Διαφήμιση
2ο Παναθηναϊκό Κύπελλο ΜΤΒ (αγώνας 1 από 5)
Κυριακή 21 Φεβρουάριος 2016, 09:00 - 15:00

Το ποδηλατικό τμήμα του Παναθηναϊκού για δεύτερη χρονιά, διοργανώνει αγώνες διασυλλογικούς και ‘Οπεν αγώνες Ορεινής Ποδηλασίας XCO. Οι αγώνες είναι ενταγμένοι στο καλεντάρι της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας. Ο αγώνας είναι μέρος της σειράς αγώνων Mountain bike-XCO ΑΤΤΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ 2016 (Αγώνας 1 από 5)

Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Τόπος: Αττική-Έξωθεν Ολυμπιακού Χωριού (Θρακομακεδόνες)

Διαδρομή: Αριστερόστροφη όπως επισυνάπτεται στον χάρτη.

Τεχνικά χαρακτηριστικά Αγώνα: Διαδρομή: απόσταση 3,6χλμ. Έδαφος: Δασικοί Δρόμοι, μονοπάτια και σημεία διαδρομής με τεχνητές δυσκολίες. (Επισυνάπτεται σχετικός χάρτης).

Κατηγορίες - Πρόγραμμα:

 • 10.00 Μίνι Μικρά (15’) και Μεγάλα (20’) – Όπεν Kids (15’)
 • 10.40 Παμπαίδες (35’) – 10:42 Κορασίδες – Πανκορασίδες (35’)
 • 11.20 Απονομές Μίνι – Παμπαίδων – Πανκορασίδων – Κορασίδων – ΟΠΕΝ KIDS
 • 11.45 Παίδες: (45’)
 • 11.47 ΟΠΕΝ FUN (45’)
 • 13.00 Ανδρες (90’) – Εφηβοι (75’) – Γυναίκες (75’) 13.32 ΟΠΕΝ X-PERT
 • 15.00 Απονομές Ανδρών – Γυναικών - Εφήβων – Παίδων – ΟΠΕΝ FUN και X-PERT

Συμμετοχή: Για τους Διασυλλογικούς αγώνες, δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές/τριες με δελτίο Ε.Ο. Ποδηλασίας σε ισχύ για το 2016 στις κατηγορίες που αναφέρονται στο πρόγραμμα. Νεάνιδες αθλήτριες συμμετέχουν σε κοινή κατάταξη/βράβευση με τις Γυναίκες. Στην κατηγορία Εφήβων, σε περίπτωση αριθμού συμμετοχών λίγότερο από 8 (μη έγκυρος βάση Κανονισμών ΕΟΠ) θα συγχωνευτεί με την κατηγορία Ανδρών. Για τους αγώνες ΟΠΕΝ. Και πιο συγκεκριμένα τον αγώνα XCO της κατηγορίας ΟΠΕΝ X-PERT θα γίνει διαχωρισμός σε 2 ηλικιακά groups (19-39 και 40+) εφόσον συμμετέχουν 5 τουλάχιστον ποδηλάτες σε κάθε υποκατηγορία. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι όσοι έχουν γεννηθεί από το έτος 1997 και πριν. Ποδηλάτες – κάτοχοι δελτίου Masters συμμετέχουν υποχρεωτικά στην κατηγορία ΟΠΕΝ X-PERT. Για την κατηγορία ΟΠΕΝ FUN θα υπάρχει διαχωρισμός σε Ανδρες και Γυναίκες, ανεξαρτήτου ηλικίας, με δικαίωμα συμμετοχής σε όποιον έχει γενηθεί από το έτος 2003 και πριν και δεν. Για την κατηγορία ΟΠΕΝ Kids θα υπάρχει διαχωρισμός σε αγόρια και κορίτσια και δικαίωμα συμμετοχής έχουν παιδιά γεννημένα ως και το έτος 2004.

