DeFeet ICE φανέλα και μανίκια δροσισμού

Η ποδηλασία κατά τους θερμούς μήνες, πολλές φορές είναι το ίδιο δύσκολη με τους χειμερινούς. Η DeFeet προσφέρει μανίκια και φανέλα τεχνολογίας ICE που υπόσχονται αυξημένο δροσισμό του ποδηλάτη -τα δοκίμασα το προηγούμενο καλοκαίρι ξεχωριστά, αλλά και συνδυασμένα ως "σύστημα".

Αμφότερα χρησιμοποιούν το ίδιο υλικό, Tuff-N-Lite COOL -ύφασμα που αποτελείται από ειδικό νήμα εξαιρετικά χαμηλού βάρους και υψηλής αντοχής σε τριβή & κοψίματα. Η DeFeet δεν προτείνει τη χρήση των ρούχων ICE σε θερμοκρασίες κάτω των 27°C ή σε ημέρες με πιθανότητες καταιγίδας, η οποία μπορεί να επηρεάσει τη θερμοκρασία. Πολύ απλά, το "μαγικό" Tuff-N-Lite COOL λειτουργεί ως μέσο αποβολής της θερμοκρασίας του σώματος, όπως π.χ. οι ψύκτρες ("coolers") που χρησιμοποιούνται στις CPU των υπολογιστών. Ως ανώτατο όριο θερμοκρασίας που λειτουργεί το Tuff-N-Lite COOL η DeFeet ορίζει τους 43°C.

Φανέλα UnD ICE (€150): Φοριέται ως εσώρουχο μέσα από το ποδηλατικό jersey. Τη δοκίμασα σε θερμοκρασίες 27°C - 36°C, σε ποδηλασία δρόμου και mountain bike. Επειδή το Tuff-N-Lite COOL λειτουργεί καλά μόνο όταν περνάει από πάνω του αέρας, στο mountain bike όχι μόνο δε με βοήθησε, αλλά σε θερμοκρασίες άνω των 33°C με ενοχλούσε. Στην ποδηλασία δρόμου, όπου οι ταχύτητες είναι υψηλότερες, το κατέβασμα του φερμουάρ αυξάνει τη ροή αέρα γύρω από τη φανέλα και η δράση της είναι αισθητή όσο ανεβαίνει το θερμόμετρο. Ακόμη πιο αισθητή όμως είναι έλλειψη των €150 από το πορτοφόλι, που θα αγόραζαν δύο καλής ποιότητας καλοκαιρινά jersey. Πολύ ακριβό και ειδικό ρούχο για χομπίστες.

Μανίκια ArmSkins ICE (€70): Τα φόρεσα πολύ περισσότερο απ' ότι τη φανέλα, και τα βρήκα πολύ πιο χρηστικά. Ενώ στο mountain bike θα αποδειχτούν μάλλον περιττά λόγω των χαμηλών ταχυτήτων και της αργής ροής αέρα, στην ποδηλασία δρόμου η προσφορά τους ήταν απόλυτα αισθητή σε θερμοκρασίες άνω των 30°C. Ακόμη και αν δε ζεσταινόμουν ιδιαίτερα, τα λευκά ArmSkins ICE προστάτευαν τα χέρια μου από την ηλιακή ακτινοβολία και το "μαύρισμα του οικοδόμου" (άγνωστο SPF). Κατεβαίνοντας κάποιο βουνίσιο μονοπάτι έτυχε να τρίψω το ένα μανίκι σε κορμό πεύκου, αλλά δε μπόρεσα να εντοπίσω φθορές στο ύφασμα. Σε ακραίες θερμοκρασίες, τα έβρεχα με νερό από το παγούρι μου και η δράση τους γινόταν ισχυρότερη για λίγα λεπτά. Πολύ καλό κομμάτι τεχνικού ρουχισμού που με συντρόφευσε για ένα ολόκληρο καλοκαίρι, με μόνο μειονέκτημα την τσουχτερή τους τιμή.

Βαθμολογία (Φανέλα UnD ICE):5/10 σαμπρελάκια

Βαθμολογία (Μανίκια ArmSkins ICE):8/10 σαμπρελάκια


Περισσότερες πληροφορίες: DeFeet  |  Αντιπρόσωπος: Alex Yacoupian (τηλ. 210 9954 767)