Garmin βιβλίο προπόνησης

Εδώ και λίγες μέρες έχει γίνει διαθέσιμο το βιβλίο προπόνησης Αποκτήστε καλή Φυσική Κατάσταση με ένα καρδιοσυχνόμετρο με GPS (€19,99) της Garmin, στην Ελληνική γλώσσα. Το βιβλίο έχει γραφτεί από τον Φινλανδό Juhapekka Tukiainen με τη μεταφραστική επιμέλεια της Ντενίζ Δημάκη, πρωταθλήτριας Ελλάδας Τριάθλου-Μαραθωνίου.

Παρέλαβα το δικό μου αντίγραφο λίγο πριν από την επίσημη διάθεση του βιβλίου, και με χαρά ανακάλυψα ότι είναι γραμμένο σε απλή, κατανοητή γλώσσα. Στις σελίδες του, εξηγούνται βασικές έννοιες της προπονητικής και περιέχονται χρήσιμες πληροφορίες για να βελτιώσει κανείς τις επιδόσεις του, ενώ παράλληλα γίνεται αναφορά στην αξία της χρήσης ενός καρδιοσυχνομέτρου με GPS στην προπόνηση. Μου άρεσε επίσης πως όπου είναι απαραίτητο, το θέμα αναλύεται από τρεις διαφορετικές πλευρές: Του αρχάριου, του μανιώδη [ερασιτέχνη] και του αθλητή -άρα η πληροφόρηση που παρέχεται είναι πιο στοχευμένη.

Η τοποθέτηση προϊόντων Garmin μέσα στο βιβλίο είναι εμφανέστατη, αλλά αυτό δε μειώνει την αξία της πληροφορίας που περιέχεται σε αυτό. Αντιθέτως, οι πληροφορίες αυτές είναι χρήσιμες και σε όσους χρησιμοποιούν καρδιοσυχνόμετρο άλλου κατασκευαστή.

Ακόμη και οι δια βίου αθλούμενοι θα βρουν πολύτιμες πληροφορίες στο βιβλίο της Garmin, αφού στις σελίδες του καταρρίπτονται κάποιοι μύθοι για τη σωστή προπόνηση και μπορούν ν' αναγνωρίσουν λάθη του παρελθόντος. Η διάθεση του βιβλίου (ISBN 978-942-6621-82-1) δε γίνεται μέσω βιβλιοπωλείων. Θα το βρείτε σε καταστήματα του επίσημου δικτύου πώλησης της Garmin, όπου και ισχύουν οι εξής εκπτώσεις: 100% έκπτωση για αγορά μαζί με νέα συσκευή Forerunner 220, 620, 910XT, Fenix 2 και Edge 510/810 ή 50% έκπτωση (€9,99) για αγορά μαζί με οποιαδήποτε άλλη συσκευή Garmin Fitness.

Βαθμολογώ το βιβλίο "Αποκτήστε καλή Φυσική Κατάσταση με ένα καρδιοσυχνόμετρο με GPS" με 10/10 επειδή α) απ' όσο γνωρίζω αποτελεί τη μοναδική ελληνική έκδοση του είδους του (επικέντρωση στη χρήση καρδιοσυχνομέτρου με GPS) β) είναι γραμμένο σε απλή, κατανοητή γλώσσα και συμβουλεύει τον αναγνώστη ανάλογα με το επίπεδο του (αρχάριος, μανιώδης, αθλητής) γ) η ελληνική έκδοση του είναι απόλυτα προσαρμοσμένη, χρησιμοποιόντας φωτογραφίες Ελλήνων αθλητών (οκ, "λεπτομέρεια" θα μου πείτε) δ) η χρησιμότητα του ως βιβλίο δεν αφορά αποκλειστικά τους ιδιοκτήτες συσκευών Garmin ε) η τιμή του είναι προσιτή.

Βαθμολογία:10/10 σαμπρελάκια


Περισσότερες πληροφορίες: Garmin | Αντιπρόσωπος: Tracer