Αγωνιστικό Διήμερο Θήβας (Π.Ε.Π.Α.)
Από Σάββατο 23 Ιούλιος 2016
Έως Κυριακή 24 Ιούλιος 2016

Η Ποδηλατική Ένωση Παλαιμάχων Αθλητών διοργανώνει υπό την αιγίδα του Δήμου Θήβας το Σάββατο 23/07/2016 αγώνα Ατομικής Χρονομέτρησης και την Κυριακή 24/07/2016 τον Ποδηλατικό Γύρο Θήβας, στις κατηγορίες Π.Ε.Π.Α: Α ́, Β ́, Γ’, Δ ́, Θ ́(Γυναικών), Master ΕΟΠ και κατηγορία ΟΠΕΝ με ιατρική βεβαίωση από καρδιολόγο ή παθολόγο, εντός του 2016.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες έχουν όλοι οι αθλητές - αθλήτριες με δελτίο Π.Ε.Π.Α. ή Δελτίο Master Ε.Ο.Π και κατηγορία ΟΠΕΝ με ιατρική βεβαίωση από καρδιολόγο ή παθολόγο, εντός του 2016.

Στην κατηγορία Open μπορεί να συμμετέχει κάθε ενήλικος – κη άνω των 18 ετών, όπου υποχρεούται να επιδείξει στην γραμματεία των αγώνων το ανάλογο κρατικό έγγραφο, που να αποδεικνύεται η ηλικία του και ιατρική βεβαίωση που να προκύπτει ότι είναι υγιής & επιτρέπεται να αθλείται ή το δελτίο του.

Η ιατρική βεβαίωση θα κρατείται από τη γραμματεία και θα επιστραφεί μετά τη λήξη του αγώνα.

Όλοι οι αθλητές είναι απαραίτητο να φέρουν ποδήλατα δρόμου (τύπου κούρσας).

Ο αγώνας δεν δίνει πρόκριση για την Ποδηλατική Σπαρτακιάδα του 2016. Απαγορεύεται ρητά, οποιοσδήποτε πρόσθετος εξοπλισμός ακατάλληλος για την ποδηλασία δρόμου και τις συνθήκες του αγώνα, όπως αερόμπαρες (εκτός του αγώνα ατομ.χρον/σης), φτερά, κάμερες καταγραφής όπως και η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την εξέλιξη του αγώνα.

Ειδικά πλαστικά φτερά μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο σε περίπτωση βροχής και εφ όσον περάσουν τεχνικό έλεγχο (ισχύει για τον αγώνα αντοχής).

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΕΓΓΡΑΦΕΣ :

Παρακαλούνται όλοι οι συμμετέχοντες να δηλώσουν συμμετοχή στην παρακάτω ηλεκτρονική φόρμα: http://goo.gl/forms/o6SeUU2rOzoW9wlu1 ή στο fax: 210 5131882 έως 20/07/2016, όπου θα πρέπει να αναφέρετε ονοματεπώνυμο, Αριθμό Μητρώου Π.Ε.Π.Α. (για όσους έχουν) ή Αριθμό Δελτίου ΕΟΠ, αγωνιστικό αριθμό Π.Ε.Π.Α. (για όσους έχουν), την κατηγορία, την ομάδα και για ποια αγωνίσματα ενδιαφέρονται με παράλληλη κατάθεση του ποσού συμμετοχής στο λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας : 075/001312-92, IBAN: GR6501100750000007500131292 όπου εμφανίζεται το όνομα της Ποδηλατικής Ένωσης Παλαιμάχων Αθλητών (στο καταθετήριο θα πρέπει απαραίτητα να εμφανίζετε το ονοματεπώνυμό σας) ή στο γραφείο της Π.Ε.Π.Α. την Δευτέρα 18/07 από τις 8:30μμ-10:00μμ. .

Για καταθέσεις μέσω internet το Swift ή αλλιώς BIC είναι ETHNGRA.

