Παγούρι Camelbak Podium

Υπάρχουν πολλά πράγματα πάνω στο ποδήλατο μας, τα οποία ούτε που χωρά το μυαλό μας ότι επιδέχονται βελτίωσης. Ένα από αυτά είναι και το κοινό υδροδοχείο (παγούρι). Είναι απλά ένα παγούρι, κρατά το νερό ή τους ηλεκτρολύτες μας και έχει ένα στόμιο από το οποίο πίνουμε. Απλά πράγματα...

Ακόμη και το πιο απλό, απέριττο αντικείμενο μπορεί να βελτιωθεί και η Camelbak έρχεται να μας το αποδείξει με το παγούρι Podium. Εδώ και μερικές εβδομάδες έχω αντικαταστήσει τα κλασικά μου παγούρια με Podium και οφείλω να παραδεχτώ ότι είναι το καλύτερο υδροδοχείο που έχω πιάσει μέχρι στιγμής. Πριν σας πω για την εμπειρία μου με αυτό, να σας φλομώσω πρώτα με λίγο μπλα-μπλα:

 • Η κατασκευή του δοχείου είναι από ένα ειδικό μείγμα πλαστικού TruTaste το οποίο δε δίνει γεύση στο νερό.
 • Εσωτερική επένδυση του δοχείου με HydroGuard που δεν επιτρέπει τη συσσώρευση βακτηριδίων.
 • Σημείο λαβής στη μέση του δοχείου, σχεδιασμένο για ευκολότερο ζούληγμα ώστε να πίνετε το νερό/ποτό σας χωρίς να χάνετε ανάσες ρουφώντας το.
 • Υδατοστεγές βιδωτό καπάκι με διακόπτη-ρυθμιστή ροής πριν τη βαλβίδα, για ασφαλή μεταφορά χωρίς διαρροές.
 • Επαναστατική βαλβίδα από σιλικόνη που ανοίγει και κλείνει αυτόματα όταν χρησιμοποιείτε το παγούρι. Ξεχάστε τις πιτσιλιές ισοτονικού πάνω στο ποδήλατο ή τη μπλούζα σας!
 • Στόμιο που δε χρειάζεται άνοιγμα πριν τη χρήση, καθώς ανοίγει με τη δύναμη του υγρού. Με άλλα λόγια ξεχνάτε το τράβα τάπα-βγάλε παγούρι-πιες νερό και πάτε στο βγάλε παγούρι-πιες νερό (στην υγειά σας!).

Είναι αλήθεια τα παραπάνω ή τα φουσκώνει το τμήμα marketing της Camelbak; Όπως τα λένε είναι. Πιο συγκεκριμένα:

 • Γεύση "παγουρίλας" δε μου ήρθε, εκτός από μία περίπτωση που ξέχασα (τέτοιο ούφο είμαι) το παγούρι στο ταμπλό του αυτοκινήτου γεμάτο νερό το οποίο ψιλοέβρασε, αλλά αναγκάστηκα να το πιω καθώς διψούσα με τρέλα μετά την προπόνηση. Πολύ ελαφριά γεύση...
 • Ξέχασα 1-2 φορές για ένα 24ωρο το παγούρι πάνω στο ποδήλατο με κάμποσο EFS μέσα (διάλυμα ηλεκτρολυτών/υδατανθράκων) το οποίο για τα απλά παγούρια έχει ως συνέπεια να εμφανιστούν μερικά "σπυράκια" μούχλας στο εσωτερικό (παγουράκι "ροκφόρ";). Μούχλα zero εδώ!
 • Κάθεται καλά στο χέρι μου και δε μου έχει γλιστρήσει κανένα ακόμη (κάτι που μπορεί να συμβεί με παγούρια που δεν έχουν σημείο λαβής).
 • Νερό δεν έτρεξε χωρίς να το θέλω εγώ, διαρροές δε σημειώθηκαν. Ποδήλατο & ρούχα παρέμειναν καθαρά από πιτσιλιές νερού/ποτού.
 • Μεγάλη ευκολία η απαλοιφή του "τράβα τάπα", θα έλεγα ότι και μόνο χάρη σε αυτό έχει ανέβει το βιωτικό μου επίπεδο ως ανθρώπινο ον και ποδηλάτης.

Η τιμή του στα €12 είναι λίγο ακριβή ακόμη και για τον βασιλιά των παγουριών (οι "υποτελείς" του στοιχίζουν €5-€6), αν κόστιζε στρογγυλά €10 θα μου άρεσε καλύτερα. Κανονικά θέλω και πρέπει να το βαθμολογήσω με 10 στα 10 σαμπρελάκια, αλλά λόγω των €12 για παγούρι... Λίγο αλμυρό μου κάθεται... Άντε, ας πάει το παλιάμπελο, δίνω 10 σαμπρελάκια! :)

Βαθμολογία:
10/10 σαμπρελάκια


Περισσότερες πληροφορίες: Camelbak.com

Αντιπρόσωπος: AxionTraction