Χάρης Κατίκας (Colnago C50)

Ο Χάρης Κατίκας είναι 35 ετών και κόλλησε το μικρόβιο της ποδηλασίας πριν από δύο χρόνια περίπου, όταν αγόρασε το πρώτο του city ποδήλατο. Σύντομα όμως κατάλαβε ότι  χρειάζεται ένα ποδήλατο δρόμου για να μπορεί να κινηθεί πιο άνετα στις ασφάλτινες διαδρομές που διανύει.

Έτσι, αγόρασε την πρώτη του κούρσα που όμως δεν κράτησε για περισσότερο από 8 μήνες αφού ήταν και είναι οπαδός του ρητού “ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο”. Μετά από αρκετό ψάξιμο κατέληξε σε ένα σκελετό από τον μετρ της αισθητικής στο χώρο του ποδηλάτου, Ernesto Colnago. Συγκεκριμένα, ένα Colnago C50 στο χρωματισμό STRD.

Ας δούμε όμως λίγο πιο αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του ποδηλάτου:

Ο σκελετός είναι ένας από τους ελάχιστους που χρησιμοποιούν κλασική γεωμετρία στις μέρες μας, ενώ σε συνδυασμό με τα lugs που χρησιμοποιούνται για τη σύνδεση των σωλήνων προσδίδουν μια διαφορετικότητα σε σχέση με τους υπόλοιπους σκελετούς της αγοράς.

Η σειρά που χρησιμοποιήθηκε είναι η Sram Red κυρίως για το χαμηλό της βάρος και επειδή “δένει” άψογα με τα χρώματα του σκελετού. Ο δισκοβραχίονας είναι τύπου Compact ενώ το εύρος των γραναζιών της κασέτας είναι 11/26. Ο λαιμός και το τιμόνι του ποδηλάτου είναι κατασκευασμένα από την προσφάτως αναγεννημένη 3T και χωρίς να είμαστε υπερβολικοί πιστεύουμε ότι ήταν η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσε να κάνει ο αναβάτης του.

Τα υπόλοιπα μικρά εξαρτήματα του ποδηλάτου έχουν αγοραστεί με γνώμονα το χαμηλό βάρος και την αισθητική. Η σέλα είναι μια λευκή Tune Speedneedle με βάρος μόλις 97 γραμμάρια, ενώ τα πετάλια είναι τα Look Keo Carbon-Ti HM.

Για το τέλος αφήσαμε το σημαντικότερο κομμάτι ενός ποδηλάτου, τους τροχούς. Ο Χάρης αποφάσησε να μην κάνει κανένα συμβιβασμό σε αυτόν τον τομέα και έτσι αγόρασε ένα από τα καλύτερα ζευγάρια της αγοράς, του Lightweight Standard Gen III της εταιρίας CarbonSports . Με βάρος μόλις 1070 γραμμάρια και κορυφαία ακαμψία είναι σίγουρο πως δεν θα χρειαστεί να ξανά ασχοληθεί με τον συγκεκριμένο τομέα για αρκετό καιρό.

Το συνολικό βάρος του ποδηλάτου είναι 6.460kg με σκοπό να πέσει 200 γραμμάρια ακόμα με κάποιες μικρές αλλαγές που ετοιμάζει ο ιδιοκτήτης του!