Δημήτρης Καπατσώρης (Scott Scale Carbon)

Ο τελευταίος καιρός σηματοδότησε την έναρξη των αλλαγών. Μέσα στο γενικότερο πνεύμα αλλαγής, είχα μπει στην πρίζα για να αλλάξω το mountain bike μου. Διάφορες σκέψεις γύρω γύρω από το κεφάλι μου: Να αλλάξω μόνο σκελετό ή όλο το ποδήλατο; Και τι να πάρω; Να συνεχίσω να καβαλάω Hardtail ή να πάω σε Full Suspension (ίσως σε κάποια εξωτική κατασκευή από ανθρακόνημα;)

Ο χρόνος πέρναγε και τίποτα δεν γινόταν. Αποφάσισα ότι είχε φτάσει ο καιρός που έπρεπε να πάρω μια απόφαση. Βασική προϋπόθεση βέβαια για να κινηθώ στους χαλεπούς αυτούς καιρούς ήταν φυσικά να πουλήσω τον παλιό μου σκελετό.

Μετά την πώληση, άρχισα να ψάχνω και να λιγουρεύομαι σκελετούς. Δεν ήξερα τι και πώς, με φανταζόμουν σε διάφορα ποδήλατα αλλά δεν με έπειθε καμία εικόνα να προχωρήσω σε αγορά. Ένα πρωί περνώντας από το κατάστημα Κασσιμάτης στη Γλυφάδα, είδα κρεμασμένο σε ένα γάντζο του 2ου ορόφου τον σκελετό Scale 30 Carbon της Scott.

Ήταν μεταχειρισμένος αλλά σε απίστευτη κατάσταση, είχε μαζί το παλουκόσελο (Ritchey WCS Carbon) και το εμπρός σασμάν της Shimano XTR, και το κυριότερο; Ήταν το μέγεθος μου!! Έτσι άρχισα τις ερωτήσεις στο φίλο Λεωνίδα Μουζακίτη που είναι ο υπεύθυνος του καταστήματος. Πόσο καιρό τον είχε ο προηγούμενος αγοραστής, τι χρήση είχε δεχθεί, ποιά η τιμή πώλησης και άλλα τέτοια μάταια....

Αυτό όμως που με απασχολούσε ποιο πολύ, ήταν πόσο βάρος θα γλίτωνα. Έχοντας τη ζυγαριά δίπλα, η απάντηση ήρθε αρκετά γρήγορα. Το βάρος σκελετού, παλουκόσελου και εμπρός σαζμάν έφτασε τα 1600gr (βάρος στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και τα ποτήρια). Καθόλου άσχημα σκέφτηκα.

Στο δρόμο φεύγοντας σκεφτόμουν ότι τα Scott τα καλοκοίταζα εδώ και καιρό και τώρα ήταν η ευκαιρία. Γιατί να την έχανα;

Με ένα γρήγορο τηλέφωνο ενημέρωσα ότι το σκελετό τον θέλω και κανονίσαμε την ημέρα της μετάγγισης των περιφερειακών από το προηγούμενο ποδήλατο. Οι οποιεσδήποτε σκέψεις που έκανα περί ορθότητας της επιλογής μου σβήστηκαν όταν η ζυγαριά έδειξε ολοκληρωμένο ποδήλατο στα 9.180gr κομπλέ (πετάλια, δύο σένσορες, βάση οργάνου και βάση τρόμπας).

Άντε και καλά μας χιλιόμετρα...