Attica Race
Κυριακή 10 Απρίλιος 2016, 09:30

Η Ποδηλατική Ένωση Παλαίμαχων Αθλητών, διοργανώνει υπό την αιγίδα του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας του Δήμου Αθηνών (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.) τον Αγώνα Αντοχής «Attica Race» στη διαδρομή Ακρόπολη – Σούνιο, την Κυριακή 10/4/2016, στις κατηγορίες Μάστερς της Π.Ε.Π.Α. (Α ́, Β ́, Γ ́ Δ ́, Θ ́), Masters με δελτίο Ε.Ο.Π. και κατηγορία OPEN για αθλητές με δελτίο Ε.Ο.Π. ή ιατρική βεβαίωση από καρδιολόγο ή παθολόγο, εντός του 2016.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Δικαίωμα συμμετοχής στον Αγώνα Αντοχής έχουν όλοι όσοι είναι ηλικίας από 19 ετών και άνω, έχουν ποδήλατο κούρσα με πετάλια cleats ή καλουπιέδες, ποδηλατικό shorts ή ποδηλατικό παντελόνι και ποδηλατικό ΚΡΑΝΟΣ - υποχρεωτικά.

Απαγορεύεται ρητά, οποιοσδήποτε πρόσθετος εξοπλισμός ακατάλληλος για την

ποδηλασία δρόμου και τις συνθήκες του αγώνα, όπως αερόμπαρες, φτερά, κάμερες καταγραφής κ.λ.π.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η δήλωση συμμετοχής/εγγραφή των ενδιαφερομένων θα γίνεται από το link http://goo.gl/forms/KfeCBaum1D έως και Δευτέρα 04/04/2016 και μέχρι τις 24:00μ.μ.

Σε αυτή θα πρέπει να αναγράφετε Όνομα, Επώνυμο, Κατηγορία, Αρ. Μητρώου Π.Ε.Π.Α. ή Ε.Ο.Π. για τα μη μέλη (θεωρημένο δελτίο 2016), ομάδα (για όσους έχουν) και τηλέφωνο επικοινωνίας καθώς και αν επιθυμείτε επιστροφή με λεωφορείο από το Σούνιο στο Ζάππειο (με χρέωση). Για την κατηγορία ΟΠΕΝ θα πρέπει να αναγράψετε επιπρόσθετα στη δήλωση συμμετοχής, ακριβώς την ηλικία σας.

Για την επιστροφή των συμμετεχόντων από το Σούνιο θα υπάρχει διαθέσιμο λεωφορείο, με κόστος 10€/άτομο.

Σημειώνεται εδώ, ότι το λεωφορείο ΔΕΝ διαθέτει μπαγκαζιέρα. Ο διοργανωτής θα φροντίσει να σας προμηθεύσει υλικό συσκευασίας (νάϋλον με αεροθαλάμους) χωρίς αυτό να αποτελεί οποιαδήποτε υποχρέωση ή ευθύνη για τη μεταφορά των ποδηλάτων, από πλευράς του διοργανωτή.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

Το ποσό συμμετοχής είναι 10 € για τα μέλη Π.Ε.Π.Α. και 20 € για όλους τους υπόλοιπους συμμετέχοντες.

Ειδικά για όσους διαμένουν στην επαρχία και επιθυμούν να συμμετάσχουν στον αγώνα, θα πρέπει να κάνουν κατάθεση του αντίστοιχου ποσού στο λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας :075/001312-92, IBAN: GR6501100750000007500131292 όπου εμφανίζεται το όνομα της Ποδηλατικής Ένωσης Παλαιμάχων Αθλητών. Για καταθέσεις μέσω internet το Swift ή αλλιώς BIC είναι ETHNGRAA.

Στο καταθετήριο θα πρέπει να φαίνεται το ονοματεπώνυμό του συμμετέχοντα. Όσοι κατοχυρώσουν το δικαίωμα συμμετοχής, θα λάβουν απαντητικό μήνυμα από την Π.Ε.Π.Α.

Αγωνιστικές κατηγορίες (για ΟΠΕΝ):

 • 19 ετών – 29 ετών 30 ετών +

ΠΡΟΣΟΧΗ:

Η κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών και του ποσού συμμετοχής θα γίνει με την παραλαβή του φακέλου με τους αριθμούς συμμετοχής.

 1. Την Τετάρτη 06/04/2016 στη Ν. Φιλαδέλφεια στο ποδηλατικό κατάστημα Gatsoulis 18:00μμ-20:30μμ (Θεσσαλονίκης 8-Ν.Φιλαδέλφεια, τηλ.: 2102512779) και

 2. Την Παρασκευή 08/04/2016 στην Νίκαια από το ποδηλατικό κατάστημα Grouvas Bikes 18:00μμ - 20:30μμ (28ης Οκτωβρίου 35 & Κανάρη-Νίκαια Αττικής, τηλ.:2104907900 ).

 3. Για την παραλαβή του φακέλου συμμετοχής είναι απαραίτητη η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας (ή φωτοτυπία αυτής στην περίπτωση που η παραλαβή του φακέλου γίνει από άλλο άτομο), του Δελτίου Ε.Ο.Π. και η προσκόμιση πρόσφατης ιατρικής βεβαίωσης καρδιολόγου ή παθολόγου για συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες, για όσους δεν έχουν δελτίο Ε.Ο.Π. ή Π.Ε.Π.Α. H παραλαβή του φακέλου συμμετοχής, μπορεί να γίνει κι από άλλο άτομο, αρκεί να προσκομίσει τα αντίστοιχα δικαιολογητικά και το κόστος συμμετοχής.

