SPTableware Criterium Megara
Κυριακή 19 Φεβρουάριος 2017, 09:00 - 15:00

Ο Π.Σ. ΚΡΟΝΟΣ Νίκαιας σε συνεργασία με τον φορέα του Αυτοκινητοδρομίου Μεγάρων διοργανώνει ποδηλατικούς αγώνες δρόμου Criterium στην πίστα του Αυτοκινητοδρομίου Μεγάρων, την Κυριακή 19.02.2017, ο αγώνας είναι ενταγμένος στο Εθνικό Αγωνιστικό Καλεντάρι 2017 της ΕΟΠ.

Ο αγώνας διεξάγεται σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΟΠ.

Κατηγορίες Αθλητών – τριών, Άνδρες, Έφηβοι, Παίδες, Γυναίκες & Μάστερ.

Γραμματεία - Τεχνικό συνέδριο: H Γραμματεία θα είναι ανοιχτή από τις 09:00 στο χώρο Συνεδρίων του Αυτοκινητοδρομίου, το Τεχνικό Συνέδριο των Αγώνων θα γίνει στις 10.00 στον ίδιο χώρο, η παρουσία των εκπροσώπων των Σωματείων είναι υποχρεωτική. Οι ποδηλάτες-τισες θα έρχονται στη Γραμματεία με τα δελτία τους για παραλαβή των αριθμών του αγώνα και υπογραφή στο φύλλο αγώνα. Η Γραμματεία θα παρακρατεί τα δελτία των αθλητών-τριών μέχρι την λήξη του αγώνα όπου και θα παραδοθούν στους υπεύθυνους των ομάδων με ταυτόχρονη επιστροφή των αριθμών του αγώνα.

Διαδρομή: Επίπεδη, επισυνάπτεται χάρτης πίστας μήκους 2100 μέτρων.

Πρόγραμμα Αγώνων:

 • 10.30-11.30 Αγώνας circuit κατηγορίες Μάστερ
 • 11.45-12.45 Αγώνας circuit κατηγορίες Παίδων & Γυναικών
 • 13.00-14.15 Αγώνας circuit κατηγορίες Ανδρών & Εφήβων
 • 14.30 Απονομές Νικητών όλων των κατηγοριών
 • 15.00 Πλήρης αποχώρηση – Αποδέσμευση του χώρου.

Το πρόγραμμα μπορεί μερικώς να τροποποιηθεί με απόφαση της Οργανωτικής ή της Αγωνοδίκου Επιτροπής.

Συμμετοχή: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές-τριες με δελτίο ΕΟΠ ή UCI σε ισχύ για το 2017 με απεριόριστο αριθμό συμμετοχών ανά Σωματείο, στην περίπτωση που ο αριθμός των δηλωμένων αθλητών-τριών ανά εκκίνηση υπερβεί τους 60, ο διοργανωτής θα επιλέξει μεταξύ των δηλωμένων αθλητών-τριών των Σωματείων μέχρι του αριθμού 60.

Δηλώσεις συμμετοχής: Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται στην συνημμένη φόρμα δήλωσης συμμετοχής Σωματείων, όπου θα αναγράφεται το ονοματεπώνυμο, ο αριθμός δελτίου, το έτος γέννησης και η κατηγορία του κάθε ποδηλάτη ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ, καθώς επίσης το ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο του εκπροσώπου και του προπονητή του Σωματείου. Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν δεκτές ως την ΤΕΤΑΡΤΗ 15.02.2017 στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. πλήρως συμπληρωμένες, πέραν της ημερομηνίας αυτής δεν θα γίνονται δεκτές.

Τεχνικός οδηγός: Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους εν ισχύ κανονισμούς δρόμου της ΕΟΠ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ 7 ΚΡΙΤΗΡΙΑ ( CRITERIUMS), με κατάταξη τον τερματισμό του τελευταίου γύρου, με νικητή τον πρώτο αθλητή-τριά ή αυτόν-την που κάλυψε τους περισσότερους γύρους.

Ουδετεροποίηση στροφής, 1 lap για προβλεπόμενη τεχνική βοήθεια μέχρι και την 6η στροφή πριν τον τερματισμό, στον χώρο που θα υποδειχτεί στο Τεχνικό Συνέδριο, μόνον από τους διαπιστευμένους εκπροσώπους του κάθε Σωματείου.

 • Κατηγορία Μάστερ 18 στροφές Χ 2100 μέτρα.
 • Κατηγορία Παίδων & Γυναικών 18 στροφές Χ 2100 μέτρα.
 • Κατηγορία Ανδρών & Εφήβων 25 στροφές Χ 2100 μέτρα.

Οι Έφηβοι αθλητές συμμετέχουν με ελεύθερο ανάπτυγμα.

Δεν θα επιτραπεί η υδροδοσία και τροφοδοσία.

Απαγορεύεται η κυκλοφορία αυτοκινήτων ή μηχανών των Συλλόγων στον χώρο του αγώνα εκτός των οχημάτων της Οργανωτικής & Αγωνοδίκου Επιτροπής.

Βραβεύσεις:

 • 1ος νικητής κύπελλο, χρυσό μετάλλιο
 • 2ος νικητής αργυρό μετάλλιο
 • 3ος νικητής χάλκινο μετάλλιο.

Ειδικό έπαθλο από τον χορηγό των αγώνων, στον πρώτο νικητή-τριά κάθε κατηγορίας, ένα Σετ κουταλοπήρουνα SPTABLEWARE.

Ιατρική υποστήριξη: Στον αγώνα θα υπάρχει κάλυψη με Ασθενοφόρο όχημα & Ιατρό του αγώνα.  

Ρύθμιση απρόβλεπτων θεμάτων: Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται από την προκήρυξη αποφασίζει επιτόπου η Αγωνόδικος Επιτροπή.

Ο διοργανωτής Σύλλογος δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε ατύχημα, απώλεια ή καταστροφή υλικού ή ποδηλατικού εξοπλισμού, οποιουδήποτε συμμετέχει στον αγώνα με οποιαδήποτε ιδιότητα.

Αλυτάρχης αγώνα: Κωνσταντόπουλος Δημήτρης ( Κομισάριος UCI ).

Γραμματεία αγώνα: Γεωργίου Φωτεινή ( Ομοσπονδιακός κριτής ΕΟΠ ).

Άλλες Πληροφορίες:

Στον χώρο του Αυτοκινητοδρομίου Μεγάρων υπάρχουν τα παρακάτω:

 • Επαρκής χώρος parking οχημάτων Συλλόγων & θεατών υπό σκιάν
 • Συνεδριακός χώρος
 • Κυλικείο
 • Τουαλέτες Ανδρών- Γυναικών
 • Αίθουσα Doping Control
 • Ασθενοφόρο & Ιατρός

Τρόπος προσέλευσης στον αγώνα: Η πρόσβαση στο Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων γίνεται από την Παλαιά & Νέα Εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου & από τα δύο ρεύματα στο ύψος των Μεγάρων με κατεύθυνση προς Πάχη και ακολουθείτε τις πινακίδες Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων.

Εξυπηρετεί και ο προαστιακός σιδηρόδρομος από Αθήνα προς Κιάτο και αντίστροφα πληροφορίες δρομολογίων  http://www.proastiakos.gr/

Επικοινωνία : Παπάζογλου Παντελής 6947005060 / Γεωργίου Ιάκωβος 6945973119
Τοποθεσία : Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων