East Midlands International Cicle Classic Race 2009 "Welcome to Hell"

Ξεκινώντας το ταξίδι της ομάδας Worldofbike.gr για την Μεγάλη Βρετανία γνωρίζαμε ότι έχουμε να κάνουμε με έναν από τους πιο δύσκολους μονοήμερους αγώνες της Ευρώπης...

Έχοντας δει τις συμμετοχές του περσινού αγώνα (180) και τους τερματίσαντες (62), αλλά και όλη την διαδρομή που περιελάμβανε αρκετό χώμα ξέραμε ότι η αποστολή μας θα ήταν πολύ δύσκολη, όμως είπαμε ότι θα πάμε για να έχουμε μια πολύ καλή εμπειρία από το εξωτερικό.

Όταν φτάσαμε στο αεροδρόμιο μας περίμενε πουλμανάκι που ήταν ειδικά ναυλωμένο για τη δική μας ομάδα και θα μας πήγαινε στο ξενοδοχείο που ήταν περίπου στα 200 χιλιόμετρα μακριά, κοντά στο Νότινγκαμ και δίπλα από το Donington Park όπου διεξάγονται αγώνες αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας.

Την επόμενη μέρα το πρωί ξεκινήσαμε το μοντάρισμα των ποδηλάτων και μετά φύγαμε να πάμε όλοι μαζί για ένα χαλάρωμα των 60 χιλιομέτρων φτάνοντας μέχρι το Νότινγκαμ και επιστροφή, εκείνο που μου έκανε όμως αρνητική εντύπωση ήταν ότι μας πέρναγαν τα αυτοκίνητα αρκετά κοντά και πολλές φορές επικίνδυνα διπλά μας. Επίσης εντύπωση μας έκαναν τα αυτοκίνητα και τα φορτηγά που είχαν έρθει μαζί με τις επαγγελματικές ομάδες και πραγματικά ήταν κάτι που δεν είχαμε ξαναδεί από κοντά.

Η φιλοξενία μέγεθος Pro Tour αγώνων, οι συμμετοχές πάρα πολλές (184), το επίπεδο αρκετά ανεβασμένο, οι ομάδες πολλές (25). Στη συνάντηση των Manager το Σάββατο η τύχη με το μέρος μας, γιατί στην κλήρωση για τους αριθμούς των αυτοκίνητων (μας ενοικίασε η διοργάνωση ένα καινούργιο Ford Focus) μας ήρθε το νούμερο 4, άρα θα είχαμε πιο γρήγορη αντιμετώπιση όσων προβλημάτων θα μπορούσαν να έρθουν κατά τον αγώνα αλλά και καλύτερη θεά σε αυτόν.

Την επόμενη μέρα στην εκκίνησή πραγματικά νιώσαμε σαν επαγγελματίες...στην υπογραφή των αθλητών ανέβαιναν τα παιδιά επάνω σε ένα υπερυψωμένο σημείο όπου και τους παρουσίαζαν.

Τι να πούμε για τον κόσμο... Απλά πάρα πολύς! Στην εκκίνηση πάρα πολλά χρώματά από όλες τις ομάδες αλλά και μεγάλη η χαρά μας που ήμασταν εκεί...

Όταν ξεκίνησε ο αγώνας, ο ρυθμός αμέσως έγινε πραγματικά Τρελός! Στην ευθεία η ταχύτητα κοντά στα 45 με 50 χιλιόμετρα, στην στρωτή ανηφόρα κοντά στα 40 χιλιόμετρα, και στις κατηφόρες είδαμε μέχρι και 85 χιλιόμετρα!!!

Οι ατυχίες για την ομάδα μας άρχισαν από νωρίς, κοντά στα 10 πρώτα χιλιόμετρα γίνεται η πρώτη μεγάλη πτώση και μέσα σε αυτή βλέπουμε ένα δικό μας, αμέσως βγαίνω έξω και είναι ο Πάνος Εξαρχόπουλος ο οποίος είχε πάθει κάποιες μικρο-ζημιές οι οποίες φτιάχτηκαν αμέσως και έφυγε, να τονίσουμε ότι κάθε φορά που γινόταν πτώση αμέσως το Group άνοιγε ρυθμό μέχρι σκασμού...

Οι επιθέσεις!!!

Απλά στα πρώτα 40 χιλιόμετρα δεν είχα ξανά ακούσει τόσες φορές την λέξη "Γίνεται επίθεση" στο VHF ούτε σε 120 χιλιόμετρα Ελληνικού αγώνα. Τα παιδιά έκαναν ότι ήταν δυνατό για να είναι όση περισσότερη ώρα με το πρώτο Group και με μεγάλη μου χαρά είδα τον Πέτρο Γκαζώνη να είναι στην τελευταία τροφοδοσία, που ήταν στα 120 χιλιόμετρα, μέσα σε αυτό. Όταν είδα την στιγμή που μπαίναμε στο χώμα να λέει ένα πανό "Cicle Classic - Welcome to Hell" φοβήθηκα για το τι θα σκεφτόντουσαν τα παιδιά...

Ευτυχώς που είχαμε μόνο ένα λάστιχο σκασμένο του Γιάννη Μαριόλα και λέω ευτυχώς γιατί με αυτά που βλέπαμε αλλά και με το πόσο συχνά έσκαγαν τα λάστιχα των άλλων είχα αρχίσει να τρομάζω!

Ο πρώτος τερμάτισε με χρόνο 3:57:00, το οποίο ήταν και το νέο Ρεκόρ της διαδρομής. Αυτοί  που μπόρεσαν να πάρουν χρόνο τερματισμού ήταν άλλοι 40 από τους 184 που έλαβαν εκκίνηση. Και μόνο από αυτό, πιστεύω ότι γίνεται αντιληπτή η δυσκολία του συγκεκριμένου αγώνα!!!

Στην επιστροφή μας, αν και πολύ κουρασμένοι όλοι, είχαμε την χαρά και την ικανοποίηση ότι μπορέσαμε να ζήσουμε την εμπειρία του East Midlands Cicle Classic ...

 

The video cannot be displayed because you have to accept the cookies first.