Νέος οπίσθιος εκτροχιαστής Shimano XTR Shadow Plus για ποδήλατα trail

Η τελευταία προσθήκη στη μετάδοση XTR Dyna-Sys από τη Shimano είναι ο οπίσθιος εκτροχιαστής RD-M985 Shadow Plus. Το νέο εξάρτημα διαθέτει ένα διακόπτη στο "γόνατο" του για την ενεργοποίηση μεγαλύτερης τάσης στο ελατήριο και ενός σταθεροποιητή τριβής για την εξουδετέρωση των δυνάμεων από την κάθετη παλινδρόμηση της αλυσίδας σε κακοτράχαλα εδάφη.

Όταν η αλυσίδα του ποδηλάτου αναπηδά, συχνά δημιουργεί θορύβους χτυπώντας πάνω ή κάτω από το δεξί κάτω ψαλίδι του ποδηλάτου, ενώ σε πιο ακραίες περιπτώσεις εκτροχιάζεται από τον εμπρόσθιο δίσκο. Η καινοτομία της Shimano στοχεύει στο να εξαλείψει το πρόβλημα αυτό.

Ο διακόπτης, όταν βρίσκεται στη θέση “ON” λειτουργεί ως αποσβεστήρας του κλωβού, μειώνοντας την κάθετη κίνηση της αλυσίδας με αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται μια σχεδόν αθόρυβη και κατά πολύ σταθερότερη λειτουργία. Στη θέση “OFF” γίνεται ευκολότερη η τοποθέτηση και αφαίρεση του οπίσθιου τροχού, αφού χαλαρώνει η τάση ελατηρίου στον κλωβό. Ο εκτροχιαστής XTR RD-M985 Shadow Plus θα είναι διαθέσιμος στην αγορά από τον ερχόμενο Ιούνιο.