DeFeet Duraglove γάντια

Τα DeFeet Duraglove (€19,00) διαφέρουν από τα συμβατικά χειμερινά γάντια ποδηλασίας ως προς την πλεκτή τους κατασκευή και το κάπως retro look. Με την εξαίρεση των λογοτύπων της αμερικανικής εταιρίας και την αντιολισθητική υφή της παλάμης, τα Duraglove φαίνεται να είναι ένα απλό ζευγάρι πλεκτά γάντια για το κρύο. Το μυστικό τους βρίσκεται α) στο νήμα που χρησιμοποιούν, με σύνθεση 40% Coolmax EcoMade, 40% Cordura Nylon και 20% Lycra β) στο ειδικά μελετημένο πάχος της πλέξης τους, το οποίο προσφέρει επαρκή προστασία από το κρύο αλλά και αρκετά σαφή αίσθηση για έλεγχο του ποδηλάτου / ψάξιμο τσέπης.

Τα πλεκτά γάντια της DeFeet προσφέρουν πολύ καλή αποβολή της υγρασίας, αλλά δεν σας τα προτείνω για θερμοκρασίες άνω των 15°-16° C αφού τα χέρια σας θα ιδρώσουν πολύ, ιδιαίτερα στον καρπό όπου αλληλοκαλύπτονται τα γάντια με τα μανίκια του jacket. Προστατεύουν από το κρύο σε χαμηλές θερμοκρασίες έως περίπου τους 6° C αλλά για ακόμη περισσότερη ζεστασιά, προτιμήστε την έκδοση από μαλλί Merino (€23,00).

Μετά από δύο χειμώνες χρήσης, τα Duragloves δείχνουν να διατηρούν τη φόρμα και την ελαστικότητα τους. Δε μυρίζουν μετά από πολύωρες προπονήσεις, και η άνευ ραφών κατασκευή τους σημαίνει πως αν τα τραβήξετε απρόσεκτα από τα ιδρωμένα σας χέρια, δε θα χρειαστεί μετά να τα πάτε στη μοδίστρα.

Για όσους χρησιμοποιούν οθόνες αφής όταν ποδηλατούν, διατίθεται επίσης το Duraglove ET (€22,00) με αγώγιμες ίνες στις άκρες των δακτύλων (αντίχειρας-δείκτης-μέσος). Βέβαια, το κατά πόσο είναι απαραίτητα τα ET εξαρτάται από την εκάστοτε συσκευή, διότι δεν αντιμετώπισα το παραμικρό πρόβλημα λειτουργώντας το Edge 810 φορώντας απλά Duragloves, ενώ άλλες συσκευές φαίνεται να επηρεάζονταν λίγο έως αρκετά.

Τα DeFeet Duraglove είναι εξαιρετικά χειμερινά γάντια για ποδηλασία δρόμου -η τεχνική οδήγηση ενός MTB απαιτεί πιο ενισχυμένες παλάμες- και η σχέση τιμής/απόδοσης τους είναι εξαιρετική. Από τα αξεσουάρ ποδηλατικού ρουχισμού που υπάρχουν διπλά και τριπλά στη ντουλάπα μου.

Βαθμολογία:9/10 σαμπρελάκια


Περισσότερες πληροφορίες: DeFeet  |  Αντιπρόσωπος: Alex Yacoupian (τηλ. 210 9954 767)