Νέο ηλεκτρικό ποδηλάτο Audi, "Wörthersee"

Η Audi μόλις παρουσίασε το πρωτότυπο ηλεκτρικό ποδήλατο "Wörthersee", σχεδιασμένο από τον Hendrik Schäfers. Το ποδήλατο αυτό μπορεί να κινηθεί με την περιστροφή των πεταλιών, χωρίς ή με τη βοήθεια του ενσωματωμένου ηλεκτρικού κινητήρα, ή και αποκλειστικά με αυτόν (ναι, χωρίς καν να γυρίζουν τα πετάλια). Μέσω ειδικά σχεδιασμένου μηχανισμού -παρόμοιου με αυτού που διαθέτουν τα Segway- το ποδήλατο μπορεί να κινηθεί ισορροπώντας στον πίσω τροχό του. Ποτέ άλλωτε δεν ήταν ευκολότερο να απαντήσετε στην κλασική [ηλίθια] ερώτηση "σούζα κάνει;"!

Μερικά νούμερα: Ισχύς κινητήρα 2.3 kW (τοποθετημένος χαμηλά στο πλαίσιο), ροπή 250 Nm. Βάρος πλαισίου 1.600 gr, βάρος τροχών 26" 600 gr (??? ο μπροστινός ίσως, μόνος του;). Τροφοδοσία 48V/530 Wh μπαταρία Ιόντων Λιθίου (τοποθετημένη εντός του πλαισίου), με φόρτιση απευθείας από ηλ.παροχή 230V μέσα σε μόλις 2.5 ώρες. Οι αλλαγές ταχυτήτων αλλάζουν σειριακά και αναφέρεται ότι ο χρόνος αλλαγής και η αίσθηση θυμίζει το Audi R8. Τα δισκόφρενα είναι υδραυλικά (τι άλλο;;;) και υπάρχουν ισχυρά ενσωματωμένα φώτα LED εμπρός και πίσω από το ποδήλατο. Το ύψος της σέλας ελέγχεται ηλεκτρονικά από το τιμόνι και μπορεί να ρυθμιστεί χωρίς να σταματήσει το πετάλι ο ποδηλάτης. Η τελική ταχύτητα λέγεται πως είναι τα 80Km/h.

Τα πάντα ελέγχονται από μια κεντρική μονάδα με οθόνη αφής, ενώ μια ενσωματωμένη βιντεοκάμερα επιτρέπει στον αναβάτη να ανεβάζει στο internet τη διαδρομή και τα tricks του σε πραγματικό χρόνο -βέβαια στο παρακάτω video ο αναβάτης φορά μια κάμερα Go Pro στο κράνος του. Ολόκληρη η κατασκευή φαίνεται να χρησιμοποιεί εξωτικά υλικά και πολύ-πολύ carbon.

Το Audi Wörthersee e-bike θα κάνει την παρθενική του εμφάνιση στο Wörthersee Tour που ξεκινά αύριο. Ο δοκιμαστής του Julien Dupont και η αθλήτρια του downhill, Petra Bernhard θα δείξουν τις δυνατότητες του δίτροχου Audi κάνοντας tricks για το κοινό της εκδήλωσης.


The video cannot be displayed because you have to accept the cookies first.