Δύο νέα ποδήλατα από τη Niner

Δύο νέα ποδήλατα μόλις παρουσίασε η Niner Bikes, με πρώτο ένα καθαρόαιμο αγωνιστικό CX (Cyclocross) μοντέλο, το BSB9 ή αλλιώς Blood Sweat Beers. Πρόκειται για ένα πλήρως ανθρακονημάτινο πλαίσιο επιπέδου RDO βάρους κάτω από 1.000gr με χαρακτηριστικά που θυμίζουν κατά πολύ τα κορυφαία hardtails της αμερικανικής εταιρίας.

niner bsb9niner bsb9

BSB9 - Blood Sweat Beers:

  • Tapered κούτελο με full carbon πιρούνι
  • 68mm PF30 full carbon κέλυφος μεσαίας τριβής (χωρίς μεταλλική ενίσχυση)
  • Di2-συμβατή δρομολόγηση καλωδίων (η κορυφαία έκδοση του ποδηλάτου φορά την Ultegra Di2 Hydro)
  • Μόνο δισκόφρενα, 160mm μέγιστη διάμετρος δισκόπλακας
  • Οπίσθιος άξονας 135mm QR
  • Εμπρόσθιος άξονας Thru-Axle 15mm
  • Υποδοχές για δύο παγουροθήκες, σε κάθε μέγεθος (47, 50, 53, 56, 59, 62cm)
Niner BSB9Niner BSB9

Το βάρος των <1.000gr στο μέγεθος 56cm επιτυγχάνεται χάρη στο RDO Carbon Compaction System, μιας μεθόδου κατασκευής που μέσω συμπίεσης της δομής με σκληρά εσωτερικά καλούπια δίνει ένα πλαίσιο με λιγότερη ρητίνη και περισσότερο carbon -άρα ελαφρύτερο και πιο ανθεκτικό. Τα σχήματα των σωλήνων στο νέο πλαίσιο είναι εμπνευσμένα από το πολύ επιτυχημένο hardtail της Niner, Air 9 RDO με τις απαραίτητες παρεμβάσεις. Τι φινίρισμα του BSB9 είναι αρκετά μινιμαλιστικό, με πολύ λεπτές μεμβράνες γραφικών και τα ανθρακονήματα σε κοινή θέα, κάτω από μια επίσης λεπτή στρώση σατινέ βερνικιού.

niner jet9 rdo

Το δεύτερο νέο μοντέλο που παρουσιάστηκε είναι ο αντικαταστάτης της XC ναυαρχίδας, Jet 9 RDO. Με χρήση της μεθόδου RDO Carbon Compaction System αλλά και του νέου minimal φινιρίσματος, η Niner μπόρεσε να ελαφρύνει το ακριβότερο αγωνιστικό της πλαίσιο κατά 70gr. Άλλες μικροβελτιώσεις αφορούν τη δρομολόγηση των καλωδίων και και τη χρήση πανάκριβων Enduro Magnetite Black ρουλεμάν σε όλες τις αρθρώσεις της ανάρτησης.

Η εικονιζόμενη περιορισμένη έκδοση ζυγίζει μόλις 10.2Kg με πιρούνι Rock Shox RS-1 στο χρώμα του πλαισίου, carbon στεφάνια NoTubes ZTR Valor και θα κυκλοφορήσουν μόλις 50 κομμάτια.

Niner JET9 RDO