Lezyne Lever Kit, σέξι και σωτήριο

Όσοι δεν έχουν κάνει ακόμη τη μετάβαση από την πατροπαράδοτη σαμπρέλα σε tubeless ή μπουαγιώ, αντιμετωπίζουν είτε συχνά είτε αραιά, διαρροές αέρα από τις σαμπρέλες τους. Μπορεί να έφταιγε εκείνη η πέτρα στο μονοπάτι, ή το γυαλάκι στην άκρη του δρόμου. Όπως και να 'χει, η σαμπρέλα σας τώρα σιγοσφυρίζει και πρέπει κάτι να κάνετε γι' αυτό αν δεν έχετε όρεξη για περπάτημα ή καινούργιο στεφάνι.

Το να αλλάζει κανείς σαμπρέλα με το πρώτο σκάσιμο, είναι ασύμφορο οικονομικά και περιβαλλοντικά. Τις περισσότερες φορές η τρύπα είναι απόλυτα επισκευάσιμη, και μία σαμπρέλα που δεν είναι πολυκαιρισμένη ή έχει κοψίματα μπορεί να μπαλωθεί μερικές φορές πριν πεταχτεί. Εδώ έρχεται το Lever Kit της Lezyne όχι μόνο για να σας σώσει, αλλά να κάνει και το εσωτερικό της ποδηλατικής σας τσέπης πιο cool.

Σε μια ανθεκτική και sexy αλουμινένια συσκευασία με δύο πλαστικά καπάκια που ντουμπλάρουν ως λεβιέδες ελαστικών (συνολ.διαστάσεις Μήκος 96 x Πλάτος 47 x Ύψος 18mm) περιέχονται εννέα αυτοκόλλητα μπαλώματα αεροθαλάμου, μία μεταλλική ξύστρα και ένα μπάλωμα ελαστικού. Οι λεβιέδες είναι καλοσχεδιασμένοι και ανθεκτικοί, με πιαστράκι ακτίνας, ώστε την ώρα που παλεύετε με τον ένα, ο άλλος να παραμένει στη θέση του για να βρίζετε λιγότερο που έσκασε το λάστιχο σας. Η μεταλλική ξύστρα είναι μια μεταλλική ξύστρα. Είναι από μέταλλο και δουλειά της είναι να ξύνει τη σαμπρέλα σας πριν κολλήσετε το μπάλωμα, κάτι που κάνει καλά. Πολύ δύσκολο να κάνει fail ως εξάρτημα.

Τα μπαλώματα είναι από ελαστικό, συνθετικό υλικό με πολύ καλή ποιότητα κόλλησης. Αν δεν κάνετε κάποια βλακεία κολλώντας τα (π.χ. "λες να είναι γερή η κόλλα; θα την πιάσω με το δάχτυλο μου να σιγουρευτώ!") μπαλώνουν μια συνηθισμένη τρύπα από αγκαθάκι/γυαλάκι πολύ καλά. Επειδή τα μπαλώματα ήταν τσάμπα και είχα μια σαμπρέλα για τρύπημα και τον ελβετικό μου σουγιά εύκαιρο, αποφάσισα να ανοίξω μια τρύπα με το σκαρπέλο του (περίπου όση θα άνοιγε από μία πρόκα οικοδομής). Η τρύπα μπαλώθηκε και το ελαστικό ξαναφούσκωσε -πρόβλημα κανένα. Ξαναέβγαλα τη σαμπρέλα και την διακόρευσα με το μικρό μαχαίρι του victorinox μου, κάτι που φάνηκε να είναι επίσης μέσα στα πλαίσια επισκευής από το Lezyne Lever Kit. Επειδή είχα όρεξη να το παρατραβήξω, έκλεισα το μικρό μαχαίρι και άνοιξα το μεγάλο. Ξανακάρφωσα τη σαμπρέλα όσο χρειαζόταν για να μην είναι διαμπερής η τρύπα. Μπάλωσα ξανά, παρατηρώντας ότι το σκίσιμο είχε πλεόν μήκος μεγαλύτερο από τη μισή διάμετρο του μπαλώματος. Ξαναμαναφούσκωσα περιμένοντας να ακούσω το "μπαμ", χωρίς όμως αυτό να συμβεί. Περίπου 10 λεπτά αργότερα, ΜΠΦΦΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ!!! Το τελευταίο μπάλωμα παρέδωσε πνεύμα και η σαμπρέλα άδειασε με ένα δυνατό σφύριγμα. Οκ, μπορεί το μαχαίρωμα με τη μεγάλη λεπίδα του victorinox να ήταν υπερβολή, αλλά είχα περιέργεια να δω μέχρι που μπορεί να με καλύψουν τα στρογγυλά μαύρα μπαλώματα της Lezyne. Το πόσο καλά κολλάνε σε συνδυασμό με την ελαστικότητα που προφέρουν, εμπνέουν σίγουρα την εμπιστοσύνη.

Το μπάλωμα του ελαστικού είναι μεν αυτοκόλλητο, αλλά επαναχρησιμοποιήσιμο. Όχι ότι θα αντέξει άπειρες χρήσεις (η κόλλα του κάποια στιγμή θα αχρηστευτεί), αλλά σίγουρα θα σας σώσει 2-3 φορές αν σκίσετε το πλαϊνό ή πέλμα του ελαστικού σας. Μόλις επιστρέψετε σπίτι, ξεκολλάτε το μπάλωμα του ελαστικού μέσα από αυτό, και το ξανακολλάτε στη διάφανη ζελατίνα του. Αυτό ήταν, είστε έτοιμοι για την επόμενη φορά. Αν τα περιεχόμενα του Lever Kit τελειώσουν, μπορείτε να το ξαναγεμίσετε αφού η εταιρία διαθέτει ανταλλακτικά. Επειδή υπάρχει λίγος extra χώρος μέσα στην αλουμινένια θήκη, σας προτείνω να διπλώσετε ένα πεντάευρο και να το βάλετε εκεί για ώρα ανάγκης, ή και εκείνο το μικροσκοπικό αλλενάκι που δεν διαθέτει το πολυεργαλείο σας, αλλά ίσως χρειαστείτε μαζί σας.

Η τιμή για όλη αυτή τη μαγεία είναι μόλις €6,90 και μπορείτε να προμηθευτείτε το κιτ σας σε τέσσερα διαφορετικά χρώματα: Ασημί, Γαλάζιο, Κόκκινο, Χρυσό. Τα ανταλλακτικά για να το ξαναγεμίσετε στοιχίζουν €3,50. Ο μόνος λόγος να μην αγοράσετε το Lever Kit είναι αν έχετε ΜΤΒ με tubeless ελαστικά, ή κουρσάκι με μπουαγιώ. Αλλιώς καλά να πάθετε.

Βαθμολογία:
10/10 σαμπρελάκια


Περισσότερες πληροφορίες: Lezyne.com

Αντιπρόσωπος: Ksports