Pearl Izumi ποδηλατική βερμούδα Attack Bib

Η μέρα έχει μεγαλώσει και το θερμόμετρο αναπόφευκτα θα αρχίσει να ανεβαίνει. Ιδανική εποχή λοιπόν για την αγορά νέας ποδηλατικής βερμούδας, ώστε να βγαίνουν τα χιλιόμετρα πιο άνετα -έτσι δοκίμασα μία από τις προσιτές ποδηλατικές βερμούδες της Pearl Izumi σε βουνίσια και ασφάλτινα χιλιόμετρα, μιας και είχα τις καλύτερες εντυπώσεις από προηγούμενα ρούχα της εταιρίας.

Η αλήθεια είναι πως εμφανισιακά, η Attack δεν είναι κάτι το ξεχωριστό. Όταν τη δείτε στην κρεμάστρα του καταστήματος, πέρα από το γνωστό λογότυπο "iP" δεν υπάρχει τίποτα πάνω στη βερμούδα που θα σας ωθήσει να την προτιμήσετε από τις υπόλοιπες. Πρόκειται για ότι απλούστερο εμφανισιακά, αλλά στην προκειμένη περίπτωση αυτό δεν είναι αναγκαστικά κακό, αφού έτσι θα τη συνδυάσετε άνετα με οποιοδήποτε jersey έχετε στην ποδηλατική σας γκαρνταρόμπα ή με εκείνα τα μαύρα παντζάκια που -γαμώτο- κάποια στιγμή θα ξαναχρειαστείτε.

Η ποιότητα του υφάσματος που έχει χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή του Attack ονομάζεται "Select" και υπόσχεται αποβολή υγρασίας και θερμότητας, μαζί με αντιανεμικές και αδιάβροχες ιδιότητες. Είναι η χαμηλότερη εκ των τριών ποιοτήτων υφάσματος που χρησιμοποιεί στα σορτς της η Pearl Izumi, χωρίς όμως να σημαίνει ότι η ποιότητα ειναι χαμηλή. Κάθε άλλο, για τα €80 που κοστίζει το μαύρο bib, η συνολική αίσθηση που προσφέρει είναι πάρα πολύ καλή.

Στην πολύ καλή αυτή αίσθηση συμβάλει όχι μόνο το ποιοτικό υλικό, αλλά και οι "επίπεδες" ανθεκτικές ραφές, το δροσερό δικτυωτό άνω τμήμα και βέβαια το ανατομικό, διαπνέον μαξιλάρι 3D Race στο εσωτερικό.

Δυστυχώς, πάρα το αγωνιστικό του όνομα, το αρκετά παχύ και άνετο μαξιλάρι δεν είναι ιδανικό για αγωνιστική χρηση αφού δε το συνοδεύει αυτή η σαφής και άμεση αίσθηση που αναζητά κανείς όταν κάθεται στη σέλα και ...του δίνει να καταλάβει! Επίσης, σε ακραία τεχνικά βουνίσια κομμάτια όπου ο αναβάτης χρειάζεται να φύγει πίσω από τη σέλα, υπάρχει η πιθανότητα κατά την επιστροφή του να γαντζωθεί ο καβάλος της βερμούδας στην ουρά της σέλας λόγω του πλούσιου και μαλακού προφίλ του μαξιλαριού (πάντα ανάλογα και με τη σέλα).

Αν οι αγώνες και οι πολύ δυνατές προπονήσεις δεν είναι το φόρτε του Attack bib, τότε ποιό είναι; Θα έλεγα με σιγουριά ότι η καλύτερη χρήση για τη λιτή μαύρη βερμούδα είναι οι πολύωρες βολτοπροπονήσεις και οι μεγάλες διαδρομές. Όταν ξεκινάτε με μια παρέα φίλους για να γράψετε χιλιόμετρα χωρίς περιορισμούς -εκεί πραγματικά θα χαρείτε το Attack bib! Έτσι και αλλιώς, ο κατασκευαστής ενημερώνει στο συνοδευτικό καρτελάκι ότι το προϊόν απευθύνεται σε "αθλητές που απαιτούν προσιτό, υψηλών επιδόσεων εξοπλισμό στον οποίο μπορούν να στηρίζονται για καθημερινή χρήση".

Έχω λοιπόν μια πολύ καλή καθημερινή βερμούδα για να "λιώσω" στα χιλιόμετρα τώρα που ανοίγει ο καιρός, την οποία και βαθμολογώ με 9 στα 10 σαμπρελάκια -όχι γιατί της βρήκα κάποιο ελάττωμα ή δεν προσφέρει αυτά που υπόσχεται, αλλά γιατί προσωπικά θα ήθελα ένα λίγο πιο συμπαγές μαξιλάρι.

Βαθμολογία:
9/10 σαμπρελάκια


Περισσότερες πληροφορίες: Pearlizumi.com

Αντιπρόσωπος: Nikos Maniatopoulos S.A.