The North Face Voyage: Δροσερότερο δεν γίνεται!

Το ποδηλατικό jersey Voyage ήταν το πρώτο ρούχο που δοκίμασα από το "καλοκαιρινό πακέτο" North Face, το οποίο μας έστειλε η ελληνική αντιπροσωπεία της θρυλικής outdoor εταιρίας, VF Corporation. Η κατασκευή του Voyage είναι από διαπνέον, δροσερό ύφασμα Vaporwick το οποίο παράλληλα προσφέρει ηλιακή προστασία UPF30 στον κορμό και τους ώμους του ποδηλάτη. Στις μασχάλες έχει χρησιμοποιηθεί αντίστοιχης ποιότητας υλικό, με ελαφρώς αραιώτερη πλέξη. Το ταμπελάκι που συνοδεύει το Voyage ενημερώνει τον αγοραστή πως το ύφασμα εφαρμόζει τη φυσική τεχνολογία minerale κατά των οσμών, της ηλιακής ακτινοβολίας και της υγρασίας, της οποίας οι επιδόσεις δε θα μειωθούν με τη χρήση ή το πλύσιμο, αφού είναι εγγενείς στο ύφασμα.

Όμορφες αισθητικές λεπτομέρειες: Το διακριτικό μοτίβο με τα εξάγωνα σχήματα στους ώμους και τη μεσαία πίσω τσέπη, το ανακλαστικό λογότυπο "The North Face" στο στήθος και τη δεξιά ωμοπλάτη, αλλά και το υψηλού κοντράστ πορτοκαλί φερμουάρ.

The North Face Voyage: Δροσερότερο δεν γίνεται!Με τη "χαλαρή" γραμμή του, το Voyage είναι ιδανικό jersey για mountain bike ή βόλτες στην πόλη. Το look του, αν και καλόγουστο, είναι αρκετά ουδέτερο ώστε μπορείτε να καθίστε σε μια καφετέρια μετά το πετάλι υπό τον καυτό ήλιο και να μη σας κοιτάζει κανείς περίεργα. Αν δεν ήταν για τις τρεις ποδηλατικές τσέπες πίσω (με τις δύο πλαϊνές να έχουν λοξό κόψιμο για ευκολία πρόσβασης) και το ποδηλατικό πατρόν "μακρύ πίσω-κοντύτερο μπροστά" θα μπορούσα εύκολα να πω ότι είναι ένα jersey ...για πεζοπορία!

Πως τα πάει με τη ζέστη;

Πολύ απλά, δε μπορώ να φανταστώ δροσερότερη ποδηλατική μπλούζα, ακόμη και αν της έλειπαν τελείως τα μανίκια (όχι ότι καλύτερο για την ηλιακή προστασία ή το στιλ σας). Ένιωσα σα να κάνω ποδήλατο topless, αλλά χωρίς τα βλέμματα αμηχανίας των περαστικών στην πόλη ή τη σκόνη να κολλάει στο δέρμα μου, στο βουνό. Ακόμη και μετά από αρκετή ώρα ποδήλατο σε θερμοκρασίες που πλησίαζαν τους 40°C η μπλούζα δε μύρισε από τον ιδρώτα μου. Δεν υπάρχουν πολλά που μπορεί κανείς για μια μπλούζα, και ειδικά για ένα προϊόν τόσο προσεγμένο όσο το Voyage jersey, με τη γνωστή υψηλή ποιότητα της North Face εμφανή σε κάθε ραφή και πόρο του! Εξαιρετικές λεπτομέρειες που τονίζουν την τελειομανία της κατασκευάστριας εταιρίας είναι 1) η σιλικονένια φόδρα "gripper" που βρίσκεται στο πίσω, κάτω μέρος της μπλούζας ώστε να σηκώνεται λιγότερο το ρούχο στις κατηφόρες ή όταν φυσάει δυνατός αέρας 2) η ύπαρξη γιακά μόνο και μόνο για να προστατεύει τον αυχένα του ποδηλάτη από τον ήλιο.

Υπήρχε κάτι που δε σου άρεσε;

Ναι, αλλά δε μπορώ να το θεωρησω ως μειονέκτημα του Voyage: Λόγω της χαλαρής εφαρμογής, τα αντικείμενα που βρίσκονται στις πίσω τσέπες τείνουν να χοροπηδάνε και πιθανό να ενοχλήσουν τον αναβάτη. Η σιλικονένια φόδρα πίσω δεν επαρκεί για να κρατήσει το ρούχο τεντωμένο με τις τσέπες γεμάτες. Βέβαια, λόγω του ελαστικού που είναι τοποθετημένο στα ανοίγματα των τσεπών, δεν έχασα ποτέ κάτι -αν και θα απέφευγα να βάλω εκεί ιδιαίτερα ευπαθή αντικείμενα όπως π.χ. ένα κινητό τηλέφωνο.

Η τιμή λιανικής στα €60 είναι λογική για ένα επώνυμο ρούχο αυτής της ποιότητας του οποίου το λιτό, διαχρονικό στιλ μπορεί να δείχνει επάνω σας όμορφο για αρκετά καλοκαίρια.

Βαθμολογία:

10/10 σαμπρελάκια

 


Περισσότερες πληροφορίες: TheNorthFace.com

Αντιπρόσωπος: VF Hellas Α.Ε.