Δηλώσεις συμμετοχής – Παράβολο – Καλύψεις: Για τους Διασυλλογικούς: Οι δηλώσεις συμμετοχής που αφορούν σωματεία μέλη της ΕΟΠ, θα γίνονται σε έγγραφο των σωματείων τους, όπου θα αναγράφεται το ονοματεπώνυμο, ο αριθμός δελτίου, το έτος γέννησης και η κατηγορία (σύμφωνα με το αγωνιστικό του δελτίο) του κάθε ποδηλάτη. Για τους αγώνες ΟΠΕΝ (συμπεριλαμβάνομένων και αθλητών με δελτίο Masters) είναι υποχρεωτική συμπλήρωση της σχετικής φόρμας συμμετοχής όπως αυτή επισυνάπτεται Προκειμένου για συμμετέχοντες, γεννημένους το 1998 και μετά απαιτείται και η έγγραφη συγκατάθεση του γονέα ή κηδεμόνα.

Δηλώσεις συμμετοχής: Θα γίνουν δεκτές ως την ΤΕΤΑΡΤΗ 17 Φεβρουαρίου 2016 στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παράβολο Συμμετοχής: Οι συμμετέχοντες στις κατηγορίες: Ελίτ Άνδρες και Γυναίκες, Έφηβοι και ΟΠΕΝ X-PERT και FUN, καταβάλλουν παράβολο συμμετοχής, αξίας 10,- €. Για τις υπόλοιπες κατηγορίες δεν υπάρχει παράβολο συμμετοχής. Το αντίτιμο καταβάλλεται ατομικά ή ομαδικά (από τον δηλωμένο αρχηγό της ομάδας) στην Γραμματεία, κατά την παραλαβή των αριθμών του κάθε αθλητή. Προσοχή: Την ημέρα του αγώνα δεν θα γίνουν νέες εγγραφές.

Παρατηρήσεις: Συγχωνεύσεις επιμέρους κατηγοριών στις κατατάξεις, μπορούν να γίνουν σύμφωνα και όπως προβλέπεται από τους Κανονισμούς της Ε.Ο.Π. Για να πραγματοποιηθεί βράβευση σε κάποια κατηγορία θα πρέπει να συμμετέχουν τουλάχιστον πέντε ποδηλάτες (-ισες). Το πρόγραμμα μπορεί μερικώς να τροποποιηθεί με απόφαση της Αγωνοδίκου Επιτροπής, μετά την παραλαβή όλων των δηλώσεων συμμετοχής. Παραλαβή Αριθμών: Στον χώρο εκκίνησης, ως και 60’ πριν την έναρξη κάθε κατηγορίας.

Βραβεύσεις κάθε κατηγορίας, λαμβάνοντας υπόψη τις τροποποιήσεις / πιθανές συγχωνεύσεις κατηγοριών, όπως αυτές αναφέρονται σε προηγούμενη παράγραφο

 • Ο 1ος νικητής κύπελλο,χρυσό μετάλλιο.
 • Ο 2ος νικητής αργυρό μετάλλιο.
 • Ο 3ος νικητής χάλκινο μετάλλιο.
 • Ο 4ος, ο 5ος και ο 6ος μετάλλιο.

Χρηματικά Έπαθλα Νικητών: θα υπάρξουν οικονομικά πριμ στους νικητές ως εξής:

 • ΑΝΔΡΕΣ: 1ος 40ευρώ, 2ος 25ευρώ, 3ος 15ευρώ, 4ος και 5ος 10ευρώ
 • ΓΥΝΑΙΚΕΣ και ΕΦΗΒΟΙ: 1ος 30 ευρώ, 2ος 20ευρώ, 3ος 15ευρώ