Για παραπάνω πληροφορίες επικοινωνήστε με το τηλ. 6931111696.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

ΤΤ: Για όλους τους συμμετέχοντες 10 ευρώ.

Αντοχή: Για τα μέλη της Π.Ε.Π.Α. 10 ευρώ και 20 ευρώ για τα μη μέλη. ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:

Μάστερ Α : (30 – 39 ετών) / Β: (40 – 49 ετών) / Γ: (50 – 59 ετών) / Δ: (60 + ετών) / Θ: (γυναικών) και ΟΠΕΝ

ΑΤΟΜΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: Ώρα 17:00μμ -18:00μμ

ΧΩΡΟΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ & ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ: Είσοδος χωριού Δόμβραινας ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 12 χλμ

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ/ΣΕΙΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: Η ώρα εκκίνησης του αγώνα είναι η 18:30μμ με χρόνο εκκίνησης αθλητή ανά ένα λεπτό (1min).

Η σειρά εκκίνησης των κατηγοριών θα είναι η εξής και θα αναρτηθεί την Παρασκευή 22/07/2016:

Κατηγορίες: ΟΠΕΝ - Θ - Δ - Γ - Α - Β

ΠΡΟΣΟΧΗ:

 • Οι αγωνιστικοί αριθμοί για το ΤΤ θα μπουν κάτω, δεξιά-αριστερά της μπλούζας.

ΓΥΡΟΣ ΘΗΒΑΣ (Αντοχή)

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: Ώρα 08:30πμ - 09:30πμ

ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: Την Κυριακή 24/07/2016 ώρα 09:15πμ στον χώρο εκκίνησης.

ΧΩΡΟΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: Πλατεία Αγ.Νικολάου-Δόμβραινα/Θίσβη

ΧΩΡΟΣ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ: Πλατεία Αγ.Νικολάου-Δόμβραινα/Θίσβη

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ: Ώρα 09:30πμ στο χώρο της εκκίνησης

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 10:00πμ.

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 63 χλμ.

ΠΡΟΕΚΚΙΝΗΣΗ: Η διαδρομή των πρώτων 16χλμ. θα διεξαχθεί με προπομπό τον αλυτάρχη του αγώνα.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ: 47χλμ.

ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ:

Εκκίνηση: Δόμβραινα-Ξηρονομή-Ελλωπία(Ελεύθερο στο γεφυράκι)-Λεύκτρα (απ’έξω)-Λουτούφι-Αμπελοχώρι-Δόμβραινα(Τερματισμός).

ΠΡΟΣΟΧΗ:

Οι αγωνιστικοί αριθμοί θα μπουν αυστηρά κάτω αριστερά-πάνω λοξώς αριστερά.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΑ:

 • Ο αγώνας θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ε.Ο.Π. για την ποδηλασία δρόμου και τους ειδικούς της Π.Ε.Π.Α.
 • Η χρήση προστατευτικού ποδηλατικού κράνους, είναι υποχρεωτική ακόμη και στις
 • ελεύθερες δοκιμές ή προπονήσεις.
 • Όλοι οι αγωνιζόμενοι οφείλουν να κινούνται στο δρόμο σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ.
 • Η παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής στο οδόστρωμα, τιμωρείται άμεσα με ποινή αποκλεισμού από τον αγώνα.
 • Για την παροχή τεχνικής υποστήριξης, θα επιτραπούν συνοδευτικά αυτοκίνητα, εφόσον έχουν δηλωθεί τα στοιχεία αυτοκινήτου και συνοδού κατά την εγγραφή σας. Απαγορεύεται η συνοδεία αθλητών με μοτοσικλέτες καθώς και με αυτοκίνητα τα οποία δεν έχουν επιλεγεί από την Τεχνική Επιτροπή (Υπεύθυνος: Δ. Ασημομύτης).

Σε περίπτωση που βρεθούν αδήλωτα αυτοκίνητα μέσα στη διαδρομή θα καταγράφονται και θα τιμωρείται ο αθλητής.

Μέγιστος αριθμός συμμετοχών 200 άτομα.

