Νέα χρονιά - Νέοι στόχοι

Για τους περισσότερους από εσάς, όταν διαβάσετε αυτές τις λέξεις έχετε αρχίσει την χειμερινή σας προετοιμασία. Ένα από τα πιο δύσκολα σημεία για την συνέχεια στην προπόνηση σας ώστε να φτάσετε έτοιμοι για την αγωνιστική περίοδο.

Έχω στο μυαλό μου μία φράση ενός προπονητή μου, ο οποίος μου έλεγε "Είναι πολύ εύκολο να σε εξαντλήσω αλλά πολύ δύσκολο να σε γυμνάσω σωστά." Έτσι, από αυτή λοιπόν την παραπάνω φράση πρέπει να ξεκινήσετε την προετοιμασία σας κατά την γνώμη μου.

Σίγουρα μέσα σας γεννιούνται πολλά ερωτήματα: Πόση προπόνηση πρέπει να κάνω; Πόσα χιλιόμετρα; Με τι ένταση;

Αυτά είναι μερικά ερωτήματα πού όλοι μας έχουμε σκεφτεί και νομίζω ότι η απάντηση βρίσκεται στο Εργομετρικό. Ξεκινώντας τη χρονιά με σίγουρα βήματα και σωστά, παίρνεις όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την προπονητική σου πορεία.

Παίρνετε τις ζώνες έντασης, τα μέγιστα watt που μπορείτε να βγάλετε, γνωρίζετε την μέγιστη πρόσληψη οξυγόνου σας, και με ένα καλό καρδιοσυχνόμετρο είστε έτοιμοι. Προγραμματίστε τώρα τούς αγώνες πού θέλετε να είσαστε έτοιμοι και ξεκινήστε την προετοιμασία σας.

Συνήθως τον χειμώνα κάνουμε λιγότερη ένταση και περισσότερα χιλιόμετρα και σταδιακά προσθέτουμε ένταση κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Όλα αυτά όμως, είναι γενικά. Το καλύτερο είναι να προσαρμόσετε την προετοιμασία σας βάσει τού χρόνου που θα διαθέσετε για προπόνηση. Πολλοί αθλητές προσπαθούν να κάνουν ότι κάνει και ο καλύτερος αθλητής στον χώρο τους με αποτέλεσμα να κάνουν "λίγο από όλα" χωρίς ουσία στο τέλος. Κατανέμετε σωστά λοιπόν τον χρόνο της προπόνησή σας και μην βιαστείτε για τα αποτελέσματα. Για τούς μεγαλύτερους αθλητές μετράει η ποιότητα και όχι η ποσότητα, ενώ για τούς μικρότερους υπομονή-υπομονή-υπομονή και αρκετή επιμονή.

ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ....

Μικρή συμβουλή: Φαγητό πάντα στην προπόνηση και ας μην πεινάτε - Ένα τζελ μπορεί να σας βοηθήσει όσο δε φαντάζεστε!