Γραμματεία - Τεχνικό συνέδριο: H Γραμματεία θα είναι ανοιχτή από τις 08:30 πλησίον της εκκίνησης. Το τεχνικό συνέδριο των αρχηγών των ομάδων θα γίνει στις 09:30 στο χώρο της Γραμματείας. Οι ποδηλάτες θα έρχονται στη γραμματεία με τα δελτία τους για παραλαβή των αριθμών του αγώνα και υπογραφή στο φύλλο αγώνα. Η Γραμματεία θα παρακρατεί τα δελτία των αθλητών-τριων μέχρι την λήξη του αγώνα όπου και θα παραδοθούν στους υπεύθυνους των ομάδων με ταυτόχρονη επιστροφή των αριθμών του αγώνα. Οι ποδηλάτες που συμμετέχουν στην κατηγορίες ΟΠΕΝ, θα πρέπει να προσέλθουν με αποδεικτικό στοιχείο ταυτοπροσωπίας καθώς και με Ιατρική βεβαίωση δυνατότητας άθλησης εκδιδόμενης εντός του 2016. Για τους αθλητές με δελτίο Masters αρκεί η επίδειξη του αγωνιστικού δελτίου της κατηγορίας τους.

Ειδικοί Κανονισμοί Αγώνα - Λεπτομέρειες:

Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ε.Ο. Ποδηλασίας και πιο συγκεκριμένα με αυτούς για την Ορεινή ποδηλασία.

Τροφοδοσία/Υδροδοσία και παροχή τεχνικής βοήθειας: Θα γίνεται μόνον στον προκαθορισμένο χώρο, από τους συνοδούς / μηχανικούς της κάθε ομάδας. Ο χώρος αυτός θα ανακοινωθεί στο Τεχνικό Συνέδριο και η παραμονή εντός του χώρου επιτρέπεται μόνο για διαπιστευμένους συνοδούς/μηχανικούς. Ιατρική υποστήριξη: Ο διοργανωτής θα παρέχει Ιατρό και Πρώτες Βοήθειες σε όποιον ποδηλάτη χρειαστεί. Ρύθμιση απρόβλεπτων θεμάτων: Για ο,τιδήποτε δεν προβλέπεται από την προκήρυξη αποφασίζει επιτόπου η Αγωνόδικος Επιτροπή.

Ο Παναθηναϊκός Α.Ο. δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οποιοδήποτε ατύχημα, απώλεια ή καταστροφή υλικού, οποιουδήποτε συμμετέχει στον αγώνα με οποιαδήποτε ιδιότητα.

Αλυτάρχης αγώνα: Κωνσταντόπουλος Δημήτρης (Κομισάριος UCI για το ΜΤΒ)

Πληροφορίες:

 1. Κοινό σημείο εκκίνησης και τερματισμού.
 2. Στάθμευση: Προβλεπόμενος χώρος στάθμευσης για τα οχήματα των ομάδων παραπλεύρως στο χώρο της εκκίνησης.
 3. Τρόπος προσέλευσης στον αγώνα: Για όσους κινούνται επί της οδού Αθηνών Λαμίας με κατεύθυνση προς Λαμία, στο ύψος των Θρακομακεδόνων υπάρχει ταμπέλα όπου αναγράφει «Ολυμπιακό χωριό» αριστερά στην οδό Νέας Κύμης. Όπως οδηγείτε προς το Ολυμπιακό Χωριό, επί της Νέας Κύμης, θα στρίψετε στην ΕΙΣΟΔΟ Γ’ και αμέσως αριστερά στον παράδρομο να σας οδηγήσει στο σημείο της εκκίνησης. Μην περάσετε την Πύλη που οδηγεί μέσα στο Ολυμπιακό Χωριό. Μπορείτε να δείτε και τον επισυναπτόμενο χάρτη.

Παροχές: Θα υπάρχει για όλους τους αθλητές/τριες:

 • Κουλουράκια
 • Ζεστό τσάι

Τα παραπάνω θα τα παραλαμβάνει ο κάθε αθλητής/τρια, προσκομίζοντας το κουπόνι που θα του δοθεί, με την εγγραφή του στον αγώνα.

Επικοινωνία : 6945-856076 Γιώργος Φωκάς
Τοποθεσία : Αττική-Έξωθεν Ολυμπιακού Χωριού (Θρακομακεδόνες)