Μέγιστος αριθμός Ι.Χ. συνοδείας(μόνο για το αγώνισμα αντοχής), 20 οχήματα.

Η προτεραιότητα των Ι.Χ. θα δοθεί ανάλογα με τον αριθμό των αθλητών που θα συνοδεύουν. Στη δήλωση του αυτοκινήτου συνοδείας θα αναφέρεται ο αρ. κυκλοφορίας, ονοματεπώνυμο οδηγού, τηλέφωνο επικοινωνίας οδηγού και αθλητές που συνοδεύει το ΙΧ.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ / ΑΠΟΝΟΜΕΣ:

Οι αθλητές που θα διακριθούν σε κάθε κατηγορία θα λάβουν:

 • 1ος: Κύπελλο - Χρυσό μετάλλιο - Δίπλωμα 2ος: Αργυρό μετάλλιο - Δίπλωμα
 • 3ος: Χάλκινο Μετάλλιο - Δίπλωμα
 • 4ος ,5ος , 6ος - Δίπλωμα

Όλοι οι συμμετέχοντες, θα παραλάβουν αναμνηστικό μετάλλιο του αγώνα.

Οι βραβεύσεις/απονομές όλων των κατηγοριών της Ατ. Χρονομέτρησης θα γίνουν στην Πλατεία Αγ.Νικολάου Δόμβραινας στις 21:30μμ περίπου το Σάββατο 23/07/2016.

Οι βραβεύσεις / απονομές όλων των κατηγοριών της Αντοχής θα γίνουν στην Πλατεία Αγ.Νικολάου Δόμβραινας μετά το τέλος του αγώνα αντοχής.

Θα παρατεθεί μπουφές και τις δύο ημέρες μετά τον τερματισμό σε όλους τους αθλητές και συνοδούς.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ:

 • H απόρριψη αθλητή από τον τεχνικό έλεγχο λόγω σοβαρών ελλείψεων ή και παρατυπιών, αυτόματα λογίζεται ως ποινή αποκλεισμού όπως αν είχε λάβει μέρος στον αγώνα.
 • Οι αθλητές/τριες συμμετέχουν στους αγώνες με δική τους ευθύνη και ο διοργανωτής δεν έχει καμία υποχρέωση για κάθε ενδεχόμενο ατύχημα ως και φθορά ή απώλεια αγωνιστικού υλικού, ενδυμάτων κλπ.
 • Δίνετε την συγκατάθεση σας να λάβετε ιατρική και φαρμακευτική αγωγή σε περίπτωση τραυματισμού, ατυχήματος ή ασθένειας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.
 • Επιτρέπετε να χρησιμοποιηθούν φωτογραφίες και βίντεο που θα ληφθούν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και συναφών δραστηριοτήτων για κάθε νόμιμη χρήση από τους διοργανωτές και τους χορηγούς.
 • Οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα να συμπτύξουν/αναπτύξουν κατηγορίες και να τροποποιήσουν το πρόγραμμα των αγώνων και τη διαδρομή σε περίπτωση που για λόγους ανωτέρας βίας δεν είναι δυνατή και ασφαλής η πρόσβαση για τους αγωνιζόμενους σε όλα τα σημεία της διαδρομής.
 • Υπενθυμίζεται ότι η χρήση κράνους είναι υποχρεωτική και στις επίσημες προπονήσεις (π.χ. ζέσταμα ή αναγνώριση διαδρομής πριν και μετά τον αγώνα).

ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ:

 • Για ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη αποφασίζεται επιτόπου από την Αγωνόδικο Επιτροπή. Αρμόδιοι για την κατάρτιση και επισημοποίηση του προγράμματος του αγώνα καθώς και για ότι δεν προβλέπει η παρούσα προκήρυξη, είναι ο εκπρόσωπος της Τεχνικής Επιτροπής και ο Αλυτάρχης του αγώνα.
Επικοινωνία : Π.Ε.Π.Α. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τοποθεσία : Θήβα