Lezyne Smart Wallet: Οργάνωση για τις τσέπες μας

Είναι σύνηθες -για όσους από εμάς δε συμπαθούν τα τσαντάκια σέλας- να επικρατεί ένα μικρό χάος στις τσέπες των ποδηλατικών μας jerseys: Πολυεργαλείο, λεβιεδάκια & κιτ επισκευής ελαστικών, κινητό, χρήματα και κλειδιά χοροπηδούν μέσα στις τσέπες μας κάνοντας φασαρία, ανακατεύονται μεταξύ και γενικά μας σπάνε τα νεύρα. Το Smart Wallet (μτφ. "Έξυπνο Πορτοφόλι") είναι μια λύση από τη Lezyne, που μάλλον θα γίνει απαραίτητο αξεσουάρ για τις βόλτες και τις προπονήσεις σας.

Επειδή ο όρος "έξυπνο" μας έχει συνηθίσει να συνοδεύεται από κάποιον σοφά σχεδιασμένο αυτοματισμό, ηλεκτρονικό κύκλωμα ή γενικότερα ένα υψηλό επίπεδο τεχνολογίας, οφείλω να σας πω εξ' αρχής ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο εδώ. Ούτε τσιπάκι RFID για αποθήκευση πληροφοριών, ούτε πομπός GPS για εύκολο εντοπισμό του σε περίπτωση που το χάσετε, τίποτα. Το Smart Wallet είναι μια low tech λύση σε ένα τελείως low tech πρόβλημα: Την ακαταστασία στις ποδηλατικές μας τσέπες!

Το έξυπνο και πολύ ποιοτικό ποδηλατικό πορτοφόλι διαθέτει 6 χώρους φιλοξενίας των ποδηλατικών σας απαραιτήτων, πέντε εκ των οποίων φέρουν και σχετική σήμανση. Έτσι, μπορείτε να τακτοποιήσετε το κιτ επισκευής των ελαστικών σας (η Lezyne προσφέρει ένα πολύ cool κιτ μπαλωμάτων στο σωστό μέγεθος για να μπει στη θήκη αυτή), το πολυεργαλείο σας, δύο λεβιεδάκια ελαστικών, το κινητό σας πλήρως προστατευμένο από βροχή και ιδρώτα, μερικά κέρματα ή διπλωμένα χαρτονομίσματα και για τους πραγματικά large τύπους, μία-δύο πιστωτικές κάρτες ή μερικές business cards ή ίσως το δίπλωμα οδήγησης ("Αλήθεια κύριε αστυνόμε, ούτε που το κατάλαβα ότι παραβίασα το όριο ταχύτητας!"). Με άλλα λόγια, το μόνο που μένει εκτός πορτοφολιού είναι η τρόμπα, σαμπρέλα/σαμπρέλες και το φαγητό που κουβαλάτε μαζί σας τα οποία μπορούν άνετα να χωρέσουν στις άλλες δύο τσέπες του jersey σας.

Lezyne Smart Wallet: Οργάνωση για τις τσέπες μαςΤο λιτό, "90's-styled" εξωτερικό του πορτοφολιού είναι κατασκευασμένο από συνθετικό ύφασμα τύπου Cordura και διαθέτει κλείσιμο velcro. Οι εσωτερικές τσέπες αποτελούνται από νεοπρέν για ελαστικότητα και σίγαση των θορύβων, ενώ οι θήκες του πολυεργαλείου και των χρημάτων κλείνουν με velcro για περισσότερη ασφάλεια. Η αδιάβροχη θήκη του κινητού είναι απολύτως διάφανη με κλείσιμο zip-loc και χωρά αρκετά από τα κινητά τηλέφωνα της αγοράς. Αν όμως θέλετε να πάρετε μαζί σας κάποιο ογκώδες smartphone τύπου iPhone, τότε μάλλον δε θα μπορέσετε, γιατί το Sony-Ericsson W995 μου χωράει οριακά στη θήκη αυτή. Ο περιορισμός αυτός υπάρχει λόγω του μεγέθους (145 x 110mm) του Smart Wallet, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να χωρά ακριβώς στην τσέπη της ποδηλατικής σας μπλούζας έτσι ώστε ούτε να την τεντώνει αλλά ούτε και να είναι μικρότερο από αυτήν. Γενικά δεν είναι εύκολο να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνο σας όσο βρίσκεται εκειμέσα, όμως ανάλογα με το που βρίσκεται τοποθετημένος ο πομποδέκτης bluetooth σε κάθε μοντέλο, είναι πολύ πιθανό οι busy τύποι να έχουν τη δυνατότητα του ασύρματου ακουστικού τους την ώρα που πεταλάρουν.

Πλεονεκτήματα που θα παρατηρήσετε από την πρώτη σας βόλτα με το Smart Wallet είναι:

  • Ταχύτερος χρόνος προετοιμασίας, αφού αποφεύγετε πλέον τα ψαξίματα της τελευταίας στιγμής για το πολυεργαλείο ή τα λεβιεδάκια σας -τα έχετε τοποθετήσει ήδη στο Smart Wallet!
  • Πολύ δύσκολα ξεχνάτε να πάρετε κάποιο απαραίτητο μαζί σας, αφού το καθένα έχει τη θέση του και φαίνεται ότι λείπει.
  • Το βάρος των αντικειμένων μέσα στο πορτοφόλι μοιράζεται άψογα στην επιφάνεια του με αποτέλεσμα σχεδόν να μη το νιώθετε μέσα στην τσέπη σας -σε αντίθεση με τις φορές που σας ψιλοενοχλούσε το πολυεργαλείο στη μέση και παλεύατε να το περιστρέψετε για να κάτσει αλλιώς.
  • Δε χάνετε πλεόν τα χαρτονομίσματα που ιδρωμένα κολλάνε στο χέρι σας την ώρα που προσπαθείτε να πιάσετε το τζελάκι και χάνονται κατά την έξοδο από την τσέπη.
  • Δε φοβάστε τα ρέστα σε κέρματα από εκείνο το Freddo που ήπιατε στο τέλος.

Το Smart Wallet της Lezyne κοστίζει €20 ενώ διατίθεται και έκδοση "Elite" που δικαιολογεί τα €8 παραπάνω της τιμής της με εξωτερικό από αδιάβροχη δερματίνη και κλείσιμο με φερμουάρ. Προσωπικά δε μου αρέσει πολύ το styling του Elite, γιατί θυμίζει το τσαντάκι που έχουν οι γιατροί για το πιεσόμετρο -είπαμε όμως, αυτά είναι προσωπικά γούστα άρα και υποκειμενικό το σχόλιο. Αυτό που είναι απόλυτα αντικειμενικό είναι η χρησιμότητα του Smart Wallet -πραγματικα δε θα μπορείτε να βγείτε για ποδήλατο χωρίς αυτό, μόλις το δοκιμάσετε!

 

Βαθμολογία:
10/10 σαμπρελάκια

 


Περισσότερες πληροφορίες: Lezyne.com

Αντιπρόσωπος: Ksports