Νέα κορυφαία μοντέλα παπουτσιών στη γκάμα της Shimano για MTB και δρόμο

Η Shimano παρουσίασε την προηγούμενη εβδομάδα στην έκθεση Eurobike τα νέα κορυφαία παπούτσια της γκάμας της για ποδηλασία δρόμου (SH-R315) καθώς και ορεινή ποδηλασία (SH-M315). Σημαντική καινοτομία και στα δύο μοντέλα είναι η χρήση του συνθετικού δέρματος Rovenica©* το οποίο είναι τόσο λεπτό, ελαφρύ και απαλό αλλά συγχρόνως τόσο ανθεκτικό και συγκρατητικό στο σχήμα του ώστε -σύμφωνα με τον ιαπωνικό κολλοσό- προσφέρει αύξηση στην ακαμψία για το πάνω μέρος του παπουτσιού για καλύτερη μεταφορά δύναμης και περισσότερη άνεση: Έχει την ελαστικότητα των καλύτερων φυσικών δερμάτων για τη βέλτιση εφαρμογή, αλλά και αξιοσημείωτη "μνήμη" και ανθεκτικότητα ώστε το παπούτσι να επανέρχεται πάντα στο αρχικό του σχήμα (άρα και θεωρητικά δε θα ξεχειλώνει μετά από εκτεταμένη χρήση).

Το Rovenica©* συνδυάζεται άψογα με την τεχνολογία Custom-Fit της Shimano (βλ.παπουτσάκια SPD στο φούρνο) που σχεδιάστηκε για αθλητές επαγγελματικού επιπέδου με σκοπό τη μέγιστη σταθερότητα και μεταφορά δύναμης, αλλά και την άνεση για αντοχή στην πολύωρη ποδηλασία. Η Shimano έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στην ολική ακαμψία και το χαμηλό βάρος των νέων αυτών παπουτσιών, ενώ το επάνω τμήμα τους προσφέρει ακόμη καλύτερη στήριξη. Οι σόλες τους -όπως θα περίμενε κανείς- είναι κατασκευασμένες από carbon και διαθέτουν ένα κοίλο κανάλι για τη βελτίωση των παραπάνω χαρακτηριστικών. Η ελαστικότητα στις φτέρνες είναι ειδικά ρυθμισμένη για καλύτερη αίσθηση, ενώ το μοντέλο mtb δέχεται spikes μπροστά για καλύτερη πρόσφυση σε σαθρά εδάφη. Η ανασήκωση της φτέρνας εμποδίζεται μέσω ειδικής κατασκευής με ίνες μετάλλου στο πίσω μέρος του παπουτσιού. Το βάρος τους είναι 523gr/ζεύγος (μοντέλο δρόμου) και 686gr/ζεύγος (mtb).

Η διαθεσιμότητα τους θα ξεκινήσει από τον Οκτώβρη για το SH-R315 και το Νοέμβρη για το SH-M315. Αντιπρόσωπος για Ελλάδα: Ν.Μανιατόπουλος Α.Ε.