Η Open Cycle στην Ελλάδα, από το BikeMe.gr

Το κατάστημα BikeMe.gr στην Αργυρούπολη αντιπροσωπεύει πλέον στην ελληνική αγορά τη μάρκα Open Cycle. Η Open αποτελεί εγχείρημα του συνιδρυτή της Cervélo, Gerard Vroomen, και του Andy Kessler. Μοναδικό προϊόν της εταιρίας είναι το "Hardtail O-1.0", ένα ανθρακονημάτινο πλαίσιο για 29άρια ποδήλατα βουνού που όπως υποστηρίζουν οι δημιουργοί του, είναι το ελαφρύτερο 29άρι παραγωγής (871gr).

Η Open Cycle στην Ελλάδα, από το BikeMe.gr

Η Open θεωρεί την απλότητα και την ποιότητα περισσότερο σημαντική από την αισθητική. Το Hardtail O-1.0 ακολουθεί τις "παραδοσιακές" γραμμές ενός ποδηλάτου βουνού, και είναι φινιρισμένο σε ένα σατινέ μαύρο χρώμα, άνευ λογοτύπων. Στη σχεδίαση και κατασκευή του όμως, χρησιμοποιούνται αποκλειστικά τα πιο εξελιγμένα υλικά και τεχνικές. Είναι το μοναδικό ποδήλατο βουνού που είναι συμβατό με μεσαία τριβή BBright και ηλεκτρονικές αλλαγές (βλ. σειρά Ki2).

Η ανώτερη έκδοση του ολοκληρωμένου ποδηλάτου κοστίζει €11.000 και είναι εξοπλισμένη με πιρούνι Rock Shox SID XX World Cup, περιφερειακά ENVE, δισκοβραχίονα Rotor 3D+, φρένα Magura MT8 και υδραυλικές αλλαγές Acros A-GE.

Ανυπομονούμε να δούμε τα πρώτα κομμάτια από κοντά, αλλά και να παραλάβουμε test bike!