 4. Όσοι έχουν δηλώσει συμμετοχή από την επαρχία, θα παραλάβουν το φάκελο συμμετοχής από τη γραμματεία, κατά το χρόνο που προβλέπει το χρονοδιάγραμμα των αγώνων για παρουσίες.

 5. Σημειώνεται ότι δεν θα παραλάβει φάκελο συμμετοχής και συνεπώς δεν θα συμμετάσχει στους αγώνες όποιος δεν προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ακόμη και αν έχει καταθέσει το αντίτιμο συμμετοχής.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

 • Τόπος: Αθήνα
 • Διαδρομή: Ακρόπολη - Σούνιο
 • Εκκίνηση από Διον. Αεροπαγίτου (Μουσείο Ακρόπολης) - Λ. Συγγρού – Ποσειδώνος – Φάληρο – Γλυφάδα – Βούλα – Βουλιαγμένη – Βάρκιζα - Λαγονήσι - Σαρωνίδα – Ανάβυσσος – Θυμάρι – Σούνιο (τερματισμός πριν τον Ναό του Ποσειδώνα /parking).
 • Στην διασταύρωση Αναβύσσου και Λ.Καραμανλή, θα υπάρχει χρονικό όριο 30 λεπτών (πόρτα), από το πέρασμα του 1ου αθλητή.
 • Παρουσίες & Τεχνικός Έλεγχος: 08:00πμ - 09:00π.μ.
 • Ώρα εκκίνησης: 09:30π.μ.
 • Προεκκίνηση: 25 χλμ (έως τη Βάρκιζα οι αθλητές θα πηγαίνουν όλοι μαζί)
 • Αγωνιστικό μέρος: 44 χλμ
 • Απονομές: Οι απονομές θα γίνουν μετά το τέλος του αγώνα αντοχής στον τερματισμό, παραπλεύρως του Ναού.
 • Οι νικητές θα πάρουν: ο πρώτος κάθε κατηγορίας Κύπελλο, οι 3 πρώτοι κάθε κατηγορίας μετάλλιο.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΑ:

Ισχύουν οι κανονισμοί της Ε.Ο.Π. και οι ειδικοί της Π.Ε.Π.Α. Όλα τα μέλη της Π.Ε.Π.Α. θα λάβουν μέρος με τους αγωνιστικούς αριθμούς που έχουν από την αρχή της χρονιάς, οπότε στα σημεία διανομής θα έρθουν μόνο αν θέλουν να πληρώσουν την συμμετοχή τους και εφόσον δεν τους εξυπηρετεί η τραπεζική κατάθεση.

ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:

 • Υπενθυμίζεται ότι η χρήση κράνους είναι υποχρεωτική ακόμη και στις επίσημες προπονήσεις (π.χ. ζέσταμα ή αναγνώριση διαδρομής πριν και μετά τον αγώνα).
 • Όλοι οι συμμετέχοντες υποχρεούνται για την τήρηση του Κ.Ο.Κ. Ιδιαίτερα η παραβίαση διπλής διαχωριστικής γραμμής στον αγώνα αντοχής και η μη συμμόρφωση με τις παρατηρήσεις των κριτών επιφέρουν την ποινή του αποκλεισμού.
 • Οι αθλητές/τριες συμμετέχουν στους αγώνες με δική τους ευθύνη και ο διοργανωτής δεν έχει καμία υποχρέωση για κάθε ενδεχόμενο ατύχημα όπως και για φθορά ή απώλεια αγωνιστικού υλικού, ενδυμάτων κλπ.
 • H απόρριψη αθλητή από τον τεχνικό έλεγχο λόγω σοβαρών ελλείψεων ή και παρατυπιών, αυτόματα λογίζεται ως ποινή αποκλεισμού όπως αν είχε λάβει μέρος στον αγώνα
 • Δίνετε την συγκατάθεση σας να λάβετε ιατρική και φαρμακευτική αγωγή σε περίπτωση τραυματισμού, ατυχήματος ή ασθένειας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.
 • Επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν φωτογραφίες και βίντεο που θα ληφθούν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και συναφών δραστηριοτήτων για κάθε νόμιμη χρήση από τους διοργανωτές και τους χορηγούς.
 • Θα επιτραπεί η συνοδεία αθλητών με όχημα υποστήριξης. Μέγιστος αριθμός οχημάτων συνοδείας που θα υπάρχουν είναι 30 αυτοκίνητα.
 • Η συγκεκριμένη διοργάνωση μετράει στην βαθμολογία Κυπέλλου της ΠΕΠΑ, και ως συμμετοχή στην «Ποδηλατική Σπαρτακιάδα»,

ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ:

 • Για ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη αποφασίζεται επιτόπου από την Αγωνόδικο Επιτροπή. Αρμόδιοι για την κατάρτιση και επισημοποίηση του προγράμματος του αγώνα καθώς και για ότι δεν προβλέπει η παρούσα προκήρυξη, είναι ο εκπρόσωπος της Τεχνικής Επιτροπής και ο Αλυτάρχης του αγώνα.
 • Οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα να συμπτύξουν/αναπτύξουν κατηγορίες και να τροποποιήσουν το πρόγραμμα των αγώνων και τη διαδρομή σε περίπτωση που για λόγους ανωτέρας βίας δεν είναι δυνατή και ασφαλής η πρόσβαση για τους αγωνιζόμενους σε όλα τα σημεία της διαδρομής.
 • Θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση για τις ελεύθερες θέσεις στο site της Π.Ε.Π.Α. και στη σελίδα της Π.Ε.Π.Α. στο facebook.
Επικοινωνία : Π.Ε.Π.Α. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τοποθεσία : Ακρόπολη, Αθήνα
Περισσότερες πληροφορίες http://pepa.gr/