Νέο ηλεκτρικό ποδηλάτο Audi, "Wörthersee"

Η Audi μόλις παρουσίασε το πρωτότυπο ηλεκτρικό ποδήλατο "Wörthersee", σχεδιασμένο από τον Hendrik Schäfers. Το ποδήλατο αυτό μπορεί να κινηθεί με την περιστροφή των πεταλιών, χωρίς ή με τη βοήθεια του ενσωματωμένου ηλεκτρικού κινητήρα, ή και αποκλειστικά με αυτόν (ναι, χωρίς καν να γυρίζουν τα πετάλια). Μέσω ειδικά σχεδιασμένου μηχανισμού -παρόμοιου με αυτού που διαθέτουν τα Segway- το ποδήλατο μπορεί να κινηθεί ισορροπώντας στον πίσω τροχό του. Ποτέ άλλωτε δεν ήταν ευκολότερο να απαντήσετε στην κλασική [ηλίθια] ερώτηση "σούζα κάνει;"!

Μερικά νούμερα: Ισχύς κινητήρα 2.3 kW (τοποθετημένος χαμηλά στο πλαίσιο), ροπή 250 Nm. Βάρος πλαισίου 1.600 gr, βάρος τροχών 26" 600 gr (??? ο μπροστινός ίσως, μόνος του;). Τροφοδοσία 48V/530 Wh μπαταρία Ιόντων Λιθίου (τοποθετημένη εντός του πλαισίου), με φόρτιση απευθείας από ηλ.παροχή 230V μέσα σε μόλις 2.5 ώρες. Οι αλλαγές ταχυτήτων αλλάζουν σειριακά και αναφέρεται ότι ο χρόνος αλλαγής και η αίσθηση θυμίζει το Audi R8. Τα δισκόφρενα είναι υδραυλικά (τι άλλο;;;) και υπάρχουν ισχυρά ενσωματωμένα φώτα LED εμπρός και πίσω από το ποδήλατο. Το ύψος της σέλας ελέγχεται ηλεκτρονικά από το τιμόνι και μπορεί να ρυθμιστεί χωρίς να σταματήσει το πετάλι ο ποδηλάτης. Η τελική ταχύτητα λέγεται πως είναι τα 80Km/h.

Τα πάντα ελέγχονται από μια κεντρική μονάδα με οθόνη αφής, ενώ μια ενσωματωμένη βιντεοκάμερα επιτρέπει στον αναβάτη να ανεβάζει στο internet τη διαδρομή και τα tricks του σε πραγματικό χρόνο -βέβαια στο παρακάτω video ο αναβάτης φορά μια κάμερα Go Pro στο κράνος του. Ολόκληρη η κατασκευή φαίνεται να χρησιμοποιεί εξωτικά υλικά και πολύ-πολύ carbon.

Το Audi Wörthersee e-bike θα κάνει την παρθενική του εμφάνιση στο Wörthersee Tour που ξεκινά αύριο. Ο δοκιμαστής του Julien Dupont και η αθλήτρια του downhill, Petra Bernhard θα δείξουν τις δυνατότητες του δίτροχου Audi κάνοντας tricks για το κοινό της εκδήλωσης.