Κράνος Selev XP
  Selev XP κράνος ποδηλασίας

Τον τελευταίο καιρό κάποια καινούργια κράνη ηρθαν στην Ελλάδα. Ονομάζονται Selev, και αν δεν σας λέει κάτι το όνομα τους μάθετε ότι πρόκειται για μία από τις πρώτες εταιρίες που κατασκεύασαν ποδηλατικά κράνη, αλλά αποτελούν και την επιλογή της επαγγελματικής ομάδας LPR (η ομάδα του Danilo Di Luca, αλλά και του Alessandro Petacchi από φέτος) και όχι μόνο...

Ο Δημήτρης Ροβάκης (JustRide.gr) που τα αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα, μας παραχώρησε δύο κράνη της εταιρίας προς δοκιμή: Το κορυφαίο μοντέλο ΧΡ και το αμέσως επόμενο Matrix.

Εγώ, λόγω μεγέθους δοκίμασα το ΧΡ, το οποίο ζυγίζει 260gr στο "L" μέγεθος, έχει 29 αεραγωγούς που το κάνουν ν' αερίζεται πάρα πολύ καλά, είναι ομολογκαρισμένο με CE EN 1078 και είναι αρκετά εργονομικό. Ο αφρός του είναι υψηλής πυκνότητας polystyrene με εσωτερικό πλαστικό κλωβό ενίσχυσης IRC. Επίσης, διαθέτει μαλακά αντιαλλεργικά και αντιβακτηριδιακά μαξιλαράκια DRI-LEX τα οποία μπορούν όλα ν' αντικατασταθούν, όπως και ο πίσω πλαστικός ρυθμιστής S2 που σφίγγει το κράνος στο κεφάλι μας.

Το δοκίμασα στο ΜΤΒ αλλά και στην Κούρσα και μου φάνηκε αρκετά ελαφρύ, μαζεμένο, και με πολύ καλό εξαερισμό που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα πιο γνωστά κράνη που κυκλοφορούν στην αγορά. Έχει αρκετά καλή αεροδυναμική φόρμα, προσαρμόζεται πολύ καλά στο κεφάλι και είναι ένα κράνος το οποίο θα αγόραζα...

Το σύστημα ρύθμισης των ιμάντων είναι λειτουργικό και δεν θα σας δυσαρεστήσει. Αρνητικό του σημείο είναι τα πλαστικά του κομμάτια (κρίκοι, κούμπωμα) τα οποία πιστεύω ότι θα έπρεπε να έχουν ποιοτικότερη κατασκευή.

Η λιανική τιμή του Selev XP είναι στα 150 ευρώ.

Βαθμολογία:
9/10 σαμπρελάκια


Περισσότερες πληροφορίες: SelevHelmets.com

Αντιπρόσωπος: JustRide