Περικλής Ηλίας (Full Dynamix FD12)

Η ευκαιρία να δει κανείς από κοντά το ποδήλατο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή Mountain Bike Marathon, δεν δίνεται κάθε μέρα. Για το 2013, ο Περικλής Ηλίας αγωνίζεται με το FD12 της ιταλικής Full Dynamix. Το μεγέθους medium ανθρακονημάτινο 29άρι πλαίσιο είναι εξοπλισμένο με πλήρη σειρά SRAM XX, πιρούνι ανάρτησης Marzocchi Corsa SL Carbon 29" με 80mm διαδρομής, τροχούς Enve Twenty9 XC και περιφερειακά από την FSA. Το συνολικό βάρος του ποδηλάτου είναι περίπου 9 κιλά.

Περικλής Ηλίας (Full Dynamix FD12)

Στο "κόκπιτ" του FD12 ο Περικλής, με ύψος 1.83m, χρησιμοποιεί λαιμό FSA SLK με μήκος 130mm, και flat ανθρακονημάτινο τιμόνι της ίδιας σειράς. Εκτός από το lockout του πιρουνιού, πάνω στο τιμόνι βρίσκονται χειριστήρια ταχυτήτων XX Grip Shift, χειρολαβές ESI Grips και οι υδραυλικές μανέττες των δισκόφρενων Avid XX. Τα Grip Shift, καθώς και το μειωμένο βάρος της XX σε σύγκριση με τη Shimano XTR είναι σημαντικοί λόγοι για τους οποίους ο Έλληνας Πρωταθλητής επιλέγει SRAM: "με τη SRAM δουλεύω τα τελευταία χρόνια και είμαι πολύ ευχαριστημένος" μας είπε.

Περικλής Ηλίας (Full Dynamix FD12)

Η 2x10 SRAM XX μετάδοση του ποδηλάτου περιλαμβάνει ένα δυναμόμετρο της SRM για το οποίο ο Περικλής λέει πως "Είναι ένα εργαλείο που με βοηθάει πολύ στη προπόνηση. Πρώτη φορά φέτος το δουλεύω στο MTB". Στην ερώτηση σχετικά με το επιπλέον βάρος του SRM, απάντησε "Νομίζω ότι στους μεγάλους μου στόχους θα το βγάλω". Οι τροχοί Enve Twenty9 XC έχουν carbon στεφάνια και κέντρα DT Swiss 240. Τα ελαστικά είναι Maxxis Crossmark 2.1 χρησιμοποιούμενα ως tubeless. Για όσους επιμένουν στις σαμπρέλες, ο Έλληνας Παγκοσμιονίκης υποστηρίζει την επιλογή του "Τρέχω πάντα με tubeless και με υγρό μέσα. Θεωρώ ότι είναι το πιο ασφαλές, για τυχόν σκασμένο λάστιχο". Μια φιάλη Espresso πιασμένη το λαιμό της σέλας, υπονοεί πως το σφραγιστικό υγρό που χρησιμοποιεί ο Περικλής Ηλίας, είναι το Caffélatex από την ιταλική Effetto Mariposa. Τα πετάλια S-Track της Look αποτελούν προτίμηση του Περικλή επειδή θέλει όταν κουμπώνει το παπούτσι στο πετάλι του αυτό να μην κουνιέται, για μεγαλύτερη σταθερότητα -όπως στα πετάλια δρόμου.

Περικλής Ηλίας (Full Dynamix FD12)

Ο carbon λαιμός σέλας FSA K-Force χωρίς setback, κρατά μια Fizik Tundra 2 carbon στην κορυφή του. Προσπαθήσαμε να "κλέψουμε" μερικές ρυθμίσεις από το ποδήλατο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή, αλλά ο Περικλής μοιράστηκε μαζί μας μόνο ότι "Μου αρέσει να τρέχω με χαμηλή πίεση στο μπροστά ελαστικό, και λίγη περισσότερη στο πίσω. Στην ανάρτηση πάλι, αλλάζω τις ρυθμίσεις ανάλογα με την διαδρομή, όπως και κάνω με τα ελαστικά. Συνήθως όμως, τρέχω με πίεση 80PSI". Παρόλο που είναι ο ταχύτερος αναβάτης Marathon στον πλανήτη, οι δισκόπλακες των 160mm εμπρός-πίσω είναι επαρκείς ώστε να φρενάρει έγκαιρα. "Μου αρέσει η κατευθυντικότητα και το σκαρφάλωμα του ποδηλάτου μου. Είναι πολύ άκαμπτο και υπακούει" μας είπε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής κλείνοντας. Ευχόμαστε στον Περικλή να επαναλάβει πολλές φορές τη νίκη του!

Περικλής Ηλίας (Full Dynamix FD12)