Διαφήμιση

ποδηλατικές διοργανώσεις 2009Εδώ είμαστε λοιπόν. 2009 και η νέα αγωνιστική σεζόν άνοιξε με απώλειες στο δείκτη σταθερότητας της φυσικής κατάστασης των mtbάδων. Τα συνδυασμένα ξόρκια και οι δολοπλοκίες της ένωσης γυναικών των αθλουμένων κατάφεραν καίριο πλήγμα. Έτσι μας βλέπει λίγο παραπάνω το σπίτι μας. Με την απουσία εξαγγελίας αγώνων από το αγαπημένο μας MTB Open Cup, ο αθλητής θα πρέπει να αναζητήσει νέους στόχους για τη χρονιά. Νέες εκδηλώσεις για να συμπληρώσει το κασσέ των αγώνων - ίσως μακρύτερα, αλλά σε νέα μέρη. Θα τα καταφέρει να ξεντώσει την ανεκτικότητα των οικογενειακών δεσμών;

 

Ευτυχώς για εμάς, κατέβηκαν οι Μακεδόνες και εξήγγειλαν μάχες σε πολλές τοποθεσίες της κεντρικής και νότιας Ελλάδας. Φαίνεται πως θα κυριαρχήσουν στα χωμάτινα δρώμενα της χρονιάς. Μια ενδιαφέρουσα αλλαγή είναι η μετατροπή όλων των αγώνων Outsports σε δίαθλα. Το τρέξιμο έρχεται να προστεθεί (προαιρετικά) σε όλους τους αγώνες του κυπέλλου. Όσοι τρέχατε, τώρα θα τρέχετε και δεν θα φτάνετε!  Δίπλα σε αυτούς τους αγώνες στέκονται και άλλες πολύ καλές διοργανώσεις που έχουν δείξει με την παρουσία τους τις προηγούμενες χρονιές τι μπορεί να καταφέρει το μεράκι απλών ανθρώπων. Να αλλάξει τα αθλητικά δρώμενα του τόπου. "Don't miss" οι εκδηλώσεις σε Τζουμέρκα, Θάσο, X-Poros και Σφενδάμη. Το πρώτο με καταβολές άθλου (βρες το δρόμο σου) και ελεύθερου κάμπινγκ (διαμονή σε γκέτο αθλητών). Παρέχει λάσπη με δόσεις από το 24ωρο και bonus pain track σε τρέξιμο και rafting πριν το ποδήλατο. Έτσι όταν φτάνεις στην αφετηρία το κράνος σου στάζει και κρυώνεις ενώ μόλις έχεις φάει μεσημεριανό. Λες εδώ θα αφήσω τα κόκαλά μου. Θάσος, η μακρύτερη αποστολή εντός βεληνεκούς. Εδώ θα χρειαστείτε παρέα για την μετακίνηση. Είναι μακρύς ο πηγαιμός. Οργανωθείτε εγκαίρως για να απολαύσετε την διαδρομή. Στο τέλος δεν θα χωράτε σε κανένα αμάξι παρά μόνο στο δικό σας! Αν δεν πνιγήκατε από την κούραση δοκιμάστε και το επόμενο νησί. To Χ-Poros είναι κλασσικό training camp για χωμάτινα αρρωστάκια. Να δούμε τι άλλο θα σκαρφιστεί ο τρελό-γιατρός για να πήξουμε ως την γαλακτική ακινησία. Ο καλύτερος λόγος να συνεχίσεις είναι οι εθελόντριες του επόμενου σταθμού. Η Σφενδάμη από την άλλη πλευρά με το οικογενειακό κλίμα των Τσανακτσίδη και υιών έλαβαν το μήνυμα για περισσότερα μονοπάτια. Έτσι θα μπαίνουμε πιο βαθιά στα πανέμορφα τοπία και θα αισθανόμαστε περισσότερο κομμάτι της φύσης. Στα οπλικά συστήματα της πιο φιλικής εκδήλωσης για τα ελληνικά mtbίδηκα δεδομένα συμπαρατάσσονται και οι γιαγιάδες της περιοχής με τα ταψιά από φαγητά - έτοιμες να σε ρωτήσουν γιατί δεν πήρες από το δικό τους που είναι το καλύτερο! Ίσως ξεχνάω κανέναν αλλά σειρά έχουν τα γυριστά τιμόνια. Πλυθείτε από τις λάσπες και πάρε παρακάτω.

 

Ύστερα έχουμε και τα αγαπημένα brevet. Ας είναι καλά η Π.Ε.Π.Α. με όλους τους εμφανής και αφανής ήρωες των διοργανώσεων brevet, αγώνες χρονομέτρησης, αντοχής και σιρκουί. Αδιαμφισβήτητα παράγουν έργο.  Ήδη 200;;; δοκίμασαν την αντοχή τους  στο κρύο και τη βροχή στο brevet της Επιδαύρου... Μπράβο στα παιδιά για το θάρρος να ξεκινήσουν και την υπομονή τους να τερματίσουν. Έρχονται μπόλικα ακόμα brevet και οι θιασώτες καλά θα κάνουν να τελειοποιήσουν τα εργαλεία  τους στα σημεία επαφών (τιμόνι, γάντια/σέλα, παπούτσια/σχαράκια). Τα brevet και η προπόνηση που απαιτούν έχουν αδιαμφισβήτητα τα πρωτεία στο ελάφρωμα του αναβάτη. Κάτι που μας είναι γνωστό αλλά πολύ πρόθυμα τείνουμε να ξεχάσουμε. Γιατί εντάξει, ο κανόνας 1000€ τα εκατό γραμμάρια στεγνώνει γρήγορα τα αποθέματα της δεξιάς τσέπης. Στο δικό μας σωματικό βάρος το ελάφρωμα θα έχει διπλή απόδοση καθώς Ι) αφενός δεν θα κουβαλάμε το βάρος και αφετέρου ΙΙ) καίγοντάς το θα γίνουμε πολύ πιο οικονομικοί στην κατανάλωση υδατάνθρακα. Έτσι τα καύσιμα της πίσω τσέπης θα αποδίδουν περισσότερο σε ένταση και σε διάρκεια. Εσείς τι ποσοστό λίπους έχετε στόχο για φέτος; Καταστρώστε λοιπόν τα σχέδια της χρονιάς ανάλογα. Διαλέξτε τα brevet που σας αρέσουν μαθαίνοντας για την θέα, τα υψομετρικά, την παρέα και φυσικά τις αποστάσεις. Είναι προτιμότερο να στήσετε τώρα ένα πρόγραμμα σαν πλάνο καθώς έτσι θα μπορέσετε σωστότερα να διαλέξετε τα κενά αποκατάστασης μεταξύ των εκδηλώσεων.

