Endura Equipe Helios Comp CB Jersey

Το Helios Comp CB Jersey (€94,99) της σειράς Equipe κατασκευάζεται από μαλακό συνθετικό ύφασμα υψηλής διαπνοής και είναι διαθέσιμο σε δύο χρωματικούς συνδυασμούς (Μαύρο/Λευκό και Λευκό/Μαύρο) ενσωματώνοντας την τεχνολογία Coldblack για μειωμένη συσσώρευση θερμότητας. Η συντομογραφία του Coldblack είναι το CB στο όνομα του jersey.

Πως λειτουργεί το Coldblack; Τα σκούρα χρώματα αναπτύσσουν υψηλότερη θερμοκρασία από τα ανοιχτά, κάτω από ίσης έντασης ηλιακό φως. Το φινίρισμα αυτό, αυξάνει το ποσοστό αντανάκλασης των υπερύθρων και υπεριωδών UV ακτινοβολιών από την επιφάνεια του υφάσματος. Η αυξημένη αυτή αντανάκλαση συνεπάγεται χαμηλότερη θερμοκρασία κάτω από ύφασμα. Επιπροσθέτως, το Coldblack παρέχει αξιόπιστη προστασία του δέρματος από την UV ακτινοβολία -τουλάχιστον επιπέδου UPF 30.

Endura Equipe Helios Comp CB Jersey

Το αγωνιστικής εφαρμογής jersey όμως δεν επαναπαύεται μόνο στο Coldblack για να προσφέρει καλοκαιρινή άνεση στον ποδηλάτη. Δικτυωτές επιφάνειες 3D mesh που εκτείνονται από το κάτω μέρος των μπράτσων μέχρι τα πλευρά της μπλούζας εξασφαλίζουν την καλύτερη δυνατή διαπνοή στην ευρύτερη περιοχή της μασχάλης. Το ίδιο υλικό καλύπτει και το άνω τμήμα της πλάτης, κάτω από τον γιακά.

Τα μανίκια σχεδίασης "Body fit" -όπως εξάλλου ολόκληρη η μπλούζα- είναι εφαρμοστά, με φαρδύ ελαστικό τελείωμα. Έτσι, το Helios Comp CB δεν ανεμίζει και κάθεται καλύτερα στο σώμα. Εδώ όμως, εντόπισα και το πρώτο μειονέκτημα του ρούχου: τα λογότυπα Equipe που βρίσκονται στα ελαστικά τελειώματα των μανικιών είναι βινύλ στάμπες (όχι μεταξοτυπίες), οι οποίες μετά από περίπου 10-12 πλυσίματα ξέφτισαν λίγο στις γωνίες τους. Δεν ξέρω αν κάτι τέτοιο θα αύξανε ή θα μείωνε το κόστος του Helios Comp CB, αλλά μεταξοτυπίες αντί για στάμπες στα ελαστικά τελειώματα θ' άντεχαν πολύ περισσότερο στη χρήση.

Endura Equipe Helios Comp CB Jersey

Η καλή εφαρμογή του jersey οφείλεται εν μέρει και στην εσωτερική επένδυση ανάγλυφης σιλικόνης στο πίσω στρίφωμα, η οποία κρατά το ρούχο στη θέση του. Επίσης, οι πίσω τσέπες κατασκευάζονται από ύφασμα χαμηλής ελαστικότητας ώστε να μην κρεμάνε όταν γεμίζουν.

Εκτός από τις κλασικές 3 πίσω τσέπες (που είναι αρκετά μεγάλες), το Equipe Helios Comp CB διαθέτει τσέπη ασφαλείας στο κέντρο, αλλά και μια επιπλέον διχτυωτή τσεπούλα ειδικά για τα περιτυλίγματα από ενεργειακά gels και μπάρες. Η Endura λέει για τη συγκεκριμένη τσέπη, "Δεν τρέχετε στο Tour, μην πετάτε τα σκουπίδια σας κάτω".

Endura Equipe Helios Comp CB Jersey

Φορώντας το μαύρο jersey σε ηλιοφάνεια και θερμοκρασίες άνω των 33°C μπόρεσω να δω από πρώτο χέρι την απόδοση της τεχνολογίας Coldblack. Ακόμη και με το φερμουάρ ελάχιστα κατεβασμένο, δεν υπάρχει αίσθηση υπερθέρμανσης ή δυσφορίας στο εσωτερικό του, ούτε ένιωσα πως είναι πιο ζεστό από ένα συμβατικό ανοιχτόχρωμο jersey. Επίσης, η παρεχόμενη ηλιακή προστασία UPF30+ ήταν επαρκής για να μην καεί η πλάτη μου μέσα από το ρούχο, ακόμη και μετά από 5 ώρες πετάλι στη ζέστη -όχι ότι δεν πήρα χρώμα όμως! Αν έχετε πολύ ευαίσθητο δέρμα, ίσως να χρειαστείτε αντηλιακό κάτω από τη μπλούζα. Αντιβακτηριδιακές ιδιότητες δεν αναφέρονται πουθενά από τον κατασκευαστή, αλλά μέχρι στιγμής, το ρούχο της δοκιμής από οσμές είναι οκ.

Με αρκετά μεγάλη χωρητικότητα στις τσέπες, άριστο αερισμό και επαρκή ηλιακή προστασία, το πιο πρόσφατο καλοκαιρινό jersey από τη Σκωτία είναι ό,τι χρειάζεται κανείς για να γράφει τριψήφια χιλιόμετρα κάτω από τον καυτό ελληνικό ήλιο. Η τιμή του στα €94,99 δεν είναι φθηνή, αλλά το προϊόν αξίζει τα χρήματα του: εκτός από το κομμάτι που χρησιμοποίησα στη δοκιμή, έχω παραγγείλει και ένα ακόμη. Το Equipe Helios Comp CB είναι το αγαπημένο μου ρούχο από την Endura για φέτος το καλοκαίρι!

Τι μου αρέσει στο Helios Comp CBΤι δεν μου αρέσει στο Helios Comp CB
Εμφάνιση Τα βινύλ λογότυπα στα ελαστικά τελειώματα των μανικιών πρέπει ν' αντικατασταθούν με μεταξοτυπίες για μεγαλύτερη αντοχή στη χρήση.
Εφαρμογή  
Τεχνολογία Coldblack - ηλιακή προστασία  
Ποιότητα κατασκευής  
Χωρητικότητα-οργάνωση στις τσέπες  
Απόλυτο καλοκαιρινό jersey  

 

Βαθμολογία:9/10 σαμπρελάκια


Περισσότερες πληροφορίες: Endura Equipe

Αντιπρόσωπος: loukasbikes