Έχετε τσεκάρει την Spongy Wonder;

Πρόσφατα έπεσε στα χέρια μας μια σέλα της Spongy Wonder. Το σχέδιό της ήταν εντυπωσιακό και αμέσως κανονίσαμε δοκιμή. Δημιουργήθηκε αμέσως ένα ερώτημα που έπρεπε να απαντηθεί. Είναι λειτουργική ή έχει μόνο πιασάρικη εμφάνιση; Βρήκαμε θησαυρό ή στυλιστικούς πειραματισμούς για τα μαλακά μας μόρια;

Ρυθμίσαμε ύψος και κλίση με μεγάλη ευκολία μιας και δεν υπάρχει καθόλου το εμπρός μέρος της σέλας. Έτσι, ό,τι και παλουκόσελο να έχεις μπορείς άνετα κάνεις αλλαγές.  Ποδηλατώντας βρήκαμε την αρχική κλίση αρκετά μικρή. Έτσι αναθεωρήσαμε. Χρειάστηκε να το κάνουμε και πάλι έως ότου η κλίση άδειαζε μπροστά το σώμα του αναβάτη.  Πήραμε μια καλή γεύση από το project της εταιρείας και αναφέρουμε τα εξής:

  • Η σέλα δεν κάνει για το ορθοπεδικά σωστό ύψος του ποδηλάτη. Αν ανέβει το παλουκόσελο σύμφωνα με την κλίση του ποδιού τότε τα οστά των ποδιών βρίσκουν στη σέλα κατεβαίνοντας.  Πρέπει να είσαι στο χαλαρό (χαμηλό) ύψος οδήγησης για να υπερπηδήσεις αυτό το εμπόδιο.
  • Σούπερ πλατιά και στιβαρή, η σέλα μπορεί να σηκώσει και ευτραφείς αναβάτες χωρίς να πικραθεί. Νιώθεις να κάθεσαι με όλο το πλάτος της λεκάνης σαν να είσαι σε κανονική καρέκλα.
  • Όσο ελλιπές είναι  το σχήμα της τόσο βαριά είναι η σέλα. Το μέταλλο που έχει χρησιμοποιηθεί μοιάζει τόσο ακατέργαστο που θυμίζει μεσοπόλεμο. Μιλάμε για παραπάνω από το βάρος σκελετού μιας καλής κούρσας. Η ζυγαριά έπαθε τραμπάκουλο και την πέταξε κάτω. Έκτοτε της λείπει και ένα ελατήριο.
  • Ωστόσο, αν υπάρχει άλυτο πρόβλημα στην περιοχή του προστάτη τότε εδώ είναι η απάντησή σας.  Μια παντελής απουσία μύτης δεν μπορεί να ενοχλήσει τον καβάλο. Απλούστατα δεν υπάρχει κάτι για να τριφτεί στα μαλακά μόρια.
Στο site της εταιρείας υπάρχουν δεκάδες πρωτότυπα σχέδια www.spongywonder.com. Περιηγηθείτε στις προτάσεις της εταιρείας γιατί έχουν καλλιτεχνική μα και λειτουργική καινοτομία αλλά έχετε κατά νου πως δεν αποτελούν  την ανακάλυψη του αιώνα.  Δεν κάνουν για τον καθένα. Στα πλαίσια της αστικής μετακίνησης είναι μια υποψηφιότητα με την πινελιά του μοναδικού και με μεγάλο δείκτη κεφαλογυρίσματος. Έχουν στυλ και μπορούν να λύσουν πολύ προσωπικές ιδιαιτερότητες αλλά μέχρι εκεί. Στα τείχη της πόλης θα σας αναγκάσουν να αναθεωρήσετε τα πλάνα σας για μεγαλύτερες βόλτες.

 

Βαθμολογία:
4/10 σαμπρελάκια

 


Περισσότερες πληροφορίες: Spongywonder.com