 

Για βγάλτε κανένα δαχτυλίδι από το λαιμό σας. Πρέπει να χαμηλώσει το τιμόνι. Γιατί οι κούρσες προορίζονται και για... κούρσες. Φτάσαμε στην ομάδα με τη μεγαλύτερη ποικιλία. Χρονόμετρα, ποδηλατικοί γύροι, ατομικές χρονομετρήσεις, αγώνες αντοχής, αναβάσεις, τι περισσότερο να ζητήσεις; Εδώ σοβαρεύουν τα πράγματα μιας και οι περισσότεροι απευθύνονται σε όσους έχουν γραφτεί σε κάποιο ποδηλατικό σύλλογο και έχουν αθλητικό δελτίο. Έτσι και ο ανταγωνισμός είναι σαφώς πιο έντονος και το κλίμα λιγότερο "χαβαλεδιάρικο". Φουλ προπονημένα μπούτια και πνευμόνια είναι must. Διαφορετικά πάρε σπρέι και γράψε το όνομα του φίλου σου στην άσφαλτο. Ή περίμενε στις στροφές σαν θεατής να πεις κανένα καλό λόγο στο φίλο σου που γλίστρησε από το κατώφλι και έπεσε στα τάρταρα του VO2 max. Φαινόμενο ακόμα πιο συχνό αν η καρδούλα σου μετράει μπόλικους Φλεβάρηδες και τα κόκκινα δεν είναι πια το χρώμα σου. 

 

Επίσης, λέγεται πως το περιοδικό "Ποδηλάτης" θα διοργανώσει αγώνα ΜΤΒ τον Μάιο στη Β.Αττική (ακόμη περιμένουμε επίσημη επιβεβαίωση/προκήρυξη).

 

Σούπερ χρονιά. Τα πάντα έχει. Όποιος κάνει τα μισά κερδίζει το μετάλλιο του Ήρωα. Έχουμε φτάσει πια σε τέτοιο βαθμό που δεν γίνεται να συμμετάσχεις ούτε στα μισά.  Είτε λόγω προπονητικού προγράμματος, είτε λόγω αποκατάστασης, είτε καθαρά λόγω χρονικής αλληλοκάλυψης!  Περίφημα, όσο κι αν στεναχωριέμαι που δεν τα προλαβαίνω όλα.

 

Και τώρα ήρθε η ώρα να επιβεβαιώσω επίσημα τους ψίθυρους για διοργάνωση fun ποδηλατικού event από το team του iCycling. Έχουμε κατά νου μια φιέστα αλλά θα σας αφήσω να φαντάζεστε για να έχετε περιέργεια... 

 

Κλείνοντας οφείλω να παραδεχτώ πως μου λείπει το open cup. Αφού μιλάμε για τους ίδιους ανθρώπους που το πραγματοποίησαν με επιτυχία τις περασμένες χρονιές είμαι σίγουρος πως έχουν πολύ καλούς λόγους που το ανέβαλαν για φέτος. Η εξίσωση της αγοράς, μολαταύτα, είναι πιο περίπλοκη οφείλω να παραδεχτώ. Και θα το θέσω με ένα παράδειγμα. Έχω ένα μικρό πρόβλημα με τα φρένα μου και τον τρόπο που οδηγάω (hulk). Τα Magoura marta sl έχουν λίγο στραβωμένους δίσκους από αποτυχημένες διελεύσεις σε συμπληγάδες. Όχι τίποτα σπουδαίο αλλά να, ο τροχός δεν γυρίζει 10 στροφές, γυρίζει μόνο 2/3. Έχω προμηθευτεί τις καινούριες δισκόπλακες εδώ και 2 μήνες. Εν απουσία αγώνων όμως δεν τους βάζω επάνω. Πολιτική του -Άσε μην ξαναπέσω. Δεν με ενοχλούν δα και σε ρυθμό βόλτας. Παρόλο που τους έχω πάρει ήδη, κάθονται αστραφτεροί και περιμένουν αγώνες για να φορεθούν. Παραθέτω αυτό το παράδειγμα για να δείξω πως η έλλειψη του αγωνιστικού μικρόβιου ροκανίζει την αγοραστική διάθεση.  Ακούγονται σίγουρα πολλά για την οικονομία αλλά ο τρελός χομπίστας πιστεύω πως απλά θα αναβάλλει τις αγορές του. Θα ματαιώσει μόνο τις υπερβολικές. Και αυτό ακριβώς επειδή το σιορ είναι η τρέλα του και είναι διατεθειμένος να τα χώσει. Δεν είμαι σε θέση να κρίνω αν κακώς σταμάτησε το opencup αλλά δίνω τροφή για σκέψη. Αυτό που με έντονα γράμματα θέλω να πω είναι πως θέλουμε open cup to 2010!