Isaac Ultrasonic 2009

Όταν έμαθα πως ο αντιπρόσωπος της Isaac, Lestos Bikes είχε παραλάβει το νέο ποδήλατο δρόμου UltraSonic 2009 και ότι υπήρχε κομμάτι στη διάθεση μου για δοκιμή, δεν έχασα χρόνο. Πηγαίνοντας να το παραλάβω, είδα ένα κατάλευκο και πολύ εντυπωσιακό κουρσάκι που "ζητούσε χιλιόμετρα".

Η πρώτη ουσιαστική επαφή μου με το ποδήλατο έγινε στην Κύμη. Τη συγκεκριμένη μέρα είχε πολύ αέρα και το πεταλάρισμα κόντρα στον αέρα δύσκολο, άρα το βαρύ πάτημα που είχε το ποδήλατο (53-39 δισκοβραχίονας με κασέτα 11-23) δεν ήταν και ότι πιο άνετο! Η διαδρομή που σχεδίαζα να κάνω είχε απ' όλες τις κλίσεις, ευθεία για περίπου 10 χιλιόμετρα, μετά ανηφόρα για περίπου 3 χιλιόμετρα με κάποια απότομα κομμάτια, ύστερα κατηφόρα και ευθεία για περίπου 20 χιλιόμετρα και στο τέλος (για κερασάκι) την ανάβαση της Κύμης με μήκος 7 χιλιόμετρα.

Η συμπεριφορά του ποδηλάτου στην ευθεία σου δείχνει ότι είναι μαλακό αλλά χωρίς όμως να χάνεις καμία πετάλια κάτι που με παραξένεψε θετικά. Στα ανηφορικά κομμάτια συμπεριφέρεται σα να είναι αρκετά σκληρό και στο ορθοπέταλο ένιωθες ότι είχες ένα κούτσουρο στα πόδια σου, αν και με σχετικά βαρύ πάτημα για μένα ανέβαινε αρκετά καλά χωρίς να με κουράζει. Στην επιστροφή, με ευνοϊκό άνεμο ο ρυθμός που το Ultrasonic με "προκαλουσε" να πάω όριζε 53 - 17... Τρελός δηλαδή!

Το Σαββατοκύριακο έφτασε και το πρόγραμμα έχει προπόνηση με τον Πάνο Εξαρχόπουλο και τον Σιμο Λεχαρέα ξεκινάει, οι οποίοι όπως μου είπαν, έχουν ετοιμάσει κάτι "σπέσιαλ": Ξεκινάμε από τον Πύργο όπου βρισκόμασταν και πάμε για Αρχαία Ολυμπία...

Η διαδρομή είναι ευθεία και εκεί ξεκινούν οι πρώτες εντάσεις: Δύο κομμάτια των τριών χιλιομέτρων, και η συμπεριφορά του Isaac ήταν λες και είχα κάποιο ποδήλατο χρονομέτρου, αρκετά εντυπωσιακό θα έλεγα αφού πηγαίναμε με μια ταχύτητα των 43 χιλιομέτρων και έβλεπες να μεταφέρει χωρίς απώλειες όλες μου τις πεταλιές στην άσφαλτο.

Μετά από 25 χιλιόμετρα ξεκίναγε το κερασάκι στην τούρτα της ημέρας, που δεν ήταν άλλο από την ανηφόρα των 10 χιλιομέτρων προς το χωριό Λάλα. Επειδή δεν την είχα ξανακάνει και είχα ακούσει διάφορα για τη συγκεκριμένη ανηφόρα, είπα ότι εκεί που θα έβλεπα ότι ζορίζομαι πολύ με τα παιδιά, να συνεχίσω την ανάβαση με το δικό μου τέμπο και να "εξερευνήσω" το ποδήλατο στα απότομα ανηφορικά κομμάτια.

Πραγματικά, εκεί το Isaac Ultrasonic συμπεριφέρεται λες και είναι ένα πολύ σκληρό ανηφορίστικο ποδήλατο, στο ορθοπέταλο νιώθεις αυτό που είχα δει και στην ανηφόρα της Κύμης δηλαδή ότι έχεις ένα "κούτσουρο" σκελετό που δεν χάνει καμία πεταλιά και καταλαβαίνεις ότι όλη σου η δύναμη βγαίνει στα πετάλια, και μάλιστα όταν είσαι καθιστός και τραβάς το τιμόνι, ακούει αμέσως και νιώθεις ότι σε βοηθά. Στην επιστροφή, στην κατηφόρα μου άρεσε που έστριβε πολύ καλά και στο τέλος της προπόνησης μετά από 80 χιλιόμετρα μου άφησε θετικότατες εντυπώσεις...

