Την πρώτη φορά που είδα τα καλύμματα χειριστηρίων της Hudz πάνω σε ποδήλατο, ήταν σε μια φωτογραφία από ξένο site. Αυτόματα θεώρησα ότι ο μόνος λόγος ύπαρξης για ένα τέτοιο προϊόν είναι η αισθητική βελτίωση του ποδηλάτου, π.χ. για να ταιριάξει το χρώμα του με τη σέλα ή το πλαίσιο. Η εμπειρία που έχω εδώ και μερικούς μήνες από τα δικά μου Hudz όμως, μαρτυρά κάτι πολύ διαφορετικό!

Από το ξεκίνημα της, η Ksports μας στέλνει κάθε νέο προϊόν που παραλαμβάνει για να το δοκιμάσουμε. Έτσι, έλαβα δύο σετ Hudz για τα Dura Ace 7800 χειριστήρια μου, ένα μπλε και ένα λευκό. Κατέληξα στα λευκά, γιατί μου άρεσαν καλύτερα πάνω στο ποδήλατο μου. Κάθε τύπος χειριστηρίου χρειάζεται διαφορετικό Hudz, και η η εταιρία καλύπτει με τη γκάμα της όλα τα σύγχρονα χειριστήρια των Campagnolo, Shimano (εκτός από αυτά των ηλεκτρονικών σειρών Di2/Ui2) και SRAM προσφέροντας 15 διαφορετικά χρώματα, και δύο διαφορετικές σκληρότητες (Classic και Softgrip, μαλακότερη κατά 25%) για κάθε μοντέλο. Η παρούσα δοκιμή αφορά τη σκληρότητα Classic.

On the bike

Έχω τη συνήθεια να καβαλάω ποδήλατα δρόμου χωρίς να φοράω γάντια, εκτός αν κάνει κρύο. Για το λόγο αυτό, η διαφορά σε αίσθηση συγκριτικά με τα αρχικά καλύμματα των χειριστηρίων μου, ήταν άμεσα εμφανής -πολύ πιο φιλική προς το χέρι, και με καλύτερη πρόσφυση! Η όλη "μαγεία" όμως δεν είναι αποκλειστικά η διαφορά στο υλικό ή το περισσότερο "ψαχνό" στην επάνω πλευρά της λαβής: Κάτω από τα Hudz θα βρείτε ένα εργονομικό ανάγλυφο για τα δάκτυλα σας, κάτι που δεν υπάρχει στα αρχικά καλύμματα χειριστηρίων καμίας εταιρίας. Το πλεονέκτημα αυτής της προσθήκης φανερώνεται όταν σηκωθείτε από τη σέλα για να σπριντάρετε, πιασμένοι από τα χειριστήρια -πραγματικά πιο σίγουρο κράτημα!

Επειδή το καλύτερο συνηθίζεται πάντα πιο γρήγορα από το χειρότερο, δεν άργησαν να κάνω "install" στον εγκέφαλο μου ότι αυτή είναι η νορμάλ αίσθηση, και πως όλα τα άλλα δεν υπήρξαν ποτέ. Δοκιμάζοντας όμως κάποια ποδήλατα δρόμου άνευ Hudz κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού (Guerciotti Auriga, Guerciotti Eureka και Isaac Proton Flyweight), η σκληρότερη, πιο άβολη αίσθηση με έκανε κάθε φορά να πεθυμήσω τα άνετα χουντς μου -για να μην αναφέρω ότι τα ιδρωμένα μου χέρια γλιστρούσαν πάνω στα "μαμίσια" καλύμματα! Μιας και ανέφερα τον ιδρώτα, τα ολόλευκα μου Hudz έχουν παραμείνει ακριβώς όπως ήταν την πρώτη μέρα που τα έβαλα, την περασμένη άνοιξη. Δεν έχουν κιτρινίσει από τον ιδρώτα ή τον ήλιο, και όταν τυχαίνει να λερωθούν καθαρίζονται πανεύκολα με ένα βρεγμένο πανί.

Να τα προτιμήσω δηλαδή;

Ναι, να τα προτιμήσετε. Όχι επειδή βγαίνουν σε 15 διαφορετικά χρώματα, ούτε επειδή είναι κάτι ψιλούλια ελαφρύτερα από τα αυθεντικά καλύμματα των χειριστηρίων σας. Ο λόγος που προσφέρουν πραγματική βελτίωση του ποδηλάτου σας, είναι η αύξηση της άνεσης -δηλαδή θα κάνουν τις προπονήσεις και τις διαδρομές σας λίγο πιο ευχάριστες. Στα €26,00 ίσως δεν είναι ότι φθηνότερο, αλλά σίγουρα είναι από τις αναβαθμίσεις που αξίζουν τα χρήματα τους -ειδικά αν θυμηθείτε την τελευταία φορά που ξοδέψατε €40 για εκείνες τις πανάλαφρες σαμπρέλες και τελικά δεν καταλάβατε καμία διαφορά στο ποδήλατο σας...

 

Βαθμολογία:
10/10 σαμπρελάκια

 


Περισσότερες πληροφορίες: GrabTheHudz.com

Αντιπρόσωπος: Ksports