Βολτίτσες! (βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα)

Νομίζω πως το ποδήλατο μας κρατάει νέους. Όλοι αυτοί που μας κράζουν, τελικά έχουν το δίκιο τους - “καλά ακόμα με ποδήλατα ασχολείσαι;”. Δε γνωρίζω εάν είναι καλό ή κακό να μένεις ή να νομίζεις ότι μένεις νεαρός καβαλώντας την σελίτσα σου και βολτάροντας. Βέβαια αυτές οι “βόλτες” είναι υποκειμενικές. Προπόνηση 170 χλμ είναι βόλτα; 4ώρα με ΜΤΒ; Καυγάς με την σύζυγο επειδή πάλι άργησες; Τύψεις που αφήνεις πίσω μωρά-σκυλιά;

Νομίζω επιστημονικά εξηγείται. Μια βόλτα με το ποδήλατο φέρνει αισιοδοξία και όπως έχει πει και ο Θρ. Καστανάκης “Το μυστικό της μακροβιότητας είναι η αισιοδοξία”. Με το ποδήλατο βλέπεις τα πράγματα κάπως διαφορετικά, πιο αισιόδοξα τουλάχιστον. “Όλοι ζούμε στον υπόνομο, μα κάποιοι από μας κοιτάνε τα άστρα” Oscar Wilde. Επίσης οι αγώνες. Οι άνθρωποι των αγώνων συνήθως έχουν αισιοδοξία – αρχικά τουλάχιστον...

Επίσης το καλό μετά από χρόνια αγωνιστικής ποδηλασίας, είναι πως τα βλέπεις όλα σαν βόλτα. Οι εξορμήσεις δεν είναι τόσο μονόχνωτες και σοβαρές. Συνήθως επιλέγεις με στόχο την ευχαρίστηση και όχι την απόδοση – πάλι καλά δηλαδή...

Τώρα που γλύκανε ο καιρός - “τώρα μάγια, τώρα δροσιά, τώρα το καλοκαίρι” - σας παραθέτω τις πιο ενδιαφέρουσες φετινές “βολτίτσες”:

  • Αρχίσαμε την σαιζόν με δύναμη και βαρύ πάτημα, “βόλτα” με ΜΤΒ από Καλαμάτα – Τρίπολη, ουδέν σχόλιο, απλά ανηφόρα...
  • Εορτασμός των ημερών του Πάσχα στο Κρίκελο Ευρυτανίας. Μαγευτική τοποθεσία με απέραντες χωμάτινες διαδρομές. Θα δείτε σίγουρα γεράκια, αλεπούδες και ίσως αρκούδες. Προσοχή νυχτώνει νωρίς... - “μαύρη ειν΄η νύχτα στα βουνά”
  • Σφενδάμη – μεγάλο το ταξίδι από Αθήνα, αλλά η διαδρομή του αγώνα αποζημειώνει με το παραπάνω – παλιοί γνώριμοι αλλά και νέο αίμα. Συναισθήματα και πάρα πολλές συμμετοχές όπως μόνο ένας αγώνας open μπορεί να φιλοξενήσει. - “τόπο στα νιάτα”
  • Προπόνηση την Κυριακή σε Αγίους Θεοδώρους – 40km μέση ωριαία; Πρέπει να κάνω πιο συχνά τέτοιες προπονησούλες - “ένας κούκος δε φέρνει την Άνοιξη”
  • Σαββατοκύριακο στην Δίρφυ με 2 αγώνες MegaDownhill μαζικής εκκίνησης – “τι γυρέυει η αλεπού στο παζάρι;”
  • Βάρκιζα και επιστροφή από Κρεμαστό Λαγό – ωραία η θέα – ωραίους αγώνες τρέχαμε κάποτε εδώ...... Ολόκληρη την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε κοινωνικούς αγώνες για το πώς θα γλυτώσουμε από το ΔΝΤ - “ζήσε, Μάη μου, να φας τριφύλλι....”
  • Ποδηλατοπορεία την προηγούμενη Κυριακή – έπρεπε να πάω - “λείπει ο Μάρτης από την Σαρακοστή;” - αλλά και μια βόλτα μέχρι την Ανάβυσσο πριν, έτσι για να μην χαθεί η μέρα αφού το Τοπικό δρόμου ακυρώθηκε, χωρίς κανείς να ξέρει το πότε θα γίνει - “καλομελέτα κι έρχεται!”
Ήθελα πολύ να πάω στην Μάχη Κρήτης, αλλά ΕΥΤΥΧΩΣ έχω κρυώσει με πυρετό...μήπως γερνάμε τελικά; Άσε που έχω και το παγκόσμιο κύπελλο DH στο Maribor...- “άλλα λόγια να αγαπιόμαστε”

Συνεχίζεται...