Ενεργειακό σιρόπι +Watt LiquidCarbo+

Το LiquidCarbo+ της Ιταλικής +Watt είναι ίσως το νεότερο ενεργειακό gel -ή μάλλον σιρόπι- της ελληνικής ποδηλατικής αγοράς. Πρόκειται για ένα συμπυκνωμένο διάλυμα γλυκιδίων (υδατάνθρακες, σάκχαρα), απλών και σύνθετων, στοχευμένων να παρέχουν ενέργεια στον οργανισμό βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της χρήσης δεξτρόζης, φρουκτόζης και μαλτοδεξτρόζης. Αρκετά όμως με τη "χημική ανάλυση", γιατί αν συνεχίσω δε θα καταλαβαίνω τι γράφω και είμαι σίγουρος ότι δε σας ενδιαφέρει να διαβάσετε μεταφρασμένες παπαγαλίες (μπορείτε όμως να επισκεφθείτε το site του κατασκευαστή για να διαβάσετε όλες τις σχετικές πληροφορίες).

Η συσκευασία του LiquidCarbo+ είναι χαρακτηριστική: Κάθε δόση έρχεται σε ένα λαχανί πακετάκι από χαρτόνι. Δεν είμαι σίγουρος για ποιο λόγο οι Ιταλοί επέλεξαν χαρτόνι συναφές με αυτό που συσκευάζονται τα γάλατα και οι χυμοί, αντί του κλασικού πλαστικοποιημένου "σακουλιού" που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι ανταγωνιστές τους. Για να πω την αλήθεια, τα χαρτονένια πακετάκια δε μου άρεσαν καθόλου, η αίσθηση τους μέσα στην τσέπη του jersey μου ήταν -ελλείψη καλύτερης περιγραφής- "περίεργη". Τουλάχιστον είναι ευκολότερο να τραβήξει κανείς ένα αντί για δύο μέσα από την τσέπη, κάτι που συμβαίνει πυκνά-συχνά με άλλες συσκευασίες. Επειδή όμως δεν βρήκα κάποιον άλλο με το ίδιο παράπονο για την αίσθηση του χαρτονιού, αλλά και επειδή τελικά υπάρχει ένα πλεονέκτημα στην επιλογή της συσκευασίας, μάλλον δεν είναι σωστό να αφαιρέσω βαθμό για το λόγο αυτό (συνεχίζει όμως να μη μου αρέσει το χαρτονάκι).

Σκίζοντας το χάρτινο "αυτάκι", θα πρέπει να έχετε το νου σας ότι πρόκειται για ΣΙΡΟΠΙ και όχι τζελ. Άρα θα πρέπει να είστε σε θέση μάχης για να πιείτε το νέκταρ και να μη το φορέσετε στο χέρι/γάντι σας. Πριν νομίσετε ότι ετοιμάζομαι να σας σερβίρω ένα μειονέκτημα του προϊόντος, να σας πω ότι λόγω της λεπτόρρευστης σύνθεσης δεν πρόκειται να "στεγνώσετε". Ναι, το πρόβλημα που παρουσιάζουν τα περισσότερα ενεργειακά gel της αγοράς δεν υφίσταται εδώ, δε χρειάζεται δηλαδή να πιείτε σχεδόν το μισό σας παγούρι μετά από κάθε δόση!

Το σιρόπι κατεβαίνει σα να ήταν νεράκι, και οι γεύσεις του ευχάριστες (κίτρο/πορτοκάλι). Πιθανό σε μερικούς να φανεί ότι η ποσότητα ήταν πολύ μικρή, για αυτό ακριβώς τον λόγο -Τα 37.5gr όμως είναι λίγο-πολύ ότι περιέχεται συνήθως στα πακετάκια της κατηγορίας αυτής. Η απορρόφηση του LiquidCarbo+ μάλλον γίνεται πολύ γρήγορα, διότι η δράση του είναι σχεδόν άμεση. Σαν διάρκεια, με πάσα ειλικρίνεια δεν μπορώ να πω ότι κρατάει περισσότερο από τον ανταγωνισμό του: Σε περίπου 50 λεπτά ο μαγικός ζωμός θα έχει κάνει τον κύκλο του, και θα πρέπει να επισκεφθείτε πάλι τον Πανοραμίξ (ή την τσέπη του jersey σας) για την επόμενη δόση. Κατά τη χωμάτινη δοκιμή του ιταλικού νέκταρ στον υπερ-τεχνικό αγώνα των Αγουσελιανών (Κρήτη), δεν ένιωσα "άδειος" πουθενά, και η γενικότερη εντύπωση που αποκόμισα είναι ότι το προϊόν κάνει τη δουλειά του καλά. Το στομάχι μου δεν ενοχλήθηκε καθόλου, αλλά επειδή ο καθένας μας είναι διαφορετικός, μια δοκιμή σε προπόνηση πριν πάτε να τρέξετε τον αγώνα σας δε θα βλάψει.

Περιορισμός στην ημερήσια κατανάλωση δεν υπάρχει, αλλά η +Watt συνιστά στους διαβητικούς να συμβουλευτούν το γιατρό τους πριν χρησιμοποιήσουν το LiquidCarbo+. Η λιανική τιμή πώλησης κάθε δόσης είναι €1.60 (συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ 19%), φθηνότερα από αρκετά ανταγωνιστικά προϊόντα, και πάλι όμως θα τη χαρακτήριζα οριακά προσιτή. Έχω πει ότι 10/10 σε τζελάκι που έχει πάνω από €1.50 δε βάζω, άρα θα δώσω ένα εννιάρι.

 

Βαθμολογία:
9/10 σαμπρελάκια

Αντιπρόσωπος: GBF

 

Περισσότερες πληροφορίες: PlusWatt.com