Το παρακάτω βίντεο είναι τραβηγμένο από τον φετεινό αγώνα στην Σφενδάμη. Οι αναβάτες που περνάνε είναι οι πρώτοι που φτάνουν στο σημείο. Οπότε μιλάμε για καλούς mtbήδες.

Υπάρχουν τρεις λύσεις επιτυχημένες.

The video cannot be displayed because you have to accept the cookies first.


Στο 0':04"
Σήκωμα ουράς για να στρίψει, και πετάλι για να ανέβει.

Στο 1':44"
Ισορροπία με τον κορμό και πετάλι. Πάλι πηδάει ο πίσω τροχός, αλλά ελάχιστα.

Στο 2':50"
Κρατάει ισορροπία βγαίνοντας πάρα πολύ πίσω και πλάι στο ποδήλατο. Δες την σέλα στο 2':55". Είναι έξω από την κοιλιά του. Αυτό δεν τον αποσταθεροποιεί όπως τον αμέσως επόμενο ποδηλάτη (που καθυστερεί για να βρει ισορροπία και ξεκινάει το πετάλι πολύ αργά).

Όλες οι επιτυχημένες λύσεις ακολουθούν κάποια πατέντα με την ισορροπία για να ξεκινήσουν το πετάλι πρωτού μειωθεί πολύ η ταχύτητα.

Το να περάσεις το δύσκολο σημείο με track stand - αργά χωρίς πόδι ΔΕΝ το θεωρώ επιτυχημένο ενώ το χρονόμετρο τρέχει. Πρέπει να διατηρηθεί η ταχύτητα και η ροή σε όλη τη διάρκεια της στροφής για το καλύτερο αποτέλεσμα. Το αργό track stand είναι δεξιότητα (και είμαι λάτρης της) αλλά παίρνει περισσότερο χρόνο. Πχ ο αμέσως επόμενος τύπος στο 2':59" στο ίδιο βίντεο.

Στα "τελευταία videos" της αρχικής σελίδας icycling.gr θα βρείτε και τις αποτυχημένες απόπειρες αυτής της στροφής. Εκεί θα καταλάβετε πόσο δύσκολο είναι το πέρασμα.Όσοι δουλεύετε με τα μάτια, δηλαδή ξεπατικώνοντας κινήσεις άλλων ποδηλατών, πιστεύω πως θα βρείτε ταπαραπάνω σχόλια χρήσιμα. Practice makes it best.