Η επόμενη μέρα ήταν αρκετά πιο ζόρικη: Στην παρέα μας ήρθε και ο Σίφης Δαλέζιος και η διαδρομή θα ήταν ακόμη πιο ανηφορική!

Ξεκινήσαμε από τον Πύργο με κατεύθυνση τη Ζαχάρω, ο δρόμος με αρκετές ευθείες και το ποδήλατο αρκετά στιβαρό με πολύ καλή απόκριση στο πετάλι, και ιδίως στα βαριά πατήματα. Φτάνοντας στη Ζαχάρω στρίψαμε αριστερά για να ανέβουμε προς το χωριό Σμέρνα με ανηφόρα 14 χιλιομέτρων μπροστά μας, στην αρχή στρωτή αλλά στη συνέχεια με κομμάτια απότομα που κάποια στιγμή γινόντουσαν αρκετά άγρια. Το Ultrasonic και πάλι στα ανηφορικά κομμάτια είχε συμπεριφορά ενός πολύ σκληρού ποδηλάτου που μάλιστα όταν έκανα δοκιμή με βαρύ πάτημα στο ορθοπέταλο, είναι εύκολα αντιληπτό ότι το πλαίσιο δε στρεβλώνει καθόλου και δίνει πολύ, ικανοποιητική αίσθηση. Μέχρι να φτάσω στην κορυφή, ήμουν πολύ ικανοποιημένος με το πώς με βοήθησε το ποδήλατο ν' ανέβω με καλό ρυθμό μια άγνωστη για μένα, δύσκολη ανηφόρα.

Στην επιστροφή κάθισα να το δω πως συμπεριφέρεται (και μάλιστα μετά από μια δυνατή προπόνηση) στην ευθεία με δυνατό ρυθμό. Κάνοντας τα 18 χιλιόμετρα προς τον Πύργο με τέμπο ατομικού χρονομέτρου και με ταχύτητα γύρω στα 40 χιλιόμετρα/ώρα δεν αισθάνθηκα ότι το λευκό κουρσάκι είναι τόσο σκληρό, και όμως έβγαζε όλη μου την δύναμη στον δρόμο βοηθώντας να κρατώ αυτή την ταχύτητα σταθερή. Φυσικά πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξαν και οι τροχοί FFWD που φορούσε το ποδήλατο.

Μετά από 90 χιλιόμετρα είχα την ικανοποίηση ότι δοκίμασα και πάλι ένα από τα κορυφαία ποδήλατα της κατηγορίας και σκεφτόμουν πόσο έχει ανέβει ο ανταγωνισμός μεταξύ των εταιρειών και πόσο δύσκολο είναι να πεις ποιο είναι πραγματικά το κορυφαίο ποδήλατο της αγοράς!

Η εντύπωση μου για το Isaac Ultrasonic 2009 είναι πως πρόκειται για ένα ποδήλατο "για όλες τις κλίσες", το οποίο απευθύνεται σε αθλητές υψηλών επιδόσεων, αλλά και χομπίστες που κυνηγούν τις επιδόσεις.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Το πλαίσιο καλύπτεται από εγγύηση 5 ετών και crash replacement policy, το carbon που χρησιμοποιείται στην κατασκευή του είναι το υπερυψηλής διαμόρφωσης 440gpa το οποίο κατά τη Γερμανική εταιρία είναι ο υψηλότερος συντελεστής ανθρακονήματος που χρησιμοποιείται σε ποδηλατικές κατασκευές. Στο πιρούνι και στα ψαλίδια έχει χρησιμοποιηθεί μια ειδική ρητίνη που αυξάνει την ακαμψία και την αντοχή, τα σημεία αυτά είναι τονισμένα με κόκκινο χρώμα (βλ. φωτό).

Κόστος

  • Σετ πλαισίου: € 2.400.  
  • Ποδήλατο με Dura Ace 7900: € 4.599
  • Ποδήλατο με Super Record: € 4.969
  • Ποδήλατο με Sram Red: € 4.269
  • Ποδήλατο με Ultegra Sl: € 3.399
  • Ποδήλατο με 105: € 3.199 
Βαθμολογία:
9/10 σαμπρελάκια


Περισσότερες πληροφορίες: Isaac-Carbon.info

Αντιπρόσωπος: LestosBikes.gr