Morgan Blue Muscle Relax & Soft Chamois Creme

Είτε για προπόνηση και αγώνες, είτε για αναψυχή, όλοι οι ποδηλάτες γράφουμε περισσότερα χιλιόμετρα αυτή την εποχή. Οι διαδρομές -όπως και η μέρα- κρατάνε περισσότερο, και προς το βράδυ είμαστε λίγο πιο κουρασμένοι απ' ότι τους προηγούμενους μήνες. Από το περασμένο φθινόπωρο δοκιμάζω δύο προϊόντα της βέλγικης Morgan Blue που δείχνουν να με βοηθούν όσο οι ώρες στη σέλα αυξάνονται.

Soft Chamois Cream (πριν)
Πρόκειται περί κρέμας επάλειψης για την περιοχή του καβάλου, με σκοπό την αποφυγή ερεθισμών από τη σέλα. Ο ιδρώτας και η τριβή που δέχεται η συγκεκριμένη περιοχή αφαιρεί τη λιπαρότητα από το δέρμα με αποτέλεσμα αυτό να ερεθίζεται και να μας ενοχλεί όχι μόνο μετά την ποδηλασία, αλλά ακόμη κατά τη διάρκεια πολλές φορές. Η Soft Chamois Cream περιέχει βότανα, ελαιόλαδο, ηλιέλαιο και λάδι δενδρολίβανου για την καταπολέμηση του προβλήματος.

Σε πολύωρες, δύσκολες διαδρομές όπως ο αγώνας MTB Marathon της Καρδαμύλης, η κρέμα κάνει τεράστια διαφορά. Όταν πονάει ολόκληρο το σώμα σου από την κούραση και την προσπάθεια, είναι αναγκαίο να μπορείς να καθίσεις στη σέλα άνετα και να συνεχίσεις την προσπάθεια σου. Ακόμη και σε μικρότερες, πιο συνηθισμένες προπονήσεις ή αγώνες, η πρόσθετη άνεση που κερδίζει κανείς χρησιμοποιώντας την Soft Chamois Cream είναι εμφανής -και για να βεβαιωθώ, για λίγο καιρό τη χρησιμοποιούσα εναλλάξ (on/off). Η διαφορά (για εμένα) είναι μικρή έως ασήμαντη μόνο σε εύκολες διαδρομές μικρότερες από μιάμιση ώρα, ενώ οποιαδήποτε μεγαλύτερη διαδρομή "τη ζητάει", ειδικά όταν σκοπεύω να κάνω ποδήλατο και την επόμενη μέρα. Επειδή απορροφάται, δεν αφήνει κάποιο ενοχλητικό αίσθημα "γλίτσας". Είναι σχεδιασμένη να κρατά για όλη τη διάρκεια της προσπάθειας σας, δε λεκιάζει το μαξιλαράκι του σορτς, και για την ποσότητά της (200ml) δεν είναι ακριβή. Τιμή: €14 / Πληροφορίες: www.Ksports.gr.

Muscle Relax (μετά)
Ήλθον, εβάρεσον, απήλθον. Μετά από έναν αγώνα ή μια δυνατή προπόνηση, αυτό που συνήθως πονά περισσότερο είναι τα πόδια μας, ακόμη και αν ακολουθήσει ένας καλός απογευματινός ύπνος. Για τη χαλάρωση των κουρασμένων μυών και την καλύτερη αποκατάσταση, η Morgan Blue προτείνει το Muscle Relax, μια κρέμα που περιέχει επιλεγμένα αιθέρια έλαια με διεγερτική και θεραπευτική δράση.

Η μυρωδιά της -αν και ευχάριστη- είναι αρκετά έντονη και ίσως ενοχλήσει το έτερον σας ήμιση. Όμως, δεν αφήνει κατάλοιπα στο δέρμα ή τα ρούχα και απορροφάται γρήγορα. Αν την απλώσετε με ένα σύντομο, ελαφρύ μασάζ θα πετύχετε καλύτερο αποτέλεσμα. Η δράση της δεν είναι άμεση ή έντονη, αλλά πιο διακριτική και βοηθά αισθητά ώστε να μην περπατάτε ...περίεργα την επόμενη ημέρα της προσπάθειας σας! Είναι ελαφρώς ακριβότερη από την Soft Chamois, αλλά όποτε τη χρησιμοποιούσα, τις επόμενες ώρες ένιωθα τα πόδια μου αρκετά καλύτερα. Ίσως όχι για κάθε μέρα, αλλά μάλλον απαραίτητο βοήθημα σε όσους προπονούνται σκληρά ή/και αγωνίζονται στο βουνό ή το δρόμο! Πλύνετε καλά τα χέρια σας αφού χρησιμοποιήσετε τη Muscle Relax, γιατί αν ξεχαστείτε και ξύσετε κανένα μάτι, θα σας βγει ξινή η αποκατάσταση. Τιμή: €17 / Πληροφορίες: www.Ksports.gr.

Σ.Σ. Η Morgan Blue μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα γνωστή στο ευρύ κοινό, αλλά συνεργάζεται με τις κορυφαίες ομάδες επαγγελματικής ποδηλασίας δρόμου, οι οποίες την εμπιστεύονται για τους αθλητές και τα ποδήλατα τους. Ανάμεσα τους οι: Euskaltel-Euskadi, Garmin-Barracuda, Lampre-ISD, Omega Pharma-Quickstep, Radioshack-Nissan-Trek, Saxo Bank, Sky.