Δε θα τα πάμε καλάαα

Αγαπώ το ποδήλατο μου!όνομα στήλης: δεν πρέπει τίποτα
συντάκτης: γαμώτ..γαμώτ..
τίτλος άρθρου: δε θα τα πάμε καλάαα...
black box: ..δε θα τα πάμε καθόλου καλά αν δεν ανοίξεις το μυαλό σου, δύοδέκα φτάσαμε!

Κοπέλι την καλησπέρα μου κι ετοιμάσου να στα χώσω αφού ξεκαθαρίσουμε πως σα φιλαράκια που είμαστε θα μιλάμε στον ενικό και στρέϊΤ σαν τον σωστό πρωινό espresso. Έχω ένα παράπονο από σένα και θα στο πω, αν στραβώνεις να μη χαλάς το χρόνο σου γιατί σε φαντάζομαι στα μιντλ θέρτις σα και τα μούτρα μου να τρέχεις να ξεχειλώσεις το 24ωρο. Είχες ποδήλατο κάποτε και το ξέχασες μα δε σε παρεξηγώ, άλλο το μεγάλο στοίχημα τότες και ήταν και δυνατό, ολάκερο καράβι έσερνε το άτιμο! Λίγο ξεπετάχτηκες και πήρες μοτόρι, εργαλείο κακό να σ' ακούει η γειτονιά της ότι εσύ είσαι που την τραβάς χαράματα να κοτεύει να ζυγώσει ορθιο-ουρούμενος. Τώρα μεγάλωσες και τα "μηχανάκια" (sic) μίκρυναν, σε λίγο θα πάρεις και του γιού σου ένα, μα σου 'μεινε κάτι από την ξινίλα του πατέρα σου που πάντα πλενόσουν μη σε ποτίσει. Δε θα θυμάσαι γιατί πάει λίγος καιρός αλλά όταν τα (άθλια δίχρονα) σκουτεράκια σύρθηκαν με τη μορφή jog και typhoon τα ξόρκιζες με τον καρότα:18 σταυρό της νουνά'ς μη και σου μολύνουν τον τίτλο. "Αυτοί δεν είναι μοτοσυκλετισταί, είναι μιάσματα τΣι κοινωνίας τΣι ψεύτρας", μα σαφώς και δεν ήταν αλλά δεν ζήτησαν να γίνουν κιόλΑ. Ασχέτου-γωνία ότι τώρα έχεις κι εσύ αλλά "αυτά είναι άλλο πράμα, μικρές μοτοσυκλέτες πια", το αποδέχεται κι η σύζυΞ σου και δε σε θωρεί σαν τον Κωστέτσο πάνω τους, άσε που το βουτάει κρυφά "να πάει κομμωτήριο" για να της σφυράνε στους δρόμους.

Κάτι που είδες τα σκούρα, μπάκα-προγούλι και τα σχετικά, κάτι που απογοητεύτηκες με το 7.15 ultimate surround και σιχάθηκες στον καναπέ να βλέπεις Hollywood αντί να τον.. λερώνεις όπως παλιά (ωραία χρόνια), κάτι που όταν συγκρίνοντας την αλωπεκίαση με τον συνάδελΦο σου ψιθύρισε "μάουντεΝ μπάϊΚ, το 'δα στο ιΜπάϊΚ και το πήρα", αποδέχτηκες τον ποδηλατικό πολιτισμό και την είδες κάθε Κυριακή ευρωΠέος. Ήθελε κι η Μαρία γιατί το ροζζ της άρεσε αλλά όχι κι η ανηφόρα, ήθελε νέο και το παιδί, δε σε χαλούσε η αφορμή, ψώνισες, στολίστηκε ποδηλατομάνι και το SUV. Μια χαρά και κάλιο αργά να ξυπνάει ο άνθρωπος πάρα ποτέ και θα στα δικαιολογούσα όλα αφού μετανόησες αλλά τώρα τελευταία μου τη βγήκες με κόκκινο (από εποχή Γαρδέλη ήθελα να το γράψω δημοσίως αυτό!) Δε απευθύνομαι σ' εσένα και μην παρεξηγείσαι, τη λέω στον άλλον που ακόμα γράφει κεφαλαία greeklish στο msn, αποφεύγει το internet social networking γιατί νομίζει ότι είναι μόνο chat rooms και δεν ξέρει ν' απαντήσει στον νεολαίο που είπε ότι δεν ψηφίζει "από αντίδραση" ότι σκατά στα μούτρα του. Απευθύνομαι σε αυτόν που επειδή έμαθε να κατεβάζει ταινίες, την άκουσε προχωρημένος και αποφεύγει τους καθρέφτες μη και τον πετύχουν οι πεποιθήσεις του. Ο κόσμος δεν προχωράει επειδή τα 'σκασες για Mac κι ησύχασες από τα format (εντελώς όμως, έτσι;!), προχωράει όταν καίς τα ταμπελάκια σου και μεγαλώνεις ένα νέο άνθρωπο χωρίς αυτά.

