Τροχοί MTB ZTR Olympic / American Classic

Όταν αποχωρίστηκα το FS μου, μαζί έδωσα και τους DT τροχούς μου (διαβάστε την παρουσίαση τους εδώ). Με την αγορά νέου ποδηλάτου (Hardtail αυτή τη φορά) άρχισα και πάλι να ψάχνω, για να το ελαφρώσω όσο μπορώ. Επειδή η γνώμη μου είναι ότι, η καλύτερη αναβάθμιση σε οποιοδήποτε ποδήλατο (ΜΤΒ ή Κούρσα) είναι οι τροχοί, ξεκίνησα και εγώ για να βρω με ποιους θα κοσμούσα το ποδήλατο μου.

Στην Έκθεση Bike & Run είδα από κοντά τους τροχούς της Stan's, ZTR Olympic και εκτός από την όμορφη εμφάνιση, πρόσεξα και το βάρος τους. το οποίο ήταν στα 1380gr. Η τιμή τους όμως ήταν πιο πάνω απ' ότι ήμουν διατεθειμένος να πληρώσω...

Αναζητώντας λοιπόν ένα σετ πιο προσιτών κέντρων για να μειώσω το κόστος, κατέληξα σε αυτά της American Classic τα οποία ενώ δεν είναι ιδιαίτερα ακριβά, έχουν αρκετά χαμηλό βάρος. Με λίγο ψάξιμο, κατάφερα να τα αποκτήσω με €278. Μόλις τα παρέλαβα, επισκέφθηκα το κατάστημα Kefalas Bikes (ο κοντινότερος σε εμένα dealer των ZTR Olympic) για να μου πλέξει τους τροχούς. Εκεί, μου σύνεστησαν να χρησιμοποιηθούν ακτίνες DT Swiss Revolution οι οποίες ζυγίζουν 286gr (τα 64 τεμάχια), με μπρούντζινα καψούλια αντί αλουμινένιων. Συμφώνησα...

Στο τέλος το αποτέλεσμα ήταν πάρα πολύ καλό: Ο εμπρός τροχός (μαζί με τη δισκόπλακα & το μπλοκάζ, που και αυτά είναι πολύ ελαφριά), ζυγίστηκε στα 746gr, ενώ ο πίσω τροχός στα 856gr! Όταν τοποθέτησα τα ελαστικά (Maxxis Larsen TT) και τις σαμπρέλες (Continental Supersonic), το τελικό αποτέλεσμα ήταν...ο εμπρός τροχός στα 1390gr και ο πίσω στα 1780gr (μαζί με κασέτα Shimano XTR 11-34 Μ970).

Τώρα, πως μου φάνηκαν στο χώμα: Επειδή μέχρι να βάλω αυτούς τους τροχούς επάνω στο ποδήλατο είχα άλλους, αρκετά βαριούς, αμέσως φάνηκε η διαφορά! Είναι πολύ εύκολοι στις αλλαγές κατεύθυνσης, ιδίως σε κατηφορικά μονοπάτια, ρολάρουν πάρα πολύ καλά και κάνουν το ποδήλατο σου να σκαρφαλώνει εύκολα σε απότομα ανηφορικά μονοπάτια, είναι αρκετά στιβαροί χωρίς να σε προβληματίσουν. Στην αρχή είχα μια δυσπιστία, ότι οι καινούργιες μου ρόδες λόγω του χαμηλού τους βάρους ότι θα είναι αρκετά ευαίσθητες, αλλά έπεσα έξω...είναι πραγματικά σκυλιά! Ακόμη και μετά από μια άσχημη πτώση που είχα Πρωτοχρονιάτικα στον Υμηττό, δεν έπαθαν τίποτα.

Ανάλυση Τροχών
Στεφάνια Stan's ZTR Olympic 347gr/τμχ. €180,00 (2τμχ.)
Κέντρα American Classic Ε 126gr / Π 223gr €278,00 (ζεύγος)
Ακτίνες DT Swiss Revolution 1.8/1.5/1.8 286gr (64τμχ.) €83,00 (64τμχ.)
Καψούλια DT Swiss, μπρούντζινα 66gr (64τμχ.) €15,00 (64τμχ.)
Σύνολο: 1.395gr €556,00 
Βαθμολογία:
9/10 σαμπρελάκια


Περισσότερες πληροφορίες: NoTubes.com / AMClassic.com

Αντιπρόσωπος Στεφανιών: Axion Traction