Lezyne Travel Floor Drive, ένα κόσμημα για το πορτ-μπαγκάζ του ποδηλάτη

Πρωινό ξύπνημα: Τσεκ. Βιαστικό ντύσιμο και πρόγευμα: Τσεκ. Ανεβοκατέβασμα τις σκάλες 5-6 φορές μέχρι να φορτώσω το ποδήλατο και όλο τον εξοπλισμό στο αυτοκίνητο: Τσεκ. Στάση στο βενζινάδικο: Τσεκ. Φοβάμαι ότι κάτι έχω ξεχάσει. Μπα, δε νομίζω. Λες; Όχι γαμώτο! Δεν πήρα μαζί την τρόμπα δαπέδου!

Δεν υπάρχει ποδηλάτης που σέβεται τον εαυτό του και δεν διαθέτει μια τρόμπα δαπέδου. Το να σπαταλάς το χρόνο και τις δυνάμεις σου φουσκώνοντας τα ελαστικά του ποδηλάτου σου με μια μικρή τρόμπα χειρός ή ξοδεύοντας μία από τις δύο αμπούλες CO2 σου πρίν από τον αγώνα ή την προπόνηση είναι κίνηση κρετίνου. Από την άλλη, εύκολα ξεχνάς να φορτώσεις στο αυτοκίνητο την τρόμπα δαπέδου σου, ή ίσως και να το αποφεύγεις λόγω έλλειψης χώρου, γιατί η αλήθεια είναι πως η περισσότερες από δαύτες έχουν γαϊδουρινό μέγεθος.

Τη λύση στο πρόβλημα έρχεται να δώσει η Lezyne, με την τρόμπα δαπέδου Travel Floor Drive: Η κατασκευή της είναι εξ' ολοκλήρου από αλουμίνιο (CNC-κατεργασμένη λαβή, πιστόνι και κορμός), και χαρακτηρίζεται από τις συμπαγείς διαστάσεις και τη σέξι εμφάνιση της. Η TFD έχει σχεδιαστεί να αποτελεί μόνιμο κάτοικο του χώρου αποσκευών στο αυτοκίνητο σας, έτσι τα 508mm του μήκους της προστατεύονται από μια χοντρή υφασμάτινη θήκη μαύρου χρώματος προς αποφυγή γραντζουνιών και χτυπημάτων. Ξαπλωμένο, το γυαλιστερό δείγμα βιομηχανικής τέχνης καταλαμβάνει ελάχιστο ύψος ώστε να "ενοχλεί" όσο το δυνατό λιγότερο. Μπορείτε να τοποθετήσετε την TFD ακόμη και στο χώρο κάτω από πορτ-μπαγκάζ, όπου στα περισσότερα αυτοκίνητα φιλοξενείται η ρεζέρβα -και με βάρος μόλις 840 γραμμάρια, ζυγίζει λιγότερο από τα συλλεκτικά Πλεϊμπόι που κρύβετε εκεί για να μην τα εκπαραθυρώσει το έτερον ήμισυ σας.

Άλλα πλεονεκτήματα είναι η απίστευτα στιβαρή αίσθηση κατά τη χρήση, ο τρόπος που η βαλβίδα presta/schraeder βιδώνει στη χειρολαβή ώστε να κρατιούνται τα πάντα στη θέση τους όταν δε χρησιμοποιείται, το αντιολισθητικό πάτημα της τρόμπας, και η ομαλή κύλιση του πιστονιού της.

Δυστυχώς, τα 160psi που σηκώνει η τρόμπα δε συγκρίνονται καν με την πίεση που θα σηκώσει η καλή σας όταν ακούσει ότι πληρώσατε απολύτως δικαιολογημένα €90 για μια τρόμπα ποδηλάτου, άρα καλό είναι αν ενδώσετε στον πειρασμό η TFD να μην μπει ποτέ στο σπίτι σας ή να έχετε φροντίσει για ένα δώρο μεγαλύτερης αξίας.

Στη λίστα των αρνητικών της απόλυτα ερωτεύσιμης αεραντλίας νιώθω υποχρεωμένος να προσθέσω την κάπως περίεργη εργονομία της λαβής της που χρειάζεται λίγη συνήθεια, αλλά και την υπερβολικά καλή ποιότητα κατασκευής της, που παρουσιάζει τον κίνδυνο να σας μπριζώσει για ν' αλλάξετε αυτοκίνητο (οκ-οκ, πλάκα κάνουμε!). Μιας και λέμε γι' αυτοκίνητο, η TFD είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα σας εξυπηρετήσει συμπληρώνοντας αέρα στα ελαστικά του τετράτροχου ποδηλατοκουβαλητή σας (δοκιμασμένα πράγματα), ενώ η βιδωτή βαλβίδα δε θα αφήσει να διαρρεύσει τίποτα μόλις τη σφίξετε. Επειδή η Travel Floor Drive είναι τρόμπα υψηλής πίεσης, αν τη χρησιμοποιήσετε για ελαστικά MTB ή αυτοκινήτου -αφού έγινε κουβέντα- που λειτουργούν σε πολύ χαμηλότερες πιέσεις από τα ελαστικά μιας κούρσας, υπάρχει η πιθανότητα το μανόμετρο της να γράφει 3-4psi παραπάνω από την πραγματική πίεση [edit: το πρόβλημα τελικά βρισκόταν στο όργανο με το οποίο έγινε η σύγκριση, οι πιέσεις του μανόμετρου είναι ολόσωστες]. Επίσης, δώστε προσοχή στις βαλβίδες presta σας και φροντίστε να είναι καλά σφιγμένες, γιατί κατά τη διάρκεια της δοκιμής, μου βγήκε η μία μαζί με τη βαλβίδα της τρόμπας -φταίξιμο δικό μου βέβαια, όχι της TFD.

Εν κατακλείδι, έχουμε ένα φορητό τρομπάκι δαπέδου κατασκευασμένο για να ζει στο πορτ-μπαγκάζ σας, με την υψηλότερη δυνατή ποιότητα που επιτρέπει η μαζική παραγωγή, πανάλαφρο, έξυπνα σχεδιασμένο με ονειρεμένη λειτουργία που όμως είναι λιγουλάκι (όχι αδικαιολόγητα) ακριβό και στις χαμηλές πιέσεις του η ένδειξη προσθέτει κάτι ψιλούτσικα παραπάνω.

Βαθμολογία:
09/10 σαμπρελάκια

 


Περισσότερες πληροφορίες: Lezyne.com

Αντιπρόσωπος: Ksports