Το πήρες το ποδήλατο, το άλλαξες με καλύτερο πριν το χαλάσεις, έμαθες και το back-pack, φόρεσες και κολάν (που απαπαπαπα) γιατί την χρειάζεσαι την "λειτουργία" ακόμα (με την άσκηση πιο συχνά! πλέον, παρατήρησες), πήρες και δεύτερο, "city" (sic), ένεκεν η ώρα που καβάλησες το κουρσάκι και κλειδώνοντας τα πετάλια κλείδωσε μέσα σου κι ο νέος σου τίτλος.. πο-δη-La-της! Και "ποιοι είναι αυτοί οι ξενέρωτοι" με τα τζιν δε ντρέπονται να καβαλάνε που δε μπορούν μια Πάρνηθα ν' ανέβουν (λες κι εσύ έπαιζες σφαλιάρες με τον Lance προχθΕ). Λίγο η μύτη παγκοσμίου φιλαράκι μου, λίγο που σ' έκοψα από το λάθος στήσιμο ότι ούτε την αλυσίδα δε νιώθεις να ξαναβάλεις, έσκασα δίπλα σου με το ηλεκτρικό περιμένοντας την ατάκα σου. Ότι κι αν είπες κι ότι κι αν λες παραμένεις ο μοτοσυκλετιστής των έϊττις, τότε τα scooters, τώρα τα αιρετικά ηλεκτρικά.. Κατάλαβε επιτέλους (γιατί αν το συνεχίσω θα με χέσει λόγω έκτασης ο ΤσανΔήλας) ότι αυτοί που θα πάρουν το ντεμέκ-ποδήL δεν σκάγανε να γίνουν ποδηλάτες. Θέλουν οι άνθρωποι να κάνουν την δουλειά τους α-ίδρωτοι, α-μύριστοι, α-βάδιστα, ειρηνικά και χωρίς έξοδα καυσίμου, ασφάλισης, τελών, συντήρησης, φορολογίας. Αυτοί λοιπόν, όπως και οι άλλοι που αγόραζαν με το κιλό scooters όταν πρωτοεμφανίστηκαν ΑΝ τους κάτσει καλά το πετάλι ενδέχεται ν' ασχοληθούν περισσότερο, με όφελος στην κοινωνία αφού θα περιορίσουν κάρο μοτοσακό αλλά και στον εμπορικό ποδηλατόκοσμο. ΑΝ πάλι όχι, τι είχαμε τι χάσαμε, θα ξαναγυρίσουν στο κάρο τους αλλά αυτή τη φορά ίσως να χουν μυριστεί την ύπαρξή σου, ποδηλάτη μου, και να σε προσέχουν πλέον περισσότερο! Δε βλέπω κακό και δε καταλαβαίνω όχι γιατί κράζεις και απαραιτήτως θα σου πάρει πάλι 200χρόνια τούρκικα να ξεκολλήσεις.

Κατάλαβε μοτοσυκλετιστή ότι δεν είναι η μοτοσυκλέτα όπως την ξέρουμε αυτή που θα μας σώσει από το κυκλοφοριακό και την μόλυνση του αέρα. Είναι απαιτητική στην οδήγησή της, απολίτιστη λόγω θορύβου (συγνώμη, ήχου!), πεισματάρα γκόμενα και γι' αυτό ακριβώς γουστάρεις να την καβαλάς. ΕΣΥ! Οι άλλοι την φοβούνται. Τα scooters δεν ξεπούλησαν άδικα, είναι βολικά, είναι και βολικά και ενίοτε βολεύουν κιόλας.

Κατάλαβε ποδηλάτη ότι δεν είναι το ποδήλατο όπως το ξέρουμε αυτό που θα μας σώσει από το αυτοκίνητο και το πήξιμο (στην Ελλάδα λέμε). Στην χώρα της BMW κι ας είναι 316, είναι ασυνήθιστο να παρουσιάζεσαι ιδρωμένος με γραβάτα και δεν έχουν όλες οι εταιρείες ντουζ και κατανόηση. Έχει ευάλωτη ισορροπία και ξεκολλάει δύσκολα εκεί που αγχώνεσαι, ανάμεσα στην (ειδικά ανηφορική) κυκλοφορία στα φανάρια. Έχει άλλα καλά που γουστάρεις όμως. ΕΣΥ! (ενταξη, κι εγώ) Οι άλλοι το φοβούνται. Τα υβριδικά σχέδια πλαισίων (πόλης & σπαστά) δεν ξεπούλησαν άδικα, για τις καθημερινές ανάγκες είναι περισσότερο βολικά, βολικά και βολεύουν κιόλας.

Αρκετά με το σκουριασμένο σου μυαλό, υιοθέτησε νέες αντιλήψεις, δες πως θα αλλάξει η ελληνική πραγματικότητα και μην κάνεις ολλανδοσουηδικά όνειρα (εκτός αν είναι ξανθά). Δε θα σωθείς με την καθολική απαγόρευση του τσιγάρου γιατί θα σε έχει πατήσει ο πιωμένος στο νησί που χει τον κουμπάρο διοικητή και δεν τον γράφουνε. Και ποιος είμαι εγώ που αρπαχτήκαμε; θα σου συστηθώ στο επόμενο, δε γλυτώνεις...

Λινκς