Lezyne Femto Drive Rear, πίσω φως ασφαλείας

Το Lezyne Femto Drive Rear είναι ένα μικροσκοπικό πίσω φως ασφαλείας, βάρους 22 γραμμαρίων, με ισχύ 7 lumen. Ο φακός/κουμπί ενεργοποίησης του κατασκευάζεται από συνθετικό υλικό οπτικής ποιότητας και επιτρέπει στο χρήστη να επιλέγει οποιαδήποτε από τις 4 λειτουργίες του Femto επιθυμεί (3 λειτουργίες "flash" και μία "παλμού").

Κύριο χαρακτηριστικό του Femto είναι η αλουμινένια CNC κατασκευή του σώματος του, που εξασφαλίζει ότι το φωτάκι αντέχει σε αρκετή ταλαιπωρία αλλά και τις χειρότερες καιρικές συνθήκες με τις οποίες μπορεί να ποδηλατήσει κανείς.

Η εμβέλεια της μικρής αλουμινένιας κονσέρβας έχει αποδειχτεί επαρκέστατη για τα διερχόμενα αυτοκίνητα, αν και δε μπήκα στη διαδικασία να τη μετρήσω ακριβώς (=στήνω το ποδήλατο κάπου και απομακρύνομαι με το GPS στο χέρι για να μετρήσω απόσταση). Τροφοδοτείται από δύο απλές, πλακέ μπαταρίες CR2032 που στοιχίζουν περίπου €2/τεμάχιο όταν έρθει ο καιρός να τις αντικαταστήσετε, ενώ το ελαστικό λουράκι έχει καλό κράτημα πάνω στο ποδήλατο.

Χρησιμοποιώ το Femto σε όλες μου τις απογευματινές χειμερινές προπονήσεις, καθώς μετά τις 16:30 είναι πλέον αναγκαίο. Η αυτονομία του δείχνει μέχρι στιγμής καλή, και θεωρητικά μπορεί να φτάσει τις 60 ώρες στην πιο οικονομική λειτουργία.

Ο σχεδιασμός του είναι τόσο διακριτικός, που δε με πειράζει να το αφήνω επάνω και τη μέρα (σε αντίθεση με διάφορα άλλα, πιο ογκώδη φώτα που έχω χρησιμοποιήσει κατά καιρούς). Σούπερ-βολικό, κάνει τη δουλειά του και μένει στη θέση του, ενώ στοιχίζει μόλις €15 μαζί με τις μπαταρίες. Θα ήθελα όμως λίγο λάστιχο πίσω από την πλαστική του πλάτη. Όχι για να λύσει κάποιο πρόβλημα, απλά επειδή είμαι ψείρας και νιώθω ότι έτσι θα κάθεται λίγο καλύτερα. Στην ίδια τιμή διατίθεται και εμπρόσθιο μοντέλο λευκού φακού με ισχύ 15 lumen ενώ αν αγοραστούν ως ζεύγος, έρχεται λίγο πιο οικονομικά (€28).

Βαθμολογία:

9/10 σαμπρελάκια

 


Περισσότερες πληροφορίες: Lezyne  |  Αντιπρόσωπος: Ksports