S-Works Venge από τη Specialized και τη McLaren

Η Specialized σε συνεργασία με τη McLaren δημιούργησαν ένα ποδήλατο που παντρεύει την αεροδυναμική με το χαμηλό βάρος και τις απόλυτες επιδόσεις, χωρίς να θυσιάζει κανένα χαρακτηριστικό που ορίζει την έννοια "κορυφαίο ποδήλατο δρόμου". Απ' ότι φαίνεται, ποτέ ξανά ο κόσμος της ποδηλασίας δεν έχει πλησιάσει τόσο πολύ τα εξωτικά υπεραυτοκίνητα. Εξάλλου, στην τρέχουσα καταχώρηση για το Venge θα διαβάσετε ότι "Η Specialized βγήκε από τον κόσμο της ποδηλασίας και πήγε το Venge στη McLaren, όπου εφαρμόσαμε υλικά, τεχνολογία και τρόπους κατασκευής που κανονικά χρησιμοποιούνται σε ένα άλλο είδος αγώνων". Πριν βιαστείτε να πείτε ότι το λογότυπο της McLaren στον οριζόντιο σωλήνα καθώς και η όλη ταύτιση με τα αυτοκίνητα F1 και το τελευταίο βρετανικό υπεραυτοκίνητο MP4-12C είναι μόνο μάρκετινγκ και τίποτα άλλο, ρίξτε μια ματιά στα συγκριτικά γραφήματα ακαμψίας προς βάρους και συνολικού βάρους για το frame module που δείχνουν τις σχετικές επιδόσεις με και χωρίς τη συνδρομή του θρύλου της αυτοκίνησης (30 χρόνια εμπειρίας στα ανθρακονήματα είναι αυτά!).

Πόσο βιώσιμο είναι ένα ποδήλατο δρόμου που δηλώνει αρκετά αεροδυναμικό για αγώνα χρονομέτρησης ενώ καβαλιέται κανονικότατα σε αγώνες αντοχής, σε πραγματικές συνθήκες ποδηλασίας; Απόλυτα βιώσιμο όπως φαίνεται, καθώς μόλις πριν από λίγες ημέρες ο Αυστραλός Matt Goss κέρδισε τον αγώνα Milano - San Remo πάνω στο Venge το οποίο έκανε το αγωνιστικό του ντεμπούτο. Θα μπορούσε να υπάρξει μεγαλύτερη επιβεβαίωση της επιτυχίας των δύο κατασκευαστών;

Το Specialized Venge (μοντ.2012) αναμένεται στην ελληνική αγορά περί τα μέσα του ερχόμενου Ιουνίου, με κόστος που θα ξεπερνά τα €5.000 για πλαίσιο και πιρούνι. Όπως και στο χώρο των μηχανοκίνητων σπορ λοιπόν, το σηματάκι της McLaren προορίζεται και πάλι αποκλειστικά για τους προνομιούχους. Εμείς ας απολαύσουμε το παραπάνω slideshow, τουλάχιστον αυτό είναι δωρεάν! :)

Περισσότερες πληροφορίες για το νέο υπερποδήλατο θα βρείτε εδώ: venge.specialized.com