4ος αγώνας Παναθηναϊκού Κυπέλλου Ατομικής Χρονομέτρησης
Σάββατο 15 Οκτώβριος 2016, 13:30

Το ποδηλατικό τμήμα του Παναθηναϊκού είναι στην ευχάριστη θέση, να διοργανώσει ποδηλατικό αγώνα ατομικής χρονομέτρησης.

Ο αγώνας είναι ενταγμένος στο καλεντάρι της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

Διαδρομή: Δυο (2) δεξιόστροφοι γύροι των 5 χλμ (συνολικά 10 χλμ) στο εσωτερικό του Ολυμπιακού κωπηλατοδρομίου.

Εκκίνηση - Τερματισμός: Έμπροσθεν της κερκίδας του κωπηλατοδρομίου.

Η εκκίνηση θα δίνεται ανά λεπτό και χωρίς διακοπή για όλες τις κατηγορίες

Κατηγορίες: Παίδων, Κορασίδων, Νεανίδων, Εφήβων, Γυναικών, Νέων Ανδρών, Ανδρών, Μάστερς και Όπεν.

Ώρα πρώτης εκκίνησης: 15:00

Γραμματεία - Τεχνικό συνέδριο: H γραμματεία θα είναι ανοιχτή από τις 13:30. Το τεχνικό συνέδριο θα γίνει στις 14:30 στο χώρο εκκίνησης. Οι αθλητές θα έρχονται στη γραμματεία με τα δελτία τους για παραλαβή των αριθμών του αγώνα και υπογραφή στο φύλλο αγώνα. Η γραμματεία θα παρακρατεί τα δελτία των αθλητών-τριων μέχρι την λήξη του αγώνα όπου και θα παραδοθούν στους υπεύθυνους των ομάδων με ταυτόχρονη επιστροφή των αριθμών του αγώνα.

Για τη καλύτερη διεξαγωγή του αγώνα, οι εκπρόσωποι των ομάδων παρακαλούνται να ενημερώσουν κατά το Τεχνικό Συνέδριο για τη μη προσέλευση δηλωθέντων αθλητών τους.

Σειρά εκκινήσεων: Όπεν-Κορασίδες-Παίδες-Γυναίκες-Μάστερς-Νεάνιδες-Έφηβοι-Νέοι Άντρες-Άντρες

Απονομές: Πλησίον του χώρου εκκίνησης μετά το πέρας των αγώνων. Αυτές θα είναι ξεχωριστές για όλες τις κατηγορίες Εφήβων, Νέων Ανδρών, Γυναικών, Ανδρών ανεξαρτήτως πιθανών συμπτύξεων. Στους Μάστερς θα υπάρξουν υποκατηγορίες 30-39, 40-49, 50+.

Βραβεύσεις: Οι νικητές του αγώνα θα πάρουν :

  • Ο 1ος Κύπελλο &Χρυσό μετάλλιο.
  • Ο 2ος Αργυρό μετάλλιο.
  • Ο 3ος Χάλκινο μετάλλιο.
  • Ο 4ος , 5ος και 6ος μετάλλιο.

Παράβολο Συμμετοχής: 10€ για τους αθλητές των κατηγοριών Mάστερς και Όπεν. Όλοι αθλητές θα παραλαμβάνουν απόδειξη με την καταβολή.

Δηλώσεις συμμετοχής: Θα γίνουν δεκτές ως την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου και ώρα 18.00 στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. αποκλειστικά με τη χρήση της επισυναπτόμενης φόρμας συμμετοχής.

Οι ενδιαφερόμενοι της κατηγορίας Όπεν, μπορούν να μας ζητήσουν να τους αποστείλλουμε την δήλωση συμμετοχής στο παραπάνω email.

Επισήμανση: Μετά από αυτή την ημερομηνία, δεν θα γίνονται δεκτές νέες προσθήκες.

Ειδικοί Κανονισμοί Αγώνα - Λεπτομέρειες: Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ε.Ο. Ποδηλασίας και πιο συγκεκριμένα με αυτούς για την Ποδηλασία Δρόμου.

