα ανάψετε το Edge 800, τα αρχεία που ανεβάσατε θα εμφανίζονται εκεί, για να επιλέξετε αυτό που σας αρέσει. Προσοχή: Ονομάστε τα αρχεία μόνο με λατινικούς χαρακτήρες, και μη χρησιμοποιήσετε κενά στην ονομασία τους. Π.χ. μην ονομάστε την εικόνα φόντου "το ποδήλατο μου.jpg" ή "to podilato mou.jpg" αλλά "topodilatomou.jpg"

Καλά χιλιόμετρα!