Τροχοί Carbon Easton EC 90 Aero
  Easton EC 90 Aero

Έχοντας καβαλήσει και άλλους τροχούς Carbon, ήθελα να μοιραστώ τη γνώμη μου για τους Easton EC 90 Aero…

Στην αρχή τους αγόρασα γιατί μου άρεσαν πολύ σαν εμφάνιση και λόγω του μεγάλου τους προφίλ (56mm), όμως διαθέτουν πολλές αρετές: Το βάρος τους είναι σε πολύ καλά επίπεδα 1370gr το σετ (580gr εμπρ. 790 πίσω), οι ακτίνες είναι μαύρες αεροδυναμικού προφίλ από τη Sapim (ατσάλινες και αρκετά ανθεκτικές -18 στον μπροστινό τροχό και 20 πίσω), τα κέντρα είναι τα R4 της Easton και είναι ανοδειωμένα μαύρα με υψηλής ποιότητας κλειστά ρουλεμάν και ειδικές τσιμούχες χαμηλής αντίστασης.

Οι συγκεκριμένες ρόδες προορίζονται για Χρονόμετρο, Τρίαθλο και όχι για αναβάσεις (όπως γράφουν στα χαρτιά), έλα όμως που νομίζω ότι και στις αναβάσεις είναι πάρα πολύ καλές!

Δοκιμάζοντας τους συγκεκριμένους τροχούς σε διάφορα τερέν, έχω την αίσθηση ότι δουλεύουν πολύ καλά παντού…

Εκείνο που μου έκανε τρομερή εντύπωση ήταν ότι και σε δρόμους άθλιους από θέμα ασφάλτου (όπως π.χ. στην ανάβαση από τα Ν.Στύρα στην Κάρυστο που έκανα πριν λίγο καιρό) και πέφτοντας σε πολλές λακκούβες, είχα την αίσθηση ότι οι τροχοί θα σπάσουν! Όχι μόνο δεν έγινε αυτό, αλλά και όταν γύριζα πίσω να κοιτάξω, αυτοί δεν είχαν καταλάβει τίποτα! Έχουν κάνει πάνω από 1500 χιλιόμετρα και δεν έχουν χρειαστεί καθόλου ακτινολόγηση! Το μόνο αρνητικό που είδα (και είναι φυσικό λόγω μεγάλου προφίλ) είναι πως όταν έχει πολύ αέρα και είσαι με μεγάλη ταχύτητα, σε δυσκολεύουν στο στρίψιμο.

Κατά τα άλλα έχουμε να κάνουμε με πάρα πολύ καλούς τροχούς, που θα ευχαριστήσουν πολύ τον ιδιοκτήτη τους για τα χρήματα που θα έχει δώσει: €1.500 (Τιμή Ελληνικής Αντιπροσωπείας)

Βαθμολογία:
9/10 σαμπρελάκια

 


Περισσότερες πληροφορίες: Easton.com

Αντιπρόσωπος: Kifissia Bike