Όροι συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές-αθλήτριες ποδηλάτες που ανήκουν στη δύναμη της Ε.Ο.Π. και έχουν θεωρημένα δελτία για το 2016. Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα συμμετοχής με απεριόριστο αριθμό αθλητών-τριων.

Αθλητική περιβολή: Οι αθλητές υποχρεούνται να έχουν την ανάλογη αθλητική περιβολή που ορίζουν οι κανονισμοί της UCI-ΕΟΠ (φανέλες, παπούτσια, κράνος, κλπ).

Ανάπτυγμα ποδηλάτων: Σε όλες τις κατηγορίες, οι συμμετέχοντες θα χρησιμοποιούν ως μέγιστο, το ανώτατο ανάπτυγμα της κατηγορίας τους όπως αυτό ορίζεται από τους Κανονισμούς της Ε.Ο.Π. (2.2.023). Ο έλεγχος των ποδηλάτων θα ξεκινήσει 15 λεπτά πριν την εκκίνηση της κάθε κατηγορίας και μετά από αυτόν οι αθλητές θα παραμένουν στο χώρο της εκκίνησης.

Οχήματα Ομάδων: Οι αθλητές δεν θα έχουν συνοδεία οχημάτων.

Ιατρική υποστήριξη: Η διοργάνωση θα έχει ιατρική υποστήριξη από γιατρό.

Ρύθμιση απρόβλεπτων θεμάτων: Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται από την προκήρυξη αποφασίζει επιτόπου η Αγωνόδικος Επιτροπή του αγώνα. Ο Παναθηναϊκός Α.Ο. δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιοδήποτε ατύχημα ή καταστροφή υλικού, οποιουδήποτε συμμετέχει στον αγώνα με οποιαδήποτε ιδιότητα.

Πληροφορίες:

  1. Στάθμευση:Υπάρχει αρκετός χώρος στάθμευσης για τα οχήματα των ομάδων στον προβλεπόμενο χώρο ακριβώς έξω από το κωπηλατοδρόμιο.
  2. Τρόπος προσέλευσης στον αγώνα: Κατευθυνόμενοι προς Μαραθώνα από τη λεωφόρο Μαραθώνος στρίβετε δεξιά προς Σχινιά και ακολουθείτε τις ταμπέλες προς Ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο Σχινιά.

Πληροφορίες σχετικά με το «Παναθηναϊκό Κύπελλο Ατομικής Χρονομέτρησης»

Το Κύπελλο αποτελείται από τέσσερις αγώνες ατομικής χρονομέτρησης.

Θα υπάρχει κοινή κατάταξη στις κατηγορίες Ν.Άντρες-Άντρες και χωριστά κοινή κατάταξη Μάστερς

Ο κάθε ποδηλάτης, ανάλογα με την θέση του, στην Γενική κατάταξη χρόνων, θα έχει την ακόλουθη βαθμολογία:

ΚατάταξηΒαθμοί
1ος 50
2ος 42
3ος 35
4ος 29
5ος 24
6ος 20
7ος 17
8ος 15
9ος 13
10ος 12
11ος 11
12ος 10
13ος 9
14ος 8
15ος 7
16ος 6
17ος 5
18ος 4
19ος 3
20ος 2

Σε κάθε τερματίσαντα πέραν της εικοσάδας δίνεται 1 βαθμός.

Σε κάθε αγώνα θα υπάρχουν βραβεύσεις για κάθε κατηγορία. Για την ανάδειξη του Κυπελλούχου θα ισχύσει το άθροισμα των βαθμών που θα συγκεντρώσει ο κάθε ποδηλάτης λαμβάνοντας υπόψιν την κατάταξή του στους τρεις από τους τέσσερις αγώνες του Κυπέλλου (τις τρεις καλύτερες θέσεις).

Επικοινωνία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | 6970128809 Σωτήρης Περίδης
Τοποθεσία : Κωπηλατοδρόμιο Σχινιά