Scicon Aeronaut: Αεροδυναμικό τσαντάκι σέλας

Η ιταλική Scicon παρουσίασε πριν από λίγους μήνες το αεροδυναμικό τσαντάκι σέλας Aeronaut δηλώνοντας ότι πρόκειται για ένα ολοκαίνουργιο είδος που ξαναγράφει τους κανόνες στην αγορά τσαντών σέλας αφού ενσωματώνει αεροδυναμική σχεδίαση, καλύτερη προστασία των περιεχομένων, ομορφότερο design, τεχνολογία, ευκολία χρήσης και καθαρισμού.

Το Aeronaut αποτελείται από τρία βασικά τμήματα: Τη σιλικονένια καλύπτρα του, το πλαστικό "πλαίσιο" του με ελαστικά "χείλη", και την πλαστική βάση τοποθέτησης στη σέλα. Η χωρητικότητα σύμφωνα με την εταιρία είναι δύο αεροθάλαμοι δρόμου ή ένας βουνού, κάτι που είναι εφικτό λόγω της ελαστικότητας που διαθέτει ο χώρος αποθήκευσης και -αν δε σας πειράζει να κρέμεται μια ετοιμόγεννη φάλαινα κάτω από τη σέλα σας- μπορείτε να κάνετε άφοβα! Οτιδήποτε εκτός από μια σαμπρέλα δρόμου και δύο λεβιεδάκια αφαίρεσης ελαστικών (σ.σ. μαζί με το τσαντάκι παρέχονται δωρεάν δύο λεβιεδάκια μέτριας ποιότητας) παραμορφώνει το καλαίσθητο design του "αεροναύτη". Συμπιέζοντας λίγο ακόμη τη σαμπρέλα, κατάφερα να χωρέσω μαζί με τα λεβιεδάκια και ένα μικρό πολυεργαλείο SV5, διατηρώντας παράλληλα το κανονικό σχήμα του προϊόντος.

Τα περιεχόμενα του Aeronaut παρέμειναν στεγνά με το οδόστρωμα βρεγμένο, καθώς η κάτω του πλευρά είναι απολύτως αδιάβροχη. Μερικές σταγόνες λασπόνερου εισχώρησαν από την πάνω μεριά, αφού υπάρχουν ανοίγματα στο σημείο επαφής με τη βάση της σέλας. Η σιλοκονένια του καλύπτρα είναι σχετικά σφικτή και ίσως χρειαστεί λίγο στρώσιμο όταν κλείσετε το τσαντάκι, που φαίνεται ότι προορίζεται να εξυπηρετεί περιπτώσεις ανάγκης και όχι να ανοιγοκλείνει διαρκώς.

Μπορώ να δεχτώ ότι το καλαίσθητο και ξεχωριστό αυτό τσαντάκι δεν είναι τίποτα άλλο από μια σαμπρελοθήκη με ελάχιστο χώρο για οτιδήποτε παραπάνω, αλλά αυτό που δε μπορώ να χωνέψω είναι η φθηνή ποιότητα της βάσης σέλας, και μάλιστα όταν το προϊόν πωλείται έναντι €27!!! Η τοποθέτηση της βάσης γίνεται εύκολα και χωρίς εργαλεία, αλλά για να πιάσει καλά στις ράγες της σέλας χρειάζεται αρκετό σφίξιμο, και το υλικό της δεν εμπνέει τόση εμπιστοσύνη. Για να είμαι δίκαιος, όταν έσφιξα τη βάση όσο πιο δυνατά μπορούσα με το χέρι, σταμάτησε να κινείται πάνω στις ράγες. Δε μου έσπασε, ούτε χαλάρωσε, ούτε μου έφυγε το τσαντάκι πουθενά. Όμως η βάση φαίνεται να ήρθε αυτούσια από το Elan 210 RL 2.1 τσαντάκι της Scicon που κοστίζει μόλις €16, και πιστεύω ότι θα έπρεπε το Aeronaut να πωλείται αρκετά φθηνότερα ή να έχει μια ποιοτικότερη βάση.

Αν σας αρέσει η ξεχωριστή, λιτή εμφάνιση του Aeronaut και πιστεύετε ότι δε θα σας ενοχλήσει η φτωχή βάση του, μπορείτε να το αποκτήσετε -για λίγο καιρό ακόμη- έναντι συνολικά €20 (€10 τσαντάκι + €10 μεταφορικά) κερδίζοντας έτσι €7 από την τιμή λιανικής του, μιας και η Scicon προσφέρει τα πρώτα 1.000 κομμάτια σε ειδική τιμή, με αντάλλαγμα τη γνώμη σας για το προϊόν. Με μια ποιοτικότερη βάση, ο "αεροναύτης" θα ήταν καλή επιλογή για απαιτητικούς ποδηλάτες δρόμου ή τριαθλητές.

Βαθμολογία:

7/10 σαμπρελάκια

 


Περισσότερες πληροφορίες: Scicon