Supernova Airstream: Το πιο hi-tech φως ποδηλάτου

The video cannot be displayed because you have to accept the cookies first.


Η εταιρία Supernova ειδικεύεται στα υψηλής ποιότητας και τεχνολογίας φώτα ποδηλάτου. Τίποτα δεν είναι υπερβολικό για τον Γερμανό κατασκευαστή που στόχος του είναι να κάνει τη νύχτα μέρα για τους ποδηλάτες όλου του κόσμου. Η τελευταία επιβεβαίωση του ονόματος Supernova έρχεται σε ένα μικρό (104mm x 40mm) αλουμινένιο πακέτο υψηλής τεχνολογίας, το Aistream.

Ο φακός Terraflux που χρησιμοποιείται στο Airstream διαχέει ένα πλατύ, μακρύ χαλί φωτός μπροστά από τον αναβάτη. Η αποδοτικότητα του φακού είναι τόσο καλή που είναι δυνατό να ποδηλατίσει κανείς με τη ρύθμιση μειωμένης φωτεινότητας, διάρκειας 7 ωρών. Αν όμως αποφασίσει να το παίξει "large" και να καταναλώσει τη μπαταρία του όσο πιο γρήγορα γίνεται, θα ανακαλύψει ότι επί δυόμιση ώρες θα απολαμβάνει 370 Lumens φωτεινότητας! Η βάση τοποθέτησης (συμβατή με όλες τις διαμέτρους τιμονιών και τους περισσότερους λαιμούς) είναι αφαιρούμενη, όποτε το Airstream μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και ως εξαιρετικά δυνατός φακός.

Η ένδειξη της μπαταρίας Ιόντων Λιθίου έχει τέσσερα στάδια, και όταν ο γερμανικός ...φάρος τσέπης υπερθερμανθεί, ψύχεται παθητικά από 20 πτερύγια-ψύκτρες ανάγλυφα πάνω στο αλουμινένιο του σώμα, αλλά και ενεργά μέσω ειδικού κυκλώματος που μειώνει τη φωτεινότητα του Airstream μέχρι η θερμοκρασία του να επανέλθει σε κανονικά επίπεδα. Έτσι, εξασφαλίζεται ότι η αποδοτικότητα και η διάρκεια ζωής του δε θα πάρουν εύκολα την κατιούσα.

Στην τιμή των €205 μπορεί το τελευταίο προϊόν της Supernova να μην είναι ότι φθηνότερο, αλλά δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ακριβό αν λάβει κανείς υπόψη τα όσα προσφέρει -και οι δυνατότητες του δε σταματούν εκεί: Το Airstream μπορεί να φορτιστεί από μια συμβατική υποδοχή USB στο laptop σας ή έναν αντίστοιχο μετατροπέα στον αναπτήρα του αυτοκινήτου σας, αλλά ακόμη και να συνδεθεί με μετατροπείς ισχύος δυναμό όπως ο "Plug" της Tout Terrain δίνοντας σας έτσι άπλετο φως κάθε στιγμή, σε κάθε ταχύτητα.

Τα προϊόντα της Supernova αντιπροσωπεύονται στην Ελλάδα από την εταιρία Action 3, με τιμοκατάλογο που διαφοροποιείται από τον γερμανικό μόνο ως προς τον Φ.Π.Α.