Δημοσθένης Γαλλής

Δημοσθένης Γαλλής, ένας άνθρωπος με αγάπη και φρέσκες ιδέες για το χώρο της ποδηλασίας. Η ενασχόληση του Δήμου με το ποδήλατο ξεκίνησε πριν από οχτώ περίπου χρόνια, για να ξεφύγει από την καθημερινότητα και παράλληλα να διατηρήσει τη φυσική του κατάσταση. Σύντομα αγόρασε την πρώτη του κούρσα και σχεδόν χωρίς να το καταλάβει είχε βρέθηκε στη γραμμή εκκίνησης ενός αγώνα ατομικής χρονομέτρησης της ΠΕΠΑ.

Από τότε έχει κυλήσει αρκετό νερό στο αυλάκι αφού τα τελευταία χρόνια είναι ένας από τους πρωταγωνιστές στην κατηγορία που αγωνίζεται. Η μεγάλη του αδυναμία, είναι τα οργανωμένα ποδηλατικά events του εξωτερικού όπως το Ζυρίχη – Αθήνα ή ο γύρος των δολομιτών, πού έχει συμμετάσχει. Ενώ, όνειρο του είναι η διοργάνωση ενός αντίστοιχου γεγονότος και στην Ελλάδα. Για το τέλος να αναφέρουμε ότι αγαπημένος του ποδηλάτης είναι ο αδικοχαμένος Marco Pantani.

Ας δούμε όμως το "οπλοστάσιο" που διαθέτει για τις ποδηλατικές του εξορμήσεις:

1. Specialized Tarmac SL2 - Το ποδήλατο που χρησιμοποιεί συνήθως σε προπονήσεις και αγώνες, βαμμένο στα πολεμικά χρώματα της Quick-Step. Η σειρά ανταλλακτικών που φοράει, είναι η Shimano Dura-Ace σε συνδυασμό με φρένα Zero Gravity Ti και το δισκοβραχίονα Fulcrum Racing Torq RS για να μειωθεί το βάρος και να αναβαθμιστεί αισθητικά το σύνολο. Κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου οι ρόδες που το συνοδεύουν είναι οι Zipp 303 κυρίως γιατί συνδυάζουν χαμηλό βάρος και σχετικά καλή αεροδυναμική. Για το τέλος αφήσαμε τον συνδυασμό λαιμού-τιμονιού της Ritchey (που δεν θα μπορούσε να είναι κάτι λιγότερο από την σειρά WCS Carbon) και τη σέλα του ποδηλάτου, μια Selle Italia Thoork team edition πού κυκλοφόρησε σε περιορισμένο αριθμό. Η μοναδική παραφωνία που συναντήσαμε είναι η λερωμένη λευκή ταινία, η οποία ευτυχώς θα αλλαχτεί λίαν συντόμως όπως μας εκμυστηρεύτηκε ο Δημοσθένης. Βάρος: 6.770kg

2. Pegoretti CCKMP - Ένα πραγματικό αριστούργημα από τον μάγο Dario Pegoretti, ο αλουμινένιος σκελετός σε συνδυασμό με το λευκό χρώμα δημιουργούν έναν υπέροχο συνδυασμό. Αρχικά ξεκίνησε τη ζωή του ως ποδήλατο δρόμου και στη συνέχεια μετατράπηκε σε fixed gear για τις σύντομες μετακινήσεις εντός των συνόρων της πόλης. Τα περιφερειακά του μπορεί να μην είναι κάτι ιδιαίτερο όμως είναι υπεραρκετά για την χρήση που προορίζεται το ποδήλατο ενώ παράλληλα ταιριάζουν στην φιλοσοφία ενός fixed gear city bike. Αυτό που μας τράβηξε την προσοχή είναι η πατέντα πού έχει κάνει ο μηχανικός του Δήμου, Κώστας Κεφαλάς, ώστε να τεντωθεί η αλυσίδα του ποδηλάτου και η ειδική εκδοση της σέλας Fizik Arione που φορά. Βάρος: 7.230kg

3. Orbea Ordu - Το τελευταίο κομμάτι του παζλ είναι το ποδήλατο χρονομέτρου που διαθέτει αφού όπως μας εκμυστηρεύτηκε ο ίδιος τρέφει ιδιαίτερη συμπάθεια για τους αγώνες ατομικής χρονομέτρησης. Παρόλο που ο σκελετός δεν διεκδικεί δάφνες στον τομέα της αεροδυναμικής, η προσεκτική επιλογή των περιφερειακών του το κατατάσσουν αρκετά ψηλά. Οι ρόδες είναι της Γαλλικής Corima και προσφέρουν πολύ καλή αεροδυναμική απόδοση σε ιδιαιτέρα ελκυστική τιμή. Το σύνολο ολοκληρώνουν το τιμόνι και η σέλα της Bontrager μαζί με μια μίξη από περιφερειακά της Shimano. Βάρος: 8.080kg(χωρίς εμπρόσθιο ελαστικό, μάλλον του αρέσουν